Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Co jsem se naučil o úspěšných studentech


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

zažil jste někdo, že nejenom vaše okolí, ale ani vlastní manželka vás nepodporuje a nejraději by vás viděla dál ve stávajícím zaměstnání, které má podle ní "větší smysl" než klikat do grafů, nebo jak říká jeden můj známý že jsem "obchodník s iluzí" (zatím neobchoduji live).

Jak jste se s tím vyrovnávali hlavně u manželky? Názory známých mě až tak netrápí.

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zkusím to ještě mírně doplnit o pár postřehů:
- pokud chceme dojít do cíle, musíme si na začátku cesty nastavit kompas (definovat cíl). jinak dopadneme jako loď bez kompasu která křižuje po oceánu tam kam zrovna foukne vítr, či kam ji ženou mořské proudy, je jisté procento pravděpodobnosti že dopluje do zvoleného přístavu, ale limitně se to blíží nule. pak ještě existuje možnost říci si po doplutí že to je sice jiný přístav, ale že se mi taky líbí :) i s kompasem nás občas silný protivítr zbrzdí, či odchýlí od směru, ale díky kompasu to umíme zase srovnat. (vzpomněl jsem si na poslední kapitolu knihy 12 curyšských axiomů - detailní plánování nemá žádný smysl, neboť budoucnost je nejistá, nejlepší plán jak zbohatnout je naplánovat si zbohatnutí.. to je ten kompas..,každá myšlenka jiným směrem, např. pochybnosti,výčitky ,sebelítost, tvrdošíjné trvání na způsobu jak vydělávat peníze ap. fungují jako ťukání silným magnetem na kompas; neboli recept na zbohatnutí jak ho řekl Paul Getty - pilně pracujte, buďte první v kanceláři a poslední odcházejte a najděte ropu :) )
- kdo nepluje podle svého kompasu (nepracuje na svém plánu), pracuje na plánu někoho jiného a je úplně jedno že si říká, že je vlastně spokojený (nezaměňujte to s průnikem různých plánů na společném cíli, se synergií)
- kdo jen reaguje na záměry jiných bez vlastní iniciativy je jako prvok do kterého vědec šťouchá pinzetou
- důležitá vlastnost je taky umění poodstoupit od svého já a pozorovat se "zvenčí", sebemrskačství a hořekování nic nenapraví, ale kritický pohled na sebe sama bez emocí tryskajících zevnitř umožní provádět změny a korigovat chybné vzorce návyků
- proč nás ve škole učí špatným návykům? je to systémem hodnocení, který přebíráme do svých životů, úspěchy se berou jako samozřejmost, ale pitváme se v neúspěších a učíme se dělat opatření abychom se neúspěchu vyhnuli, to je to kam zaměřujeme svůj kompas - chceme to?
- čemu věnujeme pozornost (energii) to zesiluje. vemte si jenom třeba naši kůži je to velmi jemný senzor. když relaxujeme a ležíme třeba u vody, cítíme každý záchvěv vánku, cítíme i tu nejmenší mušku jak na nás sedne. když jsme zabráni do jakékoli činnosti, často nepoznáme ani že nás štípl komár

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak takový pohled Ti v klidu dám. Moje okolí ví, že mám jaksi vlastní hlavu a jen těžko mě dokáže přesvědčit o opaku. Nicméně samozřejmě nejsem sám a na rozhodování je nás více.

Mám tedy přítelkyni. Potomstvo na cestě, hypotéka na krku. Peněz nemám na rozhazování, na druhou stranu měl jsem našetříno na takový doporučovaný účet (10000$), prodělal jsem hloupé začátečnické období a utržil ztráty. Ještě mám relativně dost na to abych "prorazil bariéru".

Teďka jsem udělal malý restart a učím se FIMS, zatím cvičně. Dám cca 2000 za data a SW/měsíčně. Přítelkyně samozřejmě vidí a ví, že by mohla ty peníze dát na 10 jiných věcí a potřebných. Dělá to to je přirozené každé ženě a chce peníze mít na domácnost, více šetřit, teďka na věci spojené s přírůstkem... atd. atd.

