Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Triviální dotazy


Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem tu téměř uplně nový a po přečtení manuálu mám hned několik dotazů. Nyní bych chtěl s jedním poradit jsi jsem to pochopil správně... Když vemu cenu jednoho bodu pro určitu komoditu a pak vynásobím hodnotou současného grafu dostanu cenu jednoho kontraktu??? Např: cena 1bodu cukru 1120 X současný stav grafu 15.7 ---> 1120 x 15,7= 17584$... cena jednoho kontraktu.... tedy 112 000lbs cukru... je to pravda, chápu to správně???

PS: Pokud by toto vlákno nějak nevyhovovalo, klidně ho smažte po odppovědi ;)... ale myslím že se to může pro úplné začátečníky, jako jsem já, hodit... mno případně sem budu přispívat a ptát se jenom já....:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano je to tak. Ta hodnota, kterou jste vypočítal, odpovídá ceně daného kontraktu. Kontraktem tak může být balík akcií např. v případě DowJones (okolo 50), Russel2000 (okolo 200), nebo počet bušlů v případě kukuřice (5000), či uncí v případě zlata (1000), apod. Pokud se mýlím, tak ať mě někdo ze skušeněších kolegů opraví ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A mám tu druhý dotaz :D...já sem prostě takovej že dyž se do něčeho pustim, tak dokud to nepochopim tak prostě neusnu... Jesi sem správně pochopil pákový efekt: pošlu brookerovi příkaz pro nákup nějakýho kontraktu v celkový hodnotě např. 100 000Kč... on si z mého účtu odečte určený margin, poté veme "svých" 100 000Kč a kontrakt koupí.... po dalším příkazu, kdy cena stoupne např. o 10%, aby kontrakt prodal... brooker prodá kontrakt za 110 000Kč... veme si zpět "svých 100 000Kč, mě na účet přičte vydělaných 10 000Kč a vrátí zpět margin a veme si z mého účtu svou komisy.... v případě ztrát mi nevrátí 10 000Kč, ale veme si tolik aby měl zase zpět svých 100 000Kč... funguje to takto???

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak to není - pro otevření pozice není potřeba skládat plnou cenu - stačí blokace marginu. Tj. plnou cenu neplatí nikdo, ani Vy ani broker - v případě futures se obchoduje pouze s kontrakty, nikoliv s fyzickou surovinou kterou by bylo třeba platit. Tj. pro ovládání kontraktu Vám skutečně stačí pouze blokace marginu, nic víc.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mno teď ste mi to teda docela zamotal :D... kde se tedy vemou ty peníze které vydělám??? dyž si teda koupím kontrakt v hodnotě 100 000Kč za margin např. 5 000Kč a cena stoupne o 10%... tedy na 110 000Kč a já kontrakt prodám opět jena za zálohu 5000Kč... kde se tedy vezmě oněch 10 000Kč, které vydělám???

Link to comment
Sdílet pomocí služby

už sem si ho čet, ale pořád nechápu KDE se teda vemou ty peníze které se mi připíšou na účet :(((.... brooker tedy za určitý margin koupí celý kontrakt v hodnotě např. 100 000... až cena stoupne o 10% na 110 000Kč kontrakt prodá opět jinému obchodníkovy, ale pořád za stejný margin.... a co tedy těch 10 000Kč?? kde se vemou na mém účtě??? :(... omlouvám se že vás tady otravuju takovými hloupými dotazy...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aleke viděl jste moji odpověď? Tam jsem vám to přesně napsal - těch 10 000 přijde z účtu jiného účastníka trhu.
Když peníze v trhu ztratíte, taky nejdou brokerovi, ale jiným spekulantům, zajišťovatelům atd. Na burze se přesouvají peníze obrazně řečeno "z jedné kapsy do druhé".
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Aleke,
souboj o penize je zakladem kapitalismu:-) Socialismus na burze nefunguje, i kdyz by si to nekteri prali:-) Kdyz pujdete zitra do obchodu pro brambory, tak je kupujete od nekoho, kdo tyto musel take od nekoho nakoupit [nejcasteji od vyrobce] a doufa, ze Vam je proda lepe nez je od vyrobce nakoupil. Kdyz je od vyrobce nakoupil prilis draho a cena na trhu bude nizsi nez jeho nakupni cena [rekneme na zaklade konkurencniