Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 1.8. - 5.8.


tomnes

Doporučené příspěvky

Tak tu máme pomalu druhou polovinu prázdnin. Vlákno s tipy na obchody pořád trochu stagnuje a tak mě napadá - kromě těch, kteří stále vytvrale s tipy přispívají (díky všem - dobrá práce, určitě pokračujte!) - navrhuji: co takhle začít přidávat i tipy na opční obchody? Co myslíte opční obchodníci - nezkusíte tu a tam začít přidávat nějaké své tipy?
Dobré obchody všem,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Koukám, že se zatím tento týden nikdo s tipy na obchody nepřidává, takže dávám do placu jeden sám: Co takhle BOQ5? Viditelná trojúhelníková formace, ze které by mohlo vzniknout výrazné proražení. Ať už to bude proražení směrem nahoru nebo dolů, na obě strany existuje solidní prostor kam se může trh pohnout - tj. solidní prostor pro profity. Zdravím, Tomáš FINANCNIK.CZ

131

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den.
Nikdo neobchoduje, já to taky zanedbávám, tak alespoň probereme věci okolo obchodů.

Indikátory.
Po dlouhodobém zkoumání grafů a různých indikátorů jsem našel skutečně ten nejlepší. Je jim pouze a jenom zdravý selský rozum.
Vcelku nevidím důvody proč by zrovna zavírací ceny (klouzavé průměry) měly něco indikovat, ať s pěti dny, deseti, či jakýkoli jinými. Proč neindikovat H, L , nebo otevírací cenu.
Stejně tak RSI což je sofistikovanější obdoba klouzavých průměrů. Já jim nevěřím, ale věřím a to tak, že velmi, že jim věří ostatní. Pokud se vyskytne mnohokrát odzkoušená formace, vím že je dobré sednout na vlnu.

Nabízím ale trochu jiný pohled na trhy (grafy) a to zkoumáním jeho obsahu. Tedy „nějaké vyjádření“ jeho a dovolím si termín z termiky entropie, což je, pokud se nepletu vnitřní neuspořádání (volně). Pro trhy bych volil naopak termín vnitřní uspořádání. Zdálo se mi, že obdobnou teorii popisoval flakač. Trochu jsem tomu jeho vysvětlení nerozuměl, ale vytušil jsem, že dochází k stejným závěrům jako já.

Vysvětlím. Minulý týden(neděle) jsem si naplánoval následující obchod v kukuřici: Je předpoklad, že bude následovat GAP do oblasti 228 s poklesem na 225 a následný růst do středu (RETR), to je asi 245. Chci koupit opci CU05 C 240 za 5-2 (262,5USD) prodat za 10 (500USD) – komise.
Nebudu zdržovat, v tom týdnu se to téměř na puntík vyplnilo. Kdo nevěří, ať tam běží (prověří si to). Předpověděl jsem na týden dopředu chování trhu na základě pozorování a odhadnutí vnitřní uspořádanosti trhu.

Každý jistě vypozoroval, že jisté obrazce se s pravidelnosti opakují. Nejčastěji používám 15min graf. Jde o kompromis mezi tím, že je již vidět, jaký je toho dne průběh obchodů, ale není to příliš natažené. Předně 10000 roztříštěných obchodů (jednotliví nespolupracující obchodníci) má na průběh grafu zanedbatelný vliv. 10000 uspořádaných obchodů (fondy) vytvoří charakteristickou růstovou linii. Ale po tom musí přijít okamžik, že se jich chtějí zbavit a to má také dosti výrazně stejný průběh. Pokud jsem tomu alespoň povrchně porozuměl, falakač každému tomu stejnému průběhu přiřadí nějaké písmenko a odhaduje, že pokud následuje např. ACXF v minulosti následovalo P, K a tudíž je velký předpoklad, že i následující den by ono P taktéž mohlo následovat, případně i ono K následně. Pokud docházíme ke stejným závěrům jsme vskutku na mimořádně dobré cestě.
Dle tohoto scénáře jsem „udělal“ onu kukuřici.

Flakači referuj.


V jednom z příspěvku jsem upozornil na neefektivní správu příspěvků. V žádném případě nechci udělovat komukoliv rady, či jiná ponaučení. Ale, vznesl jsem připomínku, že by bylo vhodné vytvořit nabídku posledních 10-20 příspěvků, případně nejčtenější. Ale budu upřímný, očekával jsem od autorů alespoň nějakou reakci. I reakci - nekecej nám do toho - beru jako naprosto legitimní. Mlčení neberu. Pokud v nabídce FUTURES následuje „neorganizovaný“ výpis příspěvků, místo jednotlivých vláken, čí témat, je to na pěst, pokud se v tom mám hrabat na ve čtyřech stránkách, hledám dobře rostlou ocelovou tyč. I tak si budu myslet, že autoři stránek „diskusi“ dělali pro příznivce komoditních obchodů. Budu ale po každém vstupu pěkně sakrovat. Kluci zkuste na tom zapřemýšlet v těch připomínkách přeci nejsem sám.

