Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Lynx


lerry

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To by bylo pěkné kdyby sis vzpomenul protože nerad bych šel k někam kde by to bylo nefér vůči traderům protože bych nerad hned na můj první pokus přicházel zbytečně o peníze to radši vymažu účet chybováním. Jinak přikládám jejich podmínky a jejich dodavatel dat asi budou Interactive Brokers. Působí hlavně v Holandsku, Německu a asi ještě někde.

21073

21074

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nechal jsem si přes web zaslat více informací, ale zatím mi jen volali a mluvil jsem se zástupcem který mi poslal návrh smlouvy, kde jsou uvedené i podrobnější ceníky; př. cena dat, minimálí vklad; můžu když tak uploadovat.

Nevíte někdo jaké mají vazby k IB? Jestli jsou jejich autorizovaný partner nebo pouze přeprodávají služby od IB?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já přes Lynx obchoduji asi dva týdny a zatím jsem spokojen. Necítil jsem se jít přímo k IB, jelikož jsem si nebyl jejich přístupu v případě jakýchkoliv potíží, proto jsem měl zájem o českého brokera. Bylo mi vysvětleno, že jsou partnerem IB v Holandsku, Německu, Belgii a nově také ČR. Obchoduji teda na TWS a s Lynx jsem v kontaktu, když mám nějaké nejasnosti. Zatím se neobjevily žádné potíže a asistence ze strany společnosti se mi líbí. Říkali mi o tom, jak se v Holandsku po jejich vstupu na trh přetransformovalo brokerské prostředí a v to samé doufají v ČR se svými cenami. Tak teda good luck :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jenomže oproti IB jsou ty ceny stále ještě značné. To neumíte anglicky, že se bojíte jít přímo k IB? Vždyť při trochu aktivnějším tradování oproti IB ty poplatky jsou smrtící (!)

6 EUR u LYNX oproti 1 USD u IB, jestli jsem tedy dobře pochopil ten ceník.

Udělám-li 100 obchodů, tak 600 EUR - 100 USD = (600x25.30) - (100x19.50) = 15180 Kč - 1950 Kč = 13230 Kč.

Nebo mi něco uniklo?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Anglicky samozřejmě umím, ale líbí se mi ta česká podpora, páč jsem slyšel hodně případů z okolí, kdy byly problémy s podporou a zejména při převodu prostředků. Jeden z případů byl i IB. Tohle si já nechci dovolit. Navíc jelikož obchoduji větší objem, tak se mi podařilo získat ceny, které jsou IB velice blízko. Samozřejmě tak nízko jako IB to není, ale když to srovnám s ostatními českými brokery, tak je to nebe a dudy a důležitá je pro mě ta jistota. Uvidíme, jak to půjde dál..

Jen detail k tomu Vámi rozepisovanému příkladu, 6 EUR je minimální poplatek za evropské akcie, americké jsou za jeden cent s minimálním poplatkem 5 USD..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Ahoj,
Mám sice v plánu otevřít účet u IB, ale pokud mi to třeba z nějakého důvodu zamítnou, uvažuju o Lynxu... Nedávno tam otevíral účet brácha a zatím velká spokojenost. Komise jsou v podstatě stejné jako u IB a neplatí se za neaktivitu, na druhou stranu se platí za data (asi 10 USD). Ale nad 30 obchodů za měsíc se data odpouští. No a velké PLUS je minimální vklad 50 000... sice nemá smysl něco zkoušet pod 100 000, ale oproti IB (200 000 nad 26 let) je to zřejmě dobrá alternativa.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...