Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: „Tajemství“ úspěchu v daytradingu I


Doporučené příspěvky

Naprosto súhlasím s článkom. Veľa začiatočníkov používa patterny ako základ obchodného systému, backtestujú každý pattern ktorý sa medzi 15:30 - 22:15 vyskytne bez ohľadu na správanie sa trhu. Obchodný plán a samotný edge by mal byť postavený na fundamentoch, pattern je vždy premňa posledná vec ktorá má len "dosvedčiť" vstup do trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Urcite sledovat celkovy kontext trhov je velmi dolezite, to mozem taktiez potvrdit. Novacikovia by sa mali zamerat na rozpoznavanie SR zon ktore su najsilnejsou prilezitostou na vstup.
Existuju viacere SR zony, takze nudza o prilezitosti nebude, len sa ich je potrebne naucit rozpoznavat. Ci uz spekuluje trader na odrazenie alebo prerazenie je to klucova schopnost (ktora sa nastastie da vypestovat a natrenovat)
Ked mame prilezitost potom je potrebne hladat pattern ktory tu prilezitost potvrdzuje.
V ramci RM je potrebne nacasovat vstup tak aby mal moj obchod co najvecsiu sancu na uspech.

Ked som zacinal bol mojim prioritnym grafom 3 min TF a zaberal najvecsiu cast pracovnej plochy.
Dneska najdolezitejsie pre mna je 60 min TF, kde hladam prilezitosti.

Bez prilezitosti niet sance na obchod, nastastie SR zony su ako jedine, miesta v celom tradingu kde sa da logicky zdovodnit preco by prave tam sa malo nieco diat - a prave pretam je potrebne hladat prilezitosti.

Ako som uz spominal existuju niekolko SR zon takze nudza o obchody nebude nikdy.
Samotne SR, Retracement, High dna, Low dna, High predchadzajuceho dna, Low predchadzajuceho dna, Flip, Trendove ciari, Swingove sr zony, Wedge. To su zony ktore s oblubou pouzivam a denne na nich najdem niekolko prilezitosti na obchod.
Existuju este potom PIVOTY a ine... ktore ale nepouzivam

Je dolezite hladat prilezitosti tam, kde su, a potom sa vam dostane odmeny.

P.S. nemusim hovorit ze taketo obchodovanie len tam kde su prilezitosti uplne odstranuje zaciatocnicke chyby ako preobchodovavanie, neschopnost pockat si len na najlepsiu prilezitost atd...
a prinasa viac "pokoja" a hlavne NUDY do obchodovania.

Nuda je dolezita, ak sa nudime, zarabame!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@stranger - dobry pripominky!!! ;-)
Ja jsem byl na trech kurzech financnika a rok mi trvalo,nez jsem se zacal poradne orientovat.Na zacatku to bylo strasne hodne informaci a hlavne jsem porad nevedel kde zacit!Ted pouzivam ze vseho neco...a mam obchodni plan,kde jsem skloubil vse :-) Zatim jedu jen paper,ale vysledky za posledni mesic jsou vice nez pozitivni...
Ted zacinam pracovat na vystupech.Zjistil jsem jako kazdy,ze vstupovat uz neni tak velky problem jak hledat optimalizovany vystup,aby clovek nejvice vydelal.Je pravda,ze tohle asi bude resit posistion sizeing,ale tak velky ucet jeste nema.Jaky trh obchodujes?

David

Link to comment
Sdílet pomocí služby

divadrapsak s tym celkom nesuhlasim, Vstup je taktiez dolezity. Pisal smo o tom vyssie ze je potrebne spravne nacasovat vstup pretoz potom na vystup nebude prilezitost kedze v obchode nebudeme z dovodu:
1. bud nevstupime lebo limit prikaz alebo cena vstupu je nevhodne umiestnena a trh sa otoci pred tym ako stihneme vstupit
2. vstupime prilis skoro a trh nas vyhodi na SL z inak dobre naplanovaneho obchodu.

Jeto len moj nazor.
Vstup je doleztejsi ako vystup,
Pretoze ak dobre vstupime:
- nemusime riskovat prilis hodne
- lepsie vieme chranit svoju poziciu tym ze vieme rychlejsie pritiahnut SL na logicku cenu (nie BE) - neskor samozrejme BE
- ten kto obchoduje viacero kontraktov vie cast kontraktov uzavriet a prisunut SL do logickej zony.
- prinasa to pohodu a pokoj pri obchodovani s tym ze vieme ze mame uz SL v dobre pozicii a ze riskujeme napriklad nie plny SL 5 bodov ale uz len 1 bod, no aj tak ma trh volnost dychat.

Kto robi chyby typu preklikavanie jedneho reverzu do druheho?
Ten kto dobre vstupy a coskoro ma poziciu chranenu prisunutim SL podla hore uvedenych podmienok, alebo ten komu cena sa kruti par tickov ci bodov od plneho SL?

Potom mozeme riesit vystupy, ked budeme v obchode dostatocne dlho aby sme mohli riesit vystupy a na to aby sme boli v obchode musime dobre vstupit, opacne to neide.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to divadrapsak:
Odpočítávání si můžeš u NT nastavit: Indicators - Bar Timer (v pravé části tabulky si nastavíš požadované parametry).

to stranger:
Také vnímám vstupy jako velmi důležité a to z podobných důvodů které jsi uvedl. Výstupy a řízení samotného obchodu následuje až po vstupu. Pokud do obchodu nevstoupím (nejsem si jistý) tak nemohu obchod ani řídit ani z něho vystupovat.
Dalo by se říci, že jsou to 3 oblasti a každou je potřeba zvládnout samostatně aby pak fungovaly jako celek.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Doplnil bych svůj názor k článku, jsem spíše protitrendový, pokud bych udělal obchod na prvnim screenu (jakože spíš ne) tak bych už vystupoval tam, kde by trendoví obchodníci vstupovali. A na druhém screenu se mi vstup short docela líbí právě v označeném místě (muselo by být high swingu v S/R) - SL by nebyl zasažen a skončil bych s profitem (sice možná ne s plným PT). Grafy jsem si přirovnal ke svým CL 1min, tzn i jejich dolarový pohyb.
Chci říct že právě kontext na druhém screenu se mi docela líbí. Ještě bych ale doplnil že aktuálně jsem ve ztrátě skoro půlku účtu. Neřikám že můj názor je správný, ale co se týče prvního screenu tak já osobně se bojim vstupovat právě na takle volatilních úsečkách. Možná proto obchoduju protitrendově. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No vidite, a ja nejradsi mam ten kontext na prvnim screenu do longu proti te velke svici. V tradingu je pro kazdy vstup 55 duvodu pro a 45 proti, je na nasi zkusenosti aby jsme vedeli kde udelame zisk, pokud vstupujeme bez jasneho presvedceni proc zrovna zde dlouhodobe vydelame tak hrajeme nulovou hru kde nas sezerou poplatky a AB spready + extra psychika pri frustraci z toho jak nas zerou poplatky a spready ... nic lehkeho pro lidi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...