Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Rozhovor Petr B.: „Dojdete ke zjištění, že vydělávat peníze je snadné!“


Doporučené příspěvky

Zacatky byli trosku kamikadze a z meho pohledu velmi financne narocne. Vypada ze autor pise spise o ceke mene nez o USD. Moc nerozumim odbouravani stop lossu, pripadne mi ze autor by nejradsi nepouzival ani SL mentalni. Tento pohled na vec je to proti memu nabozenstvi, ale neznamena to nemusi fungovat pro nekoho jineho.
Preju hodne stesti!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když má někdo peněz jako šlupek a přijde o 3 000 000 tak by se to mohlo zasadit do nějakého rozumnějšího kontextu na porovnání psychiky pro začínající tradery než že obyčejně téměř neztrácí a 100 000 mimo opce může být zřejmě běžné, ne?

Pro někoho se základním účtem může být i 30 000 moc, pro jiného jen to nejlevnější auto z deseti v garáži když má dalších 10 ještě někde v druhé a jachtu s osádkou které ho bude muset za každou cenu nabídnout.

Já bych tedy uvítal nějaké zpřesnění když už se tu plácá s milióny na intradenním pohybu a až teprve při nich se zapomíná na plán. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Clanek o psychologii .. i kdyz ty sumy jsou mimo realitu zacinajiciho tradera tak paralelu si kazdy urcite najit dokaze ;)
Shodou okolnosti me zrovna vcera exekuovali prvni 2 obchody live v zivote (na ES a TF). A i kdyz jsem psychologicke priprave dal opravdu hodne a myslel si ze vim co me ceka tak zazit to bylo uplne jine. Kdyz jsem v prvnich minutach sledoval grafy tak jsem se potil a trasl a to prosim jsem byl hned po vstupu v mirmen zisku ktery se zvysoval. Kdyz v prubehu dne jsem byl v otevrenem profitu temer 1500$ tak jsem byl nadseny a extremne vystresovany zaroven a vsechno na me kricelo at vezmu profit a padam pryc. Ale bohudik jsem dodrzel plan (mozna trochu bohuzel protoze ke konci dne sli ES i TF dolu) a nechal system vystoupil podle planu na konci dne. Ale ten zazitek .. to emocialni rodeo kdyz jsem si behem dne nemohl pomoci a nekolikrat musel kontrolovat kde zrovna jsem to je zkusenost k nezaplaceni a i kdyz jsem na konci dne skoncil "jen" 637$ v plusu tak jsem rad ze jsem prvni den live neporusil plan .. potoze s chladnou hlavou a bez emoci vim ze tam kde se to dneska otocilo to priste muze pokracovat mnohem dal a az se tak stane nechci byt ten co vystoupi v pulce dne ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zaujmava prezentacia myslienky ako sa da padnut na dno vdaka chamtivosti a co musi clovek zazit aby sa zamyslel nad sebou samym. Akurat autor tohoto clanku akosi zabudol na to ze 99,9% beznych ludi nepochopi myslienku a nestotozni sa s nou. Odkaz pre citatela je nad ramec realneho chapania. Strata 3000000 zdoraznuje podstatu akurat vacsina si povie, ze mna sa to netyka kedze v takych cislach neuvazuju. Zial opak je pravdou, tyka sa to 99,9% citatelov. Mozno ta strata 3000000 bola vo vyske 50% banku, pripadne to bol cely ucet ale takto sa na to nikto nepozrie...

Velmi by som bol zvedavy na nazor Petra B., s ktorym bol rozhovor, co takyto drawdown urobil s jeho hlavou. Urcite sa z toho nestacilo 1x vyspat a vsetko bolo ako pred tym. Ovladnut amygdalu po takom zazitku je rovnako naivne ako skusit ovladat rychlost tepu srdca pomocou mylsienok (srdcovy sval sa vyznacuje nepretrzitou pracou nezavislou od vole cloveka) :) .

Moj nazor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Musím oponovať na časť vety:" ... naivne ako skusit ovladat rychlost tepu srdca pomocou myslienok".

V takýchto vyjadreniach by som bol opatrný. Áno, bežný človek to nedokáže ovládať. A takými je drvivá väčšina ľudí.
Niektorí tibeťania (jogíni) však dokážu ovládať mysľou svoj tep. Dokonca aj svoju teplotu a iné činnosti.

Ináč, pre zaujímavosť, i keď v tomto prípade to beriem s rezervou, lebo ide o mentalistu, víťaz rumunskej tv súťaže "Talent" v r.2012 dokázal vo finále v priamom prenose nielen znížiť tep, ale na krátku dobu aj úplne zastaviť srdce. Stal sa víťazom súťaže. Ak to niekoho zaujíma, volá sa Cristian Gog.

Nechcem byť off-topic a preto by som nebol rád, keby sa tu rozvinula debata čiste na túto tému. Dávam to do pozornosti z toho dôvodu, že myseľ je najväčší nepriateľ pre väčšinu začínajúcich traderov a asi to zaberie najväčšie úsilie a čas, zapracovať s ňou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...