Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Studujte své obchody z pohledu kontextu


Doporučené příspěvky

Ten indikátor na High/Low a retracementy je vybornej, ani jsem o něm nevěděl. Kromě těchto úrovní jsou důleživé i open range a noční H/L. To mě kdysi donutilo si to na pár řádků do sierry naprogramovat a jak na to koukám, tak 50% retracement tam nemám:)

Když už jsem zkoušel tento indikátor, všiml jsem si i indikátoru Automatic Trendlines, jeho vylepšenou podobu pro automatické vykreslování tak jednoduše naprogramovat nelze, protože nelze programově jednoduše určit časový rámec výpočtu, ale z mého pohledu se dá velmi dobře použít pro denní nebo 15/30min TF pro analýzu, aby to člověk nemusel neustále ručně vykreslovat (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Clanek je vynikajici, a jsem rad ze zde tento dulezity princip je opakovane pripominan - kontext je podstatne dulezitejsi soucasti obchodniho pristupu nez vstupni patterny samy o sobe. Posouzeni struktury grafu (tedy vse "nalevo") samo o sobe poskytuje v trzich nezanedbatelnou vyhodu a pri pouziti vetsiho S/L a zaroven spravneho rizeni pozice verim ze se da profitovat i na zaklade vstupu a vystupu zalozenych pouze na kontextu, bez konkretnich vstupnich patternu. Napriklad: je-li soucasna cena relativne blizko od supportu (tedy nad nim) a kontext trhu vyhodnotime jako "always in long", neboli situace nahrava spise vyssim cenam nez dalsimu poklesu, muzeme vstoupit prakticky v libovolny moment a za predpokladu ze aplikujeme spravny money management, teoreticky mame v trhu statistickou vyhodu kterou pak staci uz jen dlouhodobe vyuzivat k nasemu prospechu.
Nerikam ze tento pristup sam aplikuji, ale verim ze za urcitych okolnosti muze fungovat. Navic je zajimava skutecnost, ze trhy maji jakousi prirozenou setrvacnost, dalo by se rict "pamet" a v libovolny okamzik je typicky vetsi pravdepodobnost ze trh bude nadale delat totez co delal doposud (tj. dle kontextu), napriklad pokud jsme nekolik tydnu byli svedky rostoucich cen, sance jsou vyssi ze nadale budou ceny stoupat. Stejne tak pokud trhy jdou do strany, a na dennim grafu vidime jednu doji svici za druhou, sance je prinejmensim 60% ze nasledujici den se dockame dalsi doji svice, coz je ostatne presne to ceho jsme svedky tento mesic, snad s vyjimkou poslednich nekolika dni. Opet lze teto setrvacnosti vyuzit pri planovani obchodu, a vzit v ohled kontext trhu pri posuzovani pripadneho potencialu obchodu jez se chystame uskutecnit. Neni nejmoudrejsi brat treba long na dennim high, jestlize predchozi dny mely prevazne close pobliz open, a podobne.
Jak zde jiz myslm zaznelo, kontext je take jedinym prvkem technicke analyzy, ktery umoznuje trhy jistym zpusobem predvidat. Co presne trh udela v budoucnu nemuze vedet nikdo a urcite vam to neprozradi indikatory na nizsim TF samy o sobe, zato kontext vam poskytuje urcitou mapu (trebaze ponekud "rozmazanou"), naznacujici cesty kterymi trh v minulosti prochazel a kterymi se muze v budoucnu opet vydat, jelikoz si tyto cesty "pamatuje".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No já bych řekl toto. Velký edge je pokud člověk umí syntetizovat situace dle více timeframů (ale chce to praxi!). Pak prostě nepolezete na trendový pattern do trhu, když vidíte i na vyšších timeframech pomalý nebo žadný trend. Polezete do trhu na i byť jen zcela nevykreslené trendové patterny, když vydíte na vyšší timeframech rozjetý trend. Na protitrend vlezete jen pak, když vidíte synchronizaci na vyšší timeframech také na protitrend. Fajnšmekří a šílenci si mohou zkusit v celkově tzv širším chopu/kanálu obchodovat vodorovné širší swingy, ale na to nemám nervy. Chce to velký cvik a mě osobně neba za to platit z vlastní kapsy pak prachy. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prvni cast clanku o kontextu silne pripomina Yourtradingcoach tutorialy, vcetne terminologie. Pokud toto nebylo ciste Vas objev, ale prace inspirovana zdroji odjinud, nebylo by spatne zdroje uvadet. Jinak kvalitni clanek a dalsi dukaz toho, ze Petr a Tomas se v pristupu k obchodovani vydali naprosto odlisnou cestou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jsem zkusil RTC a H/L dne. Pro mě se ukázalo, že částečně užitečné je max H/L dne. Koukal jsem, ale nevyhodnocoval tu poučku o tom, že jak jsem v oblasti od 50%RTC dne do low dne, tak jít long a opačně, ale nic moc. Můj systém to ukazuje i bez toho. Hlavně to platí pokud se rozjede trend.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...