Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Proč bylo uzamčeno vlákno hra s nulovým součtem?


Doporučené příspěvky

Dobrý večer ,



Nedalo mi a na otázku proč bylo uzamčeno vlákno výše zde popisované , jsem pátral po odpovědi Petra . Dovolte abych s vámi souhlasil a pouze bych dodal že je s podivem jak někdo dokáže negativně diskutovat o věcech které nejsou zcela z běžného každodenního života . Stejně tak by mne zajímalo proč stejní lidé nediskutují stejně zarytě o riziku podnikání ? Je to prosté protože mladý stromek snadno zlomíte , ale větší strom už musíte pokácet a to stojí více úsilí .

Snad pochopíte co jsem tím chtěl říci . REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer,
domnívám se, že dotaz od "sezam 99" nebyl nijak agresivní, či negativní, o kácení stromů ani nemluvě. Prostě se jen zeptal, a to slušně. Ta smršť emocí, co potom následovala v některých odpovědích, nebyla adekvátní, neboť podíváte-li se do celkem nedávné historie (viz fórum), mnozí toho zde naplkají, aniž by jim za to někdo dával za ucho... Nehledě na to, že pokud se podobný dotaz objevuje ve fóru poměrně často, nemusí to nutně znamenat, že se přihlásil zase nějaký agresivní trouba, může to jednoduše znamenat, že je mnoho začínajících traderů, které zajímá podstata komoditního obchodování - odkud se vlastně profit získá a pokud se setkali s komoditami poprvé na těchto stránkách, je přirozené, že směrují podobné dotazy sem. A pomáhají-li zde " tradeři traderům" tak nevídím důvod, proč na toto neodpovědět stručně, slušně, komplexně, což Petr s Tomášem udělali, za jejich trpělivost upřímně děkuji.
P.S. Pokud někoho rozhodí byť sebehloupější dotaz, nechtěla bych zažít jeho emocionální rozpoložení při skutečném obchodování.
Dobrou noc, Iveta.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chtěl bych jen na upřesnění dodat malou poznámku, kterou jsem nestihl před uzamčením vlákna. Trading není "zero sum game", ale obecně pro obchodníky "minus sum game". Je třeba brát v úvahu komise, náklady burz, brokerů atd. Přesto je nesmírně zajímavý a při dostatečných znalostech a zkušenostech profitabilní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přátelé,
diskuzní fórum může mít řadu podob.
Od specializované poradny po něco, čemu bych řekl „hospodské prostředí“. Z principu se z většiny nemoderovaných diskuzí stane právě „hospoda“ kde zůstanou pouze lidi, kteří se cítí silní internetovou anonymitou, která jim dává sílu všemu rozumět a vše kritizovat, byť v reálném životě ničeho nedosáhli (teď to myslím obecně, nenarážím na žádné příspěvky na tomto fóru). Diskuzní prostor věnovaný tradingu je na toto extra háklivý. Proto zde existuje statut administátora, jehož smyslem je usměrňovat diskuzi do míst, kde má smysl. Přeci jen pokud si zde několik tisíc registrovaných uživatelů začne uplatňovat své vlastní představy o diskuzi, tak můžeme fórum rovnou zabalit.

Asi všichni budete souhlasit s tím, že pokud má administrátor udržovat určitou úroveň diskuze, musí občas i nějakou diskuzi uzavřít. Obzvlášť takové, kde již bylo vše řečeno, kde se diskuze přenesla do osobní roviny nebo kde již další diskuze z pohledu administrátora nic nepřenese.

Potom prosím takovou akci administrátora respektujte a nemá smysl zakládat nové vlákno „proč se tak stalo“ a diskutovat v něm o původním tématu.

