Momentálně mám účet u patrie a přemýšlím i o FIO, ale všude je napsáno, že mají pojištění proti úpadku jen do 20 000 euro a to ještě max 90% na každého investora a to se mi zdá moc málo.
Kde teda investovat na delší dobu s větším pojištěním? Chci být dlouhodobý investor na 10 a více let, ale pojištění jen do 20 000 euro mi přijde dost šílené.
To znamená, když budu mít akcie u brokera za třeba 15 let v hodnotě 60 000 USD a broker půjde do insolvence, tak dostanu jen 20 000 euro?
Investuji tak 5-10x za rok po větších částkách do USA a CZ dividendových titulů.
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Otázka
pawoukcz
Ahoj investoři, chtěl bych vás poprosit o radu.
Momentálně mám účet u patrie a přemýšlím i o FIO, ale všude je napsáno, že mají pojištění proti úpadku jen do 20 000 euro a to ještě max 90% na každého investora a to se mi zdá moc málo.
Kde teda investovat na delší dobu s větším pojištěním? Chci být dlouhodobý investor na 10 a více let, ale pojištění jen do 20 000 euro mi přijde dost šílené.
To znamená, když budu mít akcie u brokera za třeba 15 let v hodnotě 60 000 USD a broker půjde do insolvence, tak dostanu jen 20 000 euro?
Investuji tak 5-10x za rok po větších částkách do USA a CZ dividendových titulů.
Děkuji moc za vaši radu a pomoc
Michal
5 odpovědí na tuto otázku
Doporučené příspěvky