Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Proč přešlapuji na místě?


Doporučené příspěvky

Mohu potvrdit ze se clovek posouva skoky a nikoliv linearne. Zrovna se mi jeden takovy skok stal, na market replay jsem konecne dosahl za jeden mesic papertradingu zisk, do ted jsem byl vzdy na nule jen, a to se venuju aktivne tradingu rok a pul. Najednou "tam" proste jste, a ani presne nelze rici ci vysvetlit jak jsem to udelal, je to jak promena vedomi. Dodalo mi to silu a chut jit dal, ono viditelne vysledky motivuji a potvrzuji ze na burze je skutecne mozne uspet, prestoze mi to pripadalo jeste pred par mesici skoro nemozne. Da se pouze definovat par bodu ktere me posouvali dale, ale to stejne druhemu cloveku nic nerekne, neda se to kopirovat, je to prave o tom ze si musite jit tou svoji vlastni individualni cestou ktera je jedinecna a je pouzitelna jen pro vas, byt to bude mutace jiz existujici obchodniho systemu ci system uplne novy. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výborný článek, díky Tomáši...TEnto "problém" řeším a jsem ráda, že jsem si na toto téma přečetla názor od někoho, kdo už v tradingu hodně dokázal. U mě se to projevuje tak, že mám pocit stagnace, žádných hmatatelnější pokrok a někdy, že se jakokdby vracím "zpět". Takový trochu začarovaný kruh. A navíc to de všechno tak pomalu... Ale podobné čtení velmi pozitivně nakopne a člověk si zase uspořáda "jak to všechno funguje"

V.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[ital] Je to asi jako s ženskýma, které se snažíte sbalit: Když jim dáte najevo, jak vám na nich hrozně moc záleží, tak se často nikam nedopracujete. Když vám na nich záleží, ale zase tak to neprožíváte a spíše jim dáváte najevo lehký nezájem, nezřídka přijdou samy :-) [/ital]

pod to sa mozem podpisat :)

u mna sa mometalne deje skok na poli psychologie. Vzdy som mal problem po serii strat chladnokrvne obchodovat svoj system. Proste prisli straty, psychika skolabovala a nasledovali rozne "vylepsenia" a "nudzove plany", ktore samozrejme nikam neviedli. Povedal som si ze nebudem pocitat equity po kazdom obchode, ale az po serii 20 obchodov, a vysledok ma zaujima skor kvartalny, nie mesacny. Mozem si to dovolit, idem paper.
No a podvedomie to zacina pomaly brat. Proste toto nie je zamestnanie, toto je biznis. V biznise sa pocita v kvartaloch, nie v mesacnych vyplatach. A zopar strat v rade ma v tom kvartali asi taky vyznam ako prd vo vetre :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zaujímavý a pravdivý článok,

ja by som to skúsil okomentovať z inej strany a to konkrétne zo športu, ktorému som sa venoval. Súhlasím, že i v iných oblastiach života človek postupuje skôr skokmi ako lineárne. Moje skúsenosti s boxom boli presne také. Keď tvrdo trénujete a máte pocit, že stojíte na mieste a nedarí sa. Máte pocit, že ste pomalí, nepresný, vaša kondícia poľavila a podobne. V krátkom okamžiku dochádza k výraznej zmene po tomto období stagnácie. Za 1 až 3 sa obzriete späť a zasmejete sa ako vám to vôbec nešlo. Vlastne si to uvedomíte ak sa pozriete na začiatočníkov a začnete sa usmievať z akou vervou sa snažia zlepšiť a že ešte pred chvíľkou ste boli na ich mieste. Je to dobrá skúsenosť a prestanete o sebe pochybovať. Krok za krokom sa dostávate ďalej. Vďaka tomuto športu som sa prestal vzdávať a vlastne to slovo už ani nepoznám. Mám totiž pocit, že mnohí ľudia sa príliš skoro vzdávajú. Čo si myslíte, kto sa stáva najlepším v ringu a v tradingu? Ten, kto má na to najlepší fyzický alebo mentálny potenciál? To určite nie. Ten, kto vytrvá a nikdy sa nevzdá je najlepší, ten kto padne, vstane a ide ďalej. V tradingu je to presne tak, preto sa nevzdávam a preto v testoch dosahujem po dlhom období stagnácie 250% lepšie výsledky. Mne je šport inšpiráciou a neexistuje nič, čom by som nezvládol. Želám všetkým traderom veľa úspechov a nikdy sa nevzdávajte. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To, že v tradingu přešlapuji na místě se mi zdá už hodně dlouho. O tom, že by se mi dařilo konzistentní ziskové obchodování, nemůže být ani řeč. Na druhou stranu vím, že je to možné a vím, že je to jen otázka času než cestu ke konzistentnímu ziskovému obchodování najdu. Když to dokázali jiní, tak není důvod, proč bych to nedokázal taky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...