Děkuji za pochopení,
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslim ze Petr s Tomášem nezakladali tento server na to aby riesili "ako to nejde", ale "ako to ide". Ludia ktory len stale riesia to ako do niecoho neist, ake to je velke riziko, ako menej rizikove je davat peniaze na "knizku" su tu na to, aby nam kapitalistom pomahali zarabat peniaze a preto ich neodsudzujem. Bez nich by totiz kapitalizmus ani teoreticky nefungoval. Kapitalizmus je podla mna najspravodlivejsie spolocenske zriadenie, aj ked pre "deti komunizmu" niekedy az moc tvrde. Nehovorim o pseudokapitalizme "rychlovykvasenych novozbohatlikov" s ktorym sa denne vsetci stretavame, ale o normalne fungujucom kapitalizme, do ktoreho patria aj burzove spekulacie, ktore su velmi rizikove, a v ktorych vela ludi neuspeje.Vzhladom na to, ze tento server je "ladeny do uspechu" nikto necakajte, ze 95% diskusii sa bude niest "v duchu ako to nejde" a zvysnych 5% ako "to" ide. Myslim ze rizika,vzhladom na" poslanie tohto servera" su tu vysvetlene v plne dostacujucej, a pre priemerne intligentneho cloveka zrozumitelnej miere.To je moj osobny nazor.


PS: Mozno by bolo dobre zalozit server v ktorom sa budu riesit vsetky "proti" burzovych spekulacii. Len si neviem predstavit kto, a kolko na tom zarobi.


Palo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vážení přátelé ,


Teď mne upřímně mrzí že jsem na něco vůbec reagoval , bohužel nejsem spisovatel abych uměl hladce a srozumitelně převádět své myšlenky na papír tak jak to umí právě oni . Každý máme nějaký názor a žijeme ve svobodném prostředí , a proto můžeme mít svůj názor ! Já jsem dal za pravdu Petrovi s Tomášem že tato diskuse v tomto vláknu není to pravé ořechové a že sem všichni chodíme proto abychom se zde navzájem podporovali a ne odrazovali od tradingu !
Mé přirovnání ke kácení stromů bylo však reakcí na citát z knihy který v daném vláknu byl napsán , nic více a nic méně . Já jsem člověk který respektuje názor druhých i když s ním třeba i veřejně nemusím souhlasit , ale přesto všechno jej respektuji . Tyto řádky k podobným tématům berte jako mé poslední , všem tady slibuji že se již nikdy k podobným tématům nebudu vyjadřovat a budu se soustředit pouze na diskuse ke kterým je tento server určený a sice týkající se traidingu a obchodování .


Hezký večer

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pozdravujem Vas Renda,

moc sa do diskusii nezapajam, ale myslim si, ze je najvyssi cas sa aby som sa zapojil...

Suhlasim s Vami a vo vsetkom co ste napisali mate pravdu. Tento server bol zalozeny preto, aby sme sa navzajom motivovali a obohacovali o nove poznatky a skusenosti. Ale tato debata nevedie nikam a je ... musim to povedat o nicom! Taketo prispevky nikomu nepomozu vyladit, alebo zdokonalit obchodny system, nepomozu naucit sa nieco nove co bude osozne aj ostatnym v tradingu...

Do podobnych debat sa v buducnosti uz nebudem zapajat NIKDY a budem ich IGNOROVAT!!!!!

Pozdravujem Petra a Tomasa a suhlasim s tym, ze to maju tazke s moderovanim tohoto fora. Do buducna odporucam nepustat podobne prispevky do fora a usetrime si kopec ENERGIE, ktoru mozeme venovat tradingu. Aspon tolko moj skromny nazor.

Pozdravujem vsetkych a zelam uspesne obchody.


S pozdravom
PedroMAN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo promiňte, vás jsem se tedy rozhodně dotknout nechtěla, i když jsem použila ten váš "strom".
Jen mi bylo líto "sezama99", protože kdyby se do mě jako do nováčka někdo pustil tak jako do něj, tak bych to asi stěží ustála. Vaše příspěvky mám ráda, na nic si nehrajete a vaše úsilí je obdivuhodné.
Přeji vám úspěch, Iveta.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...