Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Stále jsem s tradingem nezačal, protože se bojím "kliknout"


Doporučené příspěvky

Tomáši,tak přesně tyhle články mám na finančníkovi nejraději,zaměřené na psychologii.Víc takových :)
Nasypu si popel na hlavu a rovnou se přiznám,že jsem byl případ č.3,dlouho jsem s tím zápasil,asi 3 roky.
Nyní už je to podstatně lepší.Pomohlo mi dělat menší a pak větší zněmy atd,..ale trvalo to dlouho.
Vlastní mozek je hodně těžký soupeř!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dovolim si trosku doplnit tuto cast clanku: "Předem bych rád zopakoval, že rady se týkají pouze těch, kteří skutečně prošli potřebnou přípravnou prací, tj. mají za sebou backtesty, které ověřily funkčnost jejich systému, a mají za sebou už i nějakou dobu v papertradingu, ve kterém dokázali po několik měsíců profitabilně obchodovat (případně mají za sebou pouze část papertradingu, tj. bez backtestu, ale o to delší a pečlivější). Bez těchto základních kroků neprokazuje nováček dostatečně seriózní a svědomitý přístup k tradingu a klikat naživo by rozhodně ani neměl, protože k tomu není dostatečně připravený! "

Prilisnym treningom sa vsak da "zmeskat vlak". Clovek, ktory to s tradingom mysli vazne by nemal tapat v papieroch a historickych datach roky. Zafixuje si v mozgu nerealny ideal a v prvych pokusoch mu to trh z hlavy velmi silnym uderom vybije. Potom nastupi amygdala a je koniec.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skvelý článok. Našťastie som netrpel žiadnym z týchto problémov a na live trading som sa nemohol dočkať. Avšak počas live tradingu ešte pri prvých desiatkach obchodov som po čase začal psychicky zlyhávať, luxovať účet a nabral som strach pokračovať. V podstate som potom začal brať iba stratové obchody. Nastala kompletná zmena - iný trh, iný systém, iné ja a nový problém - zotrvať v otvorenom obchode (bez ohľadu nato či bol ziskový alebo nie, vystupoval som aj po 1 ticku). Chvíľku trvalo zobudiť sa a vrátiť sa do normálu, ale osobne mi veľmi pomohlo sledovať denníky traderov. To aké majú straty / zisky, ako vnímajú trh, ako vnímajú seba (Patrí Vám najväčšia vďaka, Páni z fóra) a našťastie sa môj vývoj ako tradera nezastavil ale ide vpred. Občas ešte stále pochybím a nechám trh, aby predviedol presne to, čo pravdepodobne malo podľa systému nastať, ale potom ma celá tá "hlúposť" prejde a zas beriem signály tak ako prichádzajú a čítam trh tak, ako ide :). Pradox na druhej strane je, že najväčšie pokroky robím vďaka stratovým obchodom, pretože sa snažím zistiť prečo, ako, načo a či to bolo naozaj potrebné (vstúpiť, alebo vyťuknutie na SL). Postupne som prešiel od mechanického tradingu k diskrečnému. A teraz sa zubami nechtami držím v ľahkom zisku :) A koniec koncov, ako to väčšinou býva, delí ma od požadovaného úspechu iba vlastná myseľ, ale tú už krotím (alebo týram :) ).
Nech sa Vám všetkým darí :) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Kdo se bojí kliknout, tak může mezi paper a live vložit fázi "live test", kdy nejde o to vydělat, ale pouze s jedním kontraktem a nastavením PT a SL 1:1 otestovat svoji schopnost exekuce vstupů. Omezit se na jeden vstup denně a brát vždy ten první platný. Do excelu pak zapisovat všechny výstupy, které trader plánuje obchodovat live.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny.Souhlasim s HonzouK..je tojako tramvaj..ujede jedna prijede dalsi...Ja jsem osobne nemel problem s kliknutim jak s tim,ze jsem ztratil a hned chtel vydelat zpet...byl jsem tak zvany preobchodovatel..:-)Je to vsechno jen o hlave..90% psychologie zbytem studium a money managment o tom jsem se za 2 roky jiz presvedcil az dost!
Vsem preji at se letosni rok vydari a zobchodujeme co nejvice prilezitosti,protoze na burze penize opravdu lezi a kolik si kazdy urveme zalezi jen na nas!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hlavně ta 3. část je super. Přesně tak to je. Většina lidí by tu změnu i sama od sebe udělala, ale tlak okolí je prostě stále sráží dolů - nebo je nutí být stále na to samém místě a nemají prostě odvahu (naprosto je chápu). Mám obdiv k lidem co si dokáží jít za tím, co je baví nebo co chtějí, ať už jim to nakonec vyjde podle jejich představ nebo ne. Není nic horšího než žít svůj život podle očekávání druhých.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trochu mi tam chybí možnost neklikat. Trading není pro každého, není žádná ostuda neobchodovat. Někdo se na to svou povahou prostě nehodí a tím že se do toho nebude nutit si může ušetřit spoustu peněz a nervů. Jsou i jiné možnosti jak se živit :)
Občas tady čtu příběhy úspěšných podnikatelů, programátorů kteří hledají "štěstí" v tradingu. Proč? Pokud se bojíte kliknout dělejte to v čem jste dobří, co vás baví a budete skutečně bohatí.
peace

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Honza K. Napsal:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Naštěstí trhy jsou jako tramvaj, ujede jedna
> -
> > přijede za chvíli další
>

Ano, ale ked si niekto vsugeruje, ze do elektricky sa nastupuje cez okno a nie cez dvere, tak sa do nej aj tak nikdy nedostane :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...