Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Kam bych měl investovat své příjmy z tradingu?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Takové starosti mít .... doufám, že se k nim také doberu.

A až je budu mít:

- pozemky zemědělské s Evropskou dotací ve vyšších polohách - tvorba krajiny jako koníček
- umění a sběratelství
- zlato (to již realizuji nějakou dobu)
- podílové fondy ve vhodné skladbě
- dobročinnost - podpora veřejného sektoru (vzdělání, sport, nemocnice, hospicy, domovy důchodců, umění )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já to vidím tak, že je dobré držet se poměru papírová a hmotná aktiva cca 1:1.
Cash, dluhopisy atd. jsu podloženy jen lidskou důverou a tu lze snadno ztratit. Např. pozemky, nemovitosti, fyzické drahé kovy beru ne jako spekulaci na růst (na to je daleko vhodnější právě burza), ale jako dlouhodobou pojistku pro případ krizové situace (vysoká inflace a devalvace např usd, eura).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ok, rekl sem to moc zjednodusene - kdyz uz lidi vydelavaji v tradingu, tak nejsou omezeni zadnou hranici, kam prijem dotahnout. Z toho vyplyva ze nejlepsi investice jsou porad vracet penize do vyssich pozic, neni nic lepsiho nez prijmy z tradingu. Potom pokud mate problemy kam s temito penezi tak je proste a jednoduse utratte.

Je velmi nebezpecne upadnout do teto hry "kdo ma vic zainvestovane" , muze se stat ze na konci zivota mate stovky milionu ale zadny zivot ... k cemu to pak je vsechno ?


Nevim, mam porad dojem ze zde nikdo neni schopny poradne vydelavat a pak se tu resi takove zbytecne veci jako ted toto.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kam investovat určitě není zbytečná věc. Sám se o toto téma již delší dobu zajímám. Jde o to, že v tradingu se sice nemusí každému dařit a investicí rozumím uložení peněz někam, kde vydělám víc než 1,7%, které nabízí banka.

Investovat do nemovitostí je velmi ošemetné. Sám mám byt, který pronajímám, mám k němu citový vztah - narodil jsem se do něj a vyrostl v něm. Přesto jde o velmi špatnou investici, která v současné době vynáší méně než 2% a devastace, kterou způsobují nájemníci je větší než tato částka. Tím nechci zhazovat lidi, kteří umí v nemovitostech úspěšně podnikat.

Investovat proto dlouhodobě a "na jistotu", třeba do dluhopisů je určitě obor, který by si zasloužil vlastní vlákno.

Dobré obchody,
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jednoduše pragmaticky - pokud se bavíme o investicích (dlouhodobých, krátkodobých, ???) nebo se bavíme o diverzifikaci nebo o pojištění (minimum rizika) vlastních aktiv. To vše se ale dá zkloubit do jednoho většího portfolia.
Vím něco o nemovitostech (obchoduji m.j. i s nimi), vím něco o cenných papírech, obligacích a v neposlední řadě o tradingu.
Vše ostatní, kromě toho pojištění vlastní části kapitálu (tedy obligace na 2% apod., resp. chytře koupené pozemky na delší dobu držení), to vše ostatní jsou investice do PŘÍLEŽITOSTÍ. Ty určitě nikdo nechceme zainvestovat někam, kde hodnota mojich aktiv půjde dolů. Ani dobrá investice není, když přešlapuje + - na místě, resp. se srovná s výší úroků v nějaké bance. A pak, je tu faktor času, který tomu všemu musíme věnovat :-) (to je ta druhá, hodně podstatná proměnná - mimo správné příležitosti, samozřejmě s tou třetí (a zároveň první, a to je volný kapitál)).
No a pokud si to vše poskládáme dohromady, asi největší a nejlepší PŘÍLEŽITOSTI najdeme vždy (troufám si tvrdit) pouze ve světě tradingu. Kdo je zde nenajde, resp. nemůže je ani najít, necht se věnuje nemovitostem a obchodu s "tutovkama":-), nebo něčemu, čemu rozumí a umí dělat a ví, že vydělá v pohodě třeba 30% za rok. ale všude platí, že není nic zadarmo, ani v tradingu a ani v např. pronajímaném baráku někde na tuty na náměstí.
Je to tak a vše má svou daň (ale vyšší daně vždy platili Ti netrénovaní a nepřipravení - tak to platí ve všem, ať už chci investovat jakýmkoliv směrem, musím se na to připravit. A kde jinde najdete tlupu zájemců o produkt, na kterém můžete zbohatnout aniž byste jej vlastnili a ještě vám za to nikdo nezůstane dlužnej ani cent :-) - to je samozřejmě řečnická otázka - burza. Celej svět pro vás maká a na vaší pseudovýplatní pásce je nula lidí. Není to fajn? :-)

