Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Jak získat intradenní data pro e-mini zdarma?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Muzu potvrdit ze po 6-ti a vice mesicich obnovovani dema to zacne cloveku trochu lezt na nervy, protoze obnovit si data zdarma neni tak uplne snadne. Brokeri jsou tak trochu vycurani, a uz vedi ze si to lidi zkousi vsemi moznymi zpusoby obnovit pri nejmensim nekolik mesicu, ne-li let (v pripade skutecnych zoufalcu). Maji proto sofistikovane zpusoby jak vam pokus o obnoveni dema sabotovat :)
Pri trose vynalezavosti to vsak urcite jde, a i kdyz to vyzaduje ruzne pomocne programky, nakonec ani za ty neni potreba platit (ackoliv normalne placene jsou). Ja si obnovuju data do NT7 kazdy mesic priblizne od unora, a uz to zacina byt trochu otravne, navic vzdy jednou za mesic prijdu o den papertradingu, jelikoz rano zjistim ze me od dema odrizli a nez to cele obnovim, uz je po vsem. Pomalu se tudiz zacinam zajimat o trvale reseni, jelikoz data potrebuji skutecne kazdy den, a az prejdu jednoho dne na live (snad), urcite nepojedu podle dat z dema. V teto fazi, i kdyz nic zatim nevydelavam, uz povazuji za rozumne nejakych tech 50 dolaru mesicne do tradingu vrazit (za data, viz Petruv stari clanek). Je to vlastne totez jako investice do vzdelani, ktere ale stoji ve vetsine svych forem podstatne vice.
Podrobnejsi informace o tom jak postupovat pro uspesne obnoveni dema jsem jiz popisoval v jinem vlakne, snad jen zminim to ze pred instalaci jakekoliv platformy se vyplati cely pocitac zazalohovat tak aby sel obnovit zpet presne do stavu, ve kterem byl pred instalaci. Tim se obejde alespon jedna z prekazek, jez broker na vasem pocitaci nalici, konkretne udaje v registrech, ktere zaznamenaji dobu platnosti dema. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
možná bude moje otázka trochu offtopic, přesto si myslím, že se částečně sem hodí. Nevíte kde stáhnout historická data do Ninjatraderu 7, ovšem starší než od roku 2006, které jsou běžně nabízeny (ideálně od roku alespoň 2004)? Jednalo by se o minutová data. Našel jsem akorát jednoho poskytovatele- cqg factory, a nevím, jestli se pak dají data vůbec pro Ninjatrader konvertovat. Klidně bych za data zaplatil. Děkuji za odpovědi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

afreb Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ahoj,
> možná bude moje otázka trochu offtopic, přesto si
> myslím, že se částečně sem hodí. Nevíte kde
> stáhnout historická data do Ninjatraderu 7, ovšem
> starší než od roku 2006, které jsou běžně nabízeny
> (ideálně od roku alespoň 2004)? Jednalo by se o
> minutová data. Našel jsem akorát jednoho
> poskytovatele- cqg factory, a nevím, jestli se pak
> dají data vůbec pro Ninjatrader konvertovat.
> Klidně bych za data zaplatil. Děkuji za odpovědi.


disktrading.is99.com/disktrading/

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pribinacek Napsal:
-------------------------------------------------------
> detroit:
> Ahoj,
> než si objednáš data jako taková, porozhlédni se
> po různých nabídkách brokerů. Najdeš nabídky, kdy
> po otevření účtu s minimální částkou máš pak
> přístupná live data i historická data i při
> neaktivitě na účtu.
>
> „Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo
> se nezeptá, bude hloupý celý život.“


Dik, jasne ze o tom vim. Jenze broker u ktereho chci ucet v budoucnu otevrit, prave ma poplatky za neaktivitu, takze to me docela odrazuje. Navic mam docela strach sam ze sebe, aby me to nepokouselo otvirat live pozice driv nez prijde ten spravny cas - bohuzel nemam zatim duveru ve svoji vlastni disciplinovanost ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já osobně jsem spokojený s daty od Kinetick. Za 50$/měsíc má člověk přístup snad ke všemu důležitému, co existuje a než se neustále otravovat s nějakým demo účtem, tak to už si raději připlatím a můžu se tak raději více soustředit na to podstatnější. Jelikož se jedná o primárního poskytovatele pro NinjaTrader, tak fungovat prostě musí. Data jsou spolehlivá a navíc Kinetick poskytuje parádní support se kterým jsem neměl nikdy problém. Navíc pro vlastníky fundovaného účtu u jednoho z podporovaných brokerů pro NT se naskytuje možnost využití CME Waiver programu, což znamená dostupnost realtime dat pro CME aniž by jste platili jednotlivé poplatky burzám takže za 50$ měsíčně máte data, za která by jste jinde zaplatily 200$. Koneckonců i burzy zjistily že je mnohdy lepší lidem nepřekážet v poplatcích, raději takto nalákat lidi, protože to ve výsledku přinese daleko více peněz :o)

Jinač pro začínající co potřebují data aby mohli začít testovat se naskytuje možnost využít nabídky od eSignal. Ten poskytuje 30-ti denní trial s možností vrácení peněz. Takže se můžete zaregistrovat, postahovat vše co vás napadne a než vám vyprší trial verze, zrušíte účet a máte to zadarmo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak dostat do historie NinjaTraderu data z Replaye a nemuset si shánět login k real datům
viz: (td)
www.financnik.cz/forum/read.php?23,163488,213495#msg-213495

mají tam k dispozici až 365 dní zpět.

Musí se to od nich sice stahovat po jednom dni, ale za těch pár ťuknutí navíc je to úplně zdarma a navíc se na tom dá i trénovat.

Takže nejdříve z nějakého dema natahám co největší historii a pro současnost mohu použít toto viz výše a není nutno se pak někde stále doprošovat o data zdarma.

Nejvhodnější je tahat to týden po týdnu po ukončení páteční seance a zpracovat najednou celý týden od neděle do pátku.

Tož ať se pozdaří. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

docela mě zaujala věta v prvním příspěvku "brokeři jsou tak trochu vyčuraní..." , za sebe - mám pocit, že je to trochu naopak, pokud projdete příspěvky na foru, tak jsme vyčuraní spíš my a brokeři jen dělají svou práci.


Jinak jako začátečník jsem řešil samozřejmě stejný případ, kde ty data získat. Velmi se mi osvědčila spoluprace s Mirem Sabo (amp), který mi bez problémů měsíční bezplatné demo na NT prodloužil. Dnes bych, ale již měl jiný přístup. Věřím, že jeden měsíc dema stačí a řešil bych to stáhnutím dat příslušné komodity za celý rok zpátky a pomocí replaye bych mohl testovat do aleluja.

Dobré obchody a v tomto případě i dobrý trening přeji,
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, PetrPavel, sam jsem o tom premyslel ze to je vlastne naopak.

Jsme to my kdo se snazime prevezt brokery, a poskytovatele dat. Kdyz bych byl ja majitelem firmy ktera prodava data, taky bych se snazil predevsim o to aby mi sel produkt na odbyt a nebudu ho prece rozdavat zadarmo ;)

Shrnul bych to tak, ze dokud clovek nevi jiste ze se chce tradingu opravdu venovat po zbytek zivota, je akceptovatelne si data obstaravat zdarma, ale pokud to nekdo dela i presto ze to mysli s tradingem uz zcela vazne, neni to zrovna uz "cool". Bohuzel to je zatim i muj pripad, ale brzo se chystam data legalne zakoupit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...