TRHY ROZTRHNEM!!!!!!
03.08.2005
Radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime,
děkuji za Váš příspěvek.
Co se týče vaši připomínky - Finančníka navštěvuje každý měsíc několik tisíc lidí a při vší snaze a úctě nemůžeme s každým diskutovat 1:1 o obchodování nebo o tom, jak přesně by měl tento server vypadat, byť se samozřejmě serveru s Tomášem snažíme věnovat maximum svého času a rozumné připomínky se v delším časovém horizontu pokoušíme v dalším rozvoji serveru zohlednit. Jak si můžete všimnout, vždy se však snažíme zapojit do hlavních diskuzních témat a poskytnout nějakou tu naši radu - zdarma pro kohokoliv kdo se diskuze účastní. Takové služby mají pochopitelně své limity, neboť se s Tomášem musíme věnovat tradingu, rodině a dalším věcem pro které to všechno děláme. Takže chcete-li se účastnit diskuze na tomto serveru prosím respektujte skutečnost, že se vám skutečně může stát, že položíte-li nějaký svůj dotaz nebo připomínku, nikdo na něj nezareaguje. Není v našich silách bohužel služby přizpůsobovat tak, aby zcela vyhovovaly každému.
Fórum které používáme, je prefabrikovaný produkt, které programují skvělí lidé na www.phorum.org. S Tomášem nejsme programátoři, takže rádi využijeme to, co je na netu k dispozici zdarma a dobře to funguje. Jste-li programátor, můžete pro fórum připravit mod a uveřejnit jej pro všechny na www.phorum.org - takový mod pochopitelně velmi rádi přidáme i do tohoto fóra. Jinou cestu jak nyní přeměnit forum tak, aby vyhovovalo vašim potřebám bohužel nevidím - Finančnik není žádný high-end portál s podporou programátorského týmu a prostě své priority soustředíme do obchodování.
Hezký den,
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Messtor,

já bych zatím u SB příliš otočení neočekával. Spíš bych to tipoval na další růst. Pokud bych chtěl spekulovat na pokles, pak bych chtěl vidět nějaké výraznější signály - např. double top, překřížení MA, apod. V silně trendujících trzích se na RSI nedá příliš spoléhat.
Zatím zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skusim par spreadovych obchodov. Pokusam sa o "agresivnejsiu" metodu, obchodovat aj kratke swingy, nielen dlhe trendy. Pouzivam RSI 9 dnove, BB a hlavu :) 2 spready su aktualne, co mam teraz v hladaciku, jeden uz prebehol a ponukam ho ako ukazku toho o co sa snazim. Prosim, vsimnite si, ze sprady maju aj ine ratio, nielen 1:1 ale aj 2:3 pripadne 2:1. Zalezi to od vasho brokera. Spready som sa snazil popisat v obrazkoch, pripadne komentare su dovolene :)

144

145

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vás Petře,

snažím se přispět svými poznatky k efektivitě. Neznám přirozeně každý prefabrikovaný produkt a tak jsem předpokládal, že je to výsledek "místní" tvůrčí práce. Zvládám PHP, ale ne tak, bych si dovolil do tohoto zasahovat. Znát dobře co jednotlivé skripty dělají a začlenit nové, je dost tvrdá práce. Proto tento bod uzavírám s Werichem. Ovykle se dějí věci obvyklé. Obvykle když do toho nemohu zasahovat, tak do toho nezasahuji. A tak když do toho nemůžete zasahovat tak alespoň všem držím palce v obchodech.

Radim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 dzink:
díky, souhlasím.

Ještě pár asi triviálních dotazů, ale byl bych rád za jejich zodpovězení.
1. Dívám se na kukuřici (CU05). Trh je zatím dost rozházený (volatilní?), ale vidím dobře S/R v první třetině června a na přelomu červen/červenec, a trojitý vrchol na konci května, v druhé polovině června a na konci července?

2. Není vhodné u tohoto trhu vzhledem k VOI přestup do dalšího kontraktního měsíce? Nebo je ještě brzo?


Předem díky, mess

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dovolím si reagovat na messtora pohledem stálého začátečníka (komodity – financnika jsem objevil v únoru 05 a teď se k nim vrátil po 3 měsících – práce a nic jiného než práce).
reakce:
S/R – já je tam nevidím, asi záleží kdo si je jak definuje (osobně se zatím víc řídím pocitem, grafy scanuji očima)
Trojitý vrchol – rovněž nevidím.
CU05 má FND 30.8. a LTD 14.9, tedy dost času na přestup, ale je pravda, že VoI je vyšší u následujícího kontrakt. měsíce.

můj příspěvek:
Papírově jsem vstoupil v CU05 do krátké pozice 3.8. za 229.50 (SL 200$) a to na základě spekulace proražení S/R v úrovni 231-232 (červenec 05) a vyplnění gapu z 15.6. a 5.7. PT na 220.50 (budu připraven se svézt i níže).
zdraví db

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím kukuřičníky,

je to můj oblíbený trh, tak jsem se nechal nachytat k reakci.

CU05 241207 OI.
CZ05 379665 OI.

Zkušení obchodníci vždy radí, obchodovat co nejlikvidější trhy, zkus si odpovědět sám. A pokud bys došek k závěru že je to září, tak ??

Naposled se zobchodovala pesimistická předpověď počasí v americkém kukuřičném pásmu. Teď následují informace - nevýrazný náznak zlepšení počasí s tím, že porosty jsou ve špatném stavu.

Bude asi třeba chvíli nechat odeznít předchozí pokles, likvidace pozic a pak čekat na informaci potvrzení špatného stavu porostů (určitě přijde) a jít pomoct tlačit kopec fondům.

Na vzdálené rezistence zapomeň, trh je už dávno přeskupen. Opět, nevěřím sice na vzdálené rezistence, ale věřím, že věří ostaní. Budou mít nepatrný vliv.

Opět námět k diskuzi, jak vzdálené rezistence je rozumné brát do úvah.

TRHY ROZTRHNEM!!!!!!
05.08.2005
Radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...