Nicméně odolávám. Sice jsem ten kdo doma rozhodně nosí kalhoty, ale všechno má své meze, že? ;). V tomto ohledu mi pomáhá to že je vidět, že na tom dělám. Měsíce už spíš rok sedávám u počítače po práci a koukám do grafů, dělám si printscreeny trhů atd. atd. O víkendu značnou část jednoho dne. Ona vidí že na tom makám a nechává mě "žít" i když nějakou tu ušťepačnou poznámku pustí. Ale spíš že bych se jí měl věnovat, než aby mě srážela. Málokdy dojde na "vyhozené" peníze, tak ji řeknu, že tenhle měsíc, by to to mohla mít dvoje boty ale když to vyjde, tak pro ni budu mít většinu života a vykoupím jí celej krám. Sice se usměje a možná ci myslí "to určite". Ale zabere to. :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to cicobasket a LIBRI:

Hoši moc pěkné příspěvky !!! Já jen stručně, pokud se týká kamarádů a přátel . . . . neví o co jde reagují na reklamy typu Plus 500 , forex. PX apod. intraday, který obchoduju live nechápou . . . . Mému velmi dobrému kamarádovi jsem se rozhodl ukázat výpis z účtu (radši jen za 14 dní, aby to s ním neseklo), abych mu dokázal, že to funguje. On taky dříve obchodoval sice ne ID, jen akcie, certifikáty apod. No a výsledek ? Nevěří !!! Stále hledá a potřebuje vidět "důkaz" , že to nejde :) Proto platí motto H. Forda "Ať už si myslíte, že něco dokážete, nebo si myslíte, že to nedokážete, v obou případech máte pravdu."

Mám, myslím si velmi solidní příjem na poměry v CZ, také jen pro více peněz bych se ID nevěnoval. Mě, jak napsal Tomáš, ID a vlastně trading obecně velmi baví (bezmála 8 let), protože vidím potenciál jednou zvolnit v dosavadní výdělečné činnosti a mít více času za stejných či nepatrně vyšších příjmů z tradingu. Tradingu se věnuji přes týden tak 2-3 hodiny denně aktivně (příprava na ID, samotné obchodování ) a jinak přes týden se pořád vzdělávám (čtu, vyhledávám , přemýšlím o přístupech v ID, sleduju trendy, atd.). Víkend patří rodině.

Pokud se týká manželky jsem velmi opatrný. O ID ví, ale o tom, jak se mi daří, či kolik co stojí třeba měsíčně data, atd. jí neříkám, aby neměla pocit, že lépe by penězům bylo v domácí pokladně a neměla i přehnané očekávání. Manželka taky ID nechápe a nic jí to neříká, proto proč jí něco vnucovat, o co nemá zájem. Ji zajímají výsledky (rozuměj peníze na účtě) hold holky to tak maj, hlavně když jsou děti, s tím se nedá nic dělat.

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte,

zauimave prispevky, super clanok a tak si dovolim povedat svoj nazor ako pohlad zeny :-)

Dody: skus rokmi overenu klasiku ako vecera, vino, sviecky, pohoda a vysvetli manzelke aky potencial sa z dlhodobeho hladiska skryva v ID. Niekedy staci malo a ked jej to strucne vysvetlis, netreba ju otravit detailami, tak budes mat doma klud a to ti podla mna v tradingu velmi pomoze. No a jasne, ze k tomu musis klikat a o chvilu dosiahnes svoj ciel :-)

Drzim palec a prajem vela dobrych obchodov.
Andy

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za super článek.

Já jsem to přítelkyni vysvětlil jednoduše, řekl jsem ji, že mám 10K dolarů, za které si můžeme koupit další blbosti jako nové/novější auto, lepší televizi či další kraviny, které stejně nepotřebujeme a nebo je budu investovat do něčeho, čemu věřím. Nic horšího, než že o vše přijdu se nestane, takže pohoda.

Přítelkyně mě podporuje, ví že je to můj velký sen uspět na burze a já vím, že dříve nebo později se to podaří. A taky do ní neustále hučím, jak je nesmysl si pořád kupovat nějaké věci, a že mnohem důležitější je peníze investovat, myslím tím opravdu investovat ne koupit něco jako chatu, a tu si užívat, když je hezky, to není investice, ale další náklad. Investování pro mě znamená dát peníze někam nebo do něčeho, co mi časem vydělá další peníze, občas to sice nevyjde, ale tak to prostě chodí.

Doporučuji přečíst knihu Vladimír Procházka - Jak zbohatnout aneb co chudí nevědí, pak zjistíte, že Vaše manželky či přítelkyni a dokonce i Vy sami si většinou kupujete blbosti, které vlastně vůbec nepotřebujete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

dody,
nepodporuje-li mě manželka(přítelkyně, partnerka), není pro mne vhodná. Tak jako se "vyčistí" řady přátel, když začnu dělat věci jiné(trading) a jinak(náhled na život), vyčistí se i řady manželek, přítelkyň, partnerek. Samozřejmě, že mě bude podporovat, když se mi začne dařit, ale to potom nesouvisí se mnou, ale s mým účtem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...