Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Je pravda, že intradenní obchodování je riskantnější než poziční?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Myslím si, že vydělávat může jakýkoliv styl obchodování s jakýmkoliv instrumentem, důležité je, by si obchodník našel co mu sedí.
Takže pokud jde o risk, pokud někdo snese riskovat na jeden obchod 5% z kapitálu, je to jen jeho věc.

Spíš bych se zamyslel nad výhodami pro začinajícími obchodníky, v tomhle případě mne intradenní obchodování připadá vhodnější pro začínající - určitě nepřekročit ze začátku risk 1-2% z kapitálu na jeden obchod a jak psal Petr, dát si limit ztrát na den.
Není to složitá kalkulace, aby mi vyšlo, že si mohu dovolit udělat poměrně více chyb než při pozičním obchodování, kde bych riskoval např. 5% na jeden obchod (pokud budu mít podobné RRR).

A tím se dostávám k závěru, sám jsem člověk, který se učí dost z chyb, respektive chybami se člověk učí, že? :)
Právě proto mi připadá dobře nastavené intradenní obchodování pro začátek jako vhodné, prostě vydržíte krapet déle a pokud se dokážete z vlastních chyb poučit, posouváte na vyšší stupínek šanci být ziskovým obchodníkem.
Ale je to jen můj názor...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně preferuji ID obchodování a to především proto, že nabízí větší zhodnocení s kontrolovanější risk v rámci minut. Toto je však vykoupeno velkou časovou náročností, neustálou analýzou obchodů, vylepšovaním obchodního stylu, snaha o sladění ideálních obchodů (tj. přesně podle plánu) a realizovaných obchodů. Proč byly rozdíly, co je potřeba zlepšit ....atd.
Risk o kterém Petr píše považuji za naprosto základní věc. Platí zde určitá (průměrná) pravidla, ale riskovaná částka se odvíjí od osobnosti člověka a jeho vztahu k riziku. Někdy bývá ale hranice mezi zdravým riskem a hazardem velmi tenká, navíc, když je člověk v psychickém presu, který je u ID běžný.
Mě osobně pomáhá pro snížení napětí příprava před obchodováním, tj. vím co budu dělat, když se trh dostane tam a tam.
Můj denní SL jsou 3 ztrátové obchody - 2% ztráta účtu.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co dokazuješ? Že když od většího čísla odečteš menší, dostaneš kladný výsledek? Tos mě ohromil....Máš pocit, že při náhodném vstupu do trhu je stejná pravděpodobnost zisku 250 a ztráty 100? Proč se teda omezovat 250, proč teda rovnou nejdeš pro milón? Prosím trochu na úrovni....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hej ale sa zabuda na jednu vec, to ze 1:2,5 je pekne, ale od vstupu je vysia pravdepodobnost ze ten mensi sl zasiahne, cim je sl a pt pomer vacsi tym je mensia sanca na pt,
cize vyhodit ma na sl moze 9z 10 krat, hoci som mal pravdu 5krat ohladom smeru...
neni to take jednoduche v skutocnosti ako na papieri... chcel by som vydiet ucty tych co tu najviac vyskakuju :)...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xzajic: Podmínky nikdo nedefinoval, proto mě zajímá ten důkaz - prostě bych to chtěl vidět v praxi. Mě tady fakt občas přijde že všichni mají super stroje na peníze které sypou i na náhodných vstupech, ale skutek utek...Ale co, no flame, prostě kdyby mi to někdo byl schopen posunout z úrovně urban legend, budu rád.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Navíc narozdíl od trhů, hod mincí není závislý fenomén, čili nikdo nemůže s jistotou říct, že z 1000 pokusů nebude 900 hodů pro mě negativních. Je to velice nepravděpodobné, ale pointa je, že při hodu mincí v podstatě žádná pravděpodobnost neexistuje. To je jak ruleta s martingale systémem -> hazard, protože nikdy nevím, kdy ztrátová řada končí. V tradingu prokazatelnou výhodu mám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...