Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Procvičujeme obchodní systém FinWin (2): Vyhodnocení


Doporučené příspěvky

Ze zkušenosti můžu říct, že během roku nastanou měsíce, kdy trhy tvoří strukturu naprosto nevhodnou pro
obchodování systému. V takových měsících je normální být v profitu pár stovek usd nebo v mírné ztrátě.
Pak jsou, ale měsíce jakoby stvořené pro daný systém... a tak samo to platí i pro jednotlivé dny.
Přestát tuto skutečnost naprosto pomáhájí výsledky backtestů pro mě osobně za období jednoho roku..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak na rozdíl od minulého cvičení jsem dnes pohořel. Našel jsem jeden trendový pattern "2v" v 11:42 a také jeden protitrendový (1-2-3 ) v 10:38. Ale při koukání na grafy mě bleskla hlavou myšlenka, že tady není co obchodovat. Ale kdo hledá, ten najde :( Naučit se držet zpátky, to je můj problém.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Signál 2V v 11:42 jsem taky našel a vzal, v realu bych čekal, že se pokusi atakovat HOD a potom se případně obratí. Když není vidět další následující úsečka napravo je to rozhodnutí těžší, tenhle vstup bych hodnotil jako víc agresivní. Nakonec vystup by byl někde kolem BE. Každopádně hodnotná lekce, děkuji za ni. Doufám, že bude ještě nějaké pokračování.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Paradni clanek ! Dekuji moc !
Tak jsem si rikal, no ja bych tady nenasel ani jeden obchod, zase to budu mit spatne. To zase neco neznam, jsem zvedav, jak to uvidi Tomas ve vyhodnoceni. Treba se zase neco naucim.
A ejhle ! Ono nic nenajit je dobre :DDDD
O cem jsem premyslel bylo 2V v 11:42..potencial k HOD je slusny, ale EMA se zacinaji svirat, i kdyz 204 zacina mit mozna maly trend, CCI50 je ale slabam neprekroci 100...asi bych se toho obaval a nevstoupil.

Zaujala me ale myslenka uzivatele mortIIs_de v diskuzi k zadani. Pred 12:34 cena prekonala HOD a udelala korekci k HOD a ve 12:34 se otocila up (pull-back se tomu rika ??) - 2V i kdyz CCI50 nad 100. Nechala by se tato situace zobchodovat ?? Ale ve FinWin to definovano neni.

Alex

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ulohu som vecer riesil, ale tabulka zostala prazdna. Do postele som si lihal so smutnym pocitom, ze sa mam este vela co ucit, a ze sa dnes dozviem nieco o mojej FinWin slepote. A dozvedel som sa. O sebe. Tuzba najst nieco na obchodovanie je silnejsia, ako racionalne nasledovanie jednoduchych pravidiel. Napriek tomu, ze som obchod nenasiel, za nepokoj z nenajdenia neexistujuceho obchodu si davam nedostatocnu.

Pre mna dolezity clanok. Dakujem.

Booky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, podotykam, ze muj komentar je spis k danemu obchodnimu dni, nez k systemu FinWin:

Mam nakoukanou situaci ve 12:08, ktere osobne rikam "odtrh" - zde je navic podporena nekolika predchazejicimi swingy s HH a HL, potom selhanim a naslednym odrazem od obou EMAs, s CCI signalem, kteremu rikam "siroke 0/v", u vstupni usecky uz se slusne vysokym momentem. Hlavni charakteristikou teto situace je vyrazny "odtrh" vstupni usecky od rychlejsi EMA, rozevirajici se ostry uhel EMA a vlastni velmi kratka delka vstupni usecky. Vetsinou je toto treba obchodovat proti H/L dne, zde je vsak i celkem slusny prostor k HoD. Situaci lze vetsinou obchodovat s pomerne malym SL a nechat trh hodne rust.

Nazivo to jeste neobchoduji - pokud by nekdo mel k tomuto vstupu relevantni komentar, budu vdecny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...