Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Miřte vysoko. Ale začínejte nízko.


Doporučené příspěvky

Myslím, že je sice dobré číst podobné články. Sám jsem jimi začal, Dale Carnegie, Napoleon Hill a další autory. Lidé, kteří jsou úspěšní. Zkusím něco ode mě. Říká se, že kdo chce zbohatnout, ztratí peněženku, hned ten den, kdy se rozhodl zbohatnout.
Ano, je to právě ta překážka, která nám postaví hned první rozhodnutí, jsem silný a nebo ne? Otevřel jsem si online redakci, mé chyby, neustálé technické zdokonalování na úkor hlavní činnosti, tedy inzerce a články. Po deseti letech jsem musel skončit. Další rána? selhání ledvin, silná cukrovka, dialýza a transplantace. Další dva roky ztráty, při zvykání si na nové léky. Předtím a potom. Jak říkám. Před transplantací a po ní. Měl jsem stejné sny a cíle. Začal jsem.
Je to 18 let a přesto jsem to nevzdal. Hledal jsem různé možnosti, třeba žurnalistika či se stát spisovatelem. Jaká je šance vydělávat v žurnalistice či psaním knih? Byl bych finančním průměrem se závislostí na invalidním důchodu a občasném přivýdělku u firem, které vydělávají na Vaší dřině. Po 18 letech jsem našel lepší možnost, trading. S využitím všech svých sil, boje a teorie a praxe v psychologii. A věřím, že jednou spojím své umění v žurnalistice, psaní povídek aj. s praxí a úspěchem na poli finančním. Forex.... Přišel jsem zatím o 200 USD. Není to nic, proti tomu, když mi dali novou ledvinu. Vím, že těch 200 USD je minimum ztrát za 18 let. Zkušenost mi říká, že tato miniztráta je předzvěstí velkého zisku. Jako to bylo i dříve, i na nefinančním prostoru. Mimochodem, i za své špatné rozhodnutí a přes zdravotní problémy jsem dokázal zaplatit špatné úvěry... Začínám jít do plusu a investovat do tradingu., Byť od (skoro) nuly. Jde to... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Snad s jedním z nejčastějších jevů s jakým jsem se setkal, je [bold]míření nízko[/bold], a to nejenom v tradingu. Bohužel většina lidí co znám a co zkoušela trading si nedokázala představit vysoké zhodnocení, měl jsem pocit, že jenom zkoušeli kolik to náhodou dá.
Mám pocit, že většina lidí si nedokáže ani představit velký úspěch v normálním životě.
Dokonce pozoruji, že dost lidí se v dnešní době ptá - "jestli to za komunismu nebylo lepší", bohužel v dnešní době plné korupce, zdražování nacházejí spoustu argumentů, že to za minulého režimu bylo lepší.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jistě, sám mám ten pocit, že je většina lidí, kteří míří nízko. Proč? Protože jsou okolo nás a přitahujeme je. Mám s tím osobní zkušenost. zeptejte se úspěšného finančníka či tradera. Odpoví Vám, že neexistuje možnost mířit nízko. Tím přitahuje právě ty, kteří míří vysoko. Je tedy nutné se obklopit jinými lidmi. Ne, to není teorie, osobně se snažím najít pozitivně myslící lidi. Nejdříve je třeba najít sám sebe. Ty, které potřebujete se Vám sami přihlásí a bude jich tolik, že se sám budete divit.
Více komunikace mezi tradery a to nejen v oblasti fundamentální a technické analýzy. Psychologická analýza je tou nejdůležitější (podle mě).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...