Proto bych rád vyzdvihl i názor Romana06, že je potřeba si těch "aktiv" umět taky užívat, protože čert nikdy nespí a člověk neví, co se mu kdy i v tom jeho bláhovým megazabezpečení může přihodit... A nezapomínejme na charitu, budeme mít z těch vydělaných peněz ještě lepší pocit...

Ať se všem tady daří a investujte správným směrem :)
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Roman06 to vystihl nejlépe!
Investujte do zážitků, proto to všichni děláme.

Už si nepamatuju přesně pravidla fora, takže další věci popíšu obecně.
Kdo bude chtít si mě najít, ten si mě na Facebooku najde.

Pokud Však chcete reinvestovat a finanční prostředky dále množit, pak mám osobně odzkoušené:

1) nemovitostní podílové fondy založené na principu pronájmu komerčních budov (vysoká stabilita a "jistota")
2) mám "investice" v ASII, INDII a Brazilii (cca 500% zhodnocení v horizontu 5let)
3) aktuálně investuju do ekologických projektů
-je to moderní
-zažívá velký boom
-podpora ze strany státu a EU
4) po dlouhodobém průzkumu jsem koupil konzervativní AOS na FOREX.
Tyto AOS dělají cca 20-50% ročně.
-mám skalperský AOS (nutný vhodný broker s malým spreadem a slipem)
-inteligentní robot analyzující měnové a komoditní trhy
-funny robot - je schopen udělat 120% za měsíc, ale taky smazat účet ;)


Jaroslav Mixa, DiS

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velmi pekne napisany clanok, chcem len pridat postreh k akciam.
Na konci tohoto roka si otvorim ucet u IB na AOS. V akciach cez fio mam peniaze skoro rok a musim povedat ze to nikam nevedie, ako na husenkovej drahe
1 den + 3,85%
2 den - 6%
3 den + 3,1%
atd...

A tak je to hore dole stale skutocne musim priznat ze bez vyznamu, len pre velke objemy na kratkodobe drzanie ale buy & hold dnes asi v kurze neni. Tak isto som sa chytila do pasti vdaka castemu obchodovaniu/poplatky. a kedze nechcem shortovat akcie ale robim len buy je to cesta odnikial nikam.
Tiez moja cesta smeruje len k futures a opciam. Akcie s uctom 10K eur su uplne o nicom. Nechcela som verit tomu, ked v manuali fiancnika prirovnavaju akcie ku kocabke a futures k ropnemu tankeru ale je to tak. Budem vlastne rada ak uzavriem ucet s nulou bez straty vzhladom na rozdiely kurzov EUR/USD.
PS. Akcie uz viac nie, zarobila som len brokerovi. Vsetkym drzim palce. (tu) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Investování do akcií vede...

Jenom je potřeba asi více času na analyzování.
ARIA negativní zpráva o špatných lécích ji srazila z 25 na 2 dolary. Teď ty léky dovolili prdávat zase v USA i v EU. Takže..
GLYC od IPO udělal kolem 100% za pár týdnů.
TSLA od negativních zpráv, o nějakém výbuchu baterií, kdy se propadla na 130 šel na 260 takže taky 100% za pár týdnů. Vede to Musk.
SCTY solární panely měly vysoký potenciál. USA je pole neorané. Taky 100% za pár týdnů. Taky Musk.
FCEL podhodnocená firma 200% za týden (dělá palivový články a postavila na to elektrárnu - její zisky jsou neúměrně veliké její hodnotě) tuto se vyplatí držet déle.

Jde o to nedržet to zbytečně dlouho a hledat další nové příležitosti. To chce trochu času.

Jinak IPO. Doporučuju se podívat na nějaké poslední IPA. To není ani tak časově náročné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...