Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie úspěchu: Činění, namísto šetření


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 53
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Hezké zamyšlení a článek, díky za něj.

Já jen dodám, že mi u mnoha lidí přijde snaha šetření také jako výsledek jejich neschopnosti si správně rozvrhnout příjmy vs. výdaje.
Pokud má někdo příjem XY a hospodaří tak, že výdaje má na splátky (koupi) všech možných kravin 3/4 XY a příjmy se mu náhlé sníží, začne dotyčný brečet (ikdyž ho do této situace dovedla vlastní blbost) a svádí ho to k podobnému myšlení jak autor článku popisoval....
Ale to už je trochu mimo téma v článku.

Každopádně je tento článek krásná motivace pro to, aby člověk nelenivěl a něco pro sebe dělal.

Hezký zbytek dne všem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za článek, připoměl mi slova T.Bati, který za velké hospodářské krize tvrdil, že "krize je jen výmluva pro nemravné chování". Jak přesně to myslel nevím, ale dnešní krize byla spuštěna nemravným chováním bank, které v USA půjčovali nekryté hypotéky. Nicméně myslím, že měl na mysli mravnost každého člověka, který touto krizí procházel. Myslím, že člověk jehož firma za krize prožívala převratný rozvoj, měl na toto tvrzení právo.

Osobně tvrdím, že u nás ještě zdaleka netušíme co je krize a tak jak zde píše Tomáš, každá krize je především příležitost.

Moc zajímavý je odstavec o lpění na původním povolání. Toto jsem si sám prožil. Lpěl jsem na povolání tolik, že když se můj obor díky technologickému boomu začal stávat přežitým, vystudoval jsem ve čtyřiceti střední školu a následně čtyři semestry vysoké než mi došlo, že v mém věku jde o slepou uličku a to nejlepší pro lidi jako já, s výbornou praxí, která je ovšem na trhu práce již neprodejná, je si místo prostě sám vytvořit.

V místě, které si sami vytvoříte ovšem žádný diplom nehraje roli, ale jen to jak je kdo šikovný. Po několika létech, kdy jsme v zimě doslova "jedly hřebíky", se nám podařilo na trhu prosadit a dostat se až k velmi hezkým výdělkům. Nicméně práce je velmi namáhavá, riziková a limitovaná velmi dobrým zdravotním stavem. Proto již nyní pracuji na nové orientaci, hledám něco co mě bude živit dále i ve věku, kde bych současnou práci již dělat nemohl. Vybral jsem si trading a články jako je tento mi pomáhají se utvrdit, že jsem si vybral správně.

Dobré obchody všem,
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super článek. Osobně šetřím tak napůl, nekupuji předražené věci, ale zároveň nekupuji ty nejlevnější, snažím se vždy vybírat zboží (i jídlo) v nejlepším poměru cena/užitek. Zároveň si občas dopřeji drahou večeři. Našetřené peníze investuji do vzdělání, především studiu cizích jazyků a také do tradingu.

Nejvíce se mi v článku líbí tato věta: "Pouze my sami jsme za své životy odpovědní, nikoliv naše vláda, společenský systém, ani nic podobného." Řekl bych, že tak 99% lidí na světě neví, že za svůj život jsou plně odpovědní a když jim něco nejde, tak vždy házejí vinu na jiné lidi na firmu či na stát. Nejvíce mě rozčilují lidé, co tvrdí, že se o ně stát musí postarat.

Jednou jsem poslouchal MP3 nahrávku o Multilevel marketingu, i když nejsem velkým příznivcem tohoto způsobu vydělávání peněz moc se mi zde líbila jedna věc. Řečník říkal, že lidé skoro ze 100% myslí a mluví o blbostech. Jsou to témata jako fotbal/hokej a neustálá debata o tom, jak se hrálo, jak by se mělo hrát lépe, dále to je politika kdy se lidé baví dlouhé hodiny o tom jak je vše špatné a plno dalších naprosto nedůležitých věcí. Pointa byla v tom, že lidé místo toho aby přemýšleli a bavili se o naprosto nedůležitých věcech by měli svoje myšlení směřovat na to, jak vydělat nějaké peníze. Pokud člověk místo 8 hodin myšlení na kraviny bude myslet na to, jak vydělat peníze, určitě časem najde způsob jak nějaké peníze vydělat!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pekny clanok :) ja namiesto setrenia preferujem adaptovanie - ked mame s priatelkou menej penazi, tak sa "adaptujeme" na tuto situaciu a neminame tam kde nemusime. Ak mame viac, znova sa "adaptujeme" a doprajeme si viacej. Samozrejme tak aby sme si zachovali urcity financny vankus. Snazim sa udrzat svoj mozog nastaveny tak, ze nevyhladava "setrenie", len sa prisposobuje situacii, bez toho aby sa naladil na status "ja chudacik".

Ovsem mame okolo seba aj kopec "radcov", ktori nam neustale podsuvaju rozumy ako kde usetrit. To vacsinou skonci napr. cestovinami co sa rozvaria na blato a pod. Taketo rady treba s usmevom vypustit druhym uchom von, a venovat sa radsej tomu ako zarobit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

super článek, plně souhlasím..přijde mi, že kdyby někteří lidé nekoukali na zprávy, nečetli noviny atd., že by si krize ani nevšimli..ale protože se o tom mluví, tak si to pomalu a postupně vsugerují a jsou v tom...

nejvíc se mi v článku líbila pasáž o tom, jak mozek vlivem neustálého myšlení na slevy a šetření, dostane podvědomí do módu "na nic nemajícího chudáka"..



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Navrhuji jeste extremnejsi pravidlo, do ceho vkladat a do ceho nevkladat penize. Zcela jasne to vyjadruje Kyiosaki slovy "Nekupujte pasiva (veci a sluzby, ktere vam vytahuji penize z kapes), ale kupujte aktiva (veci a sluzby, ktere vam nalevaji penize do kapes)". A mam naprosto jasno, ze to same plati i o case: "Nepremyslejte (a nemluvte zbytecne) o nevydelecnych vecech, ale premyslejte o vydelecnych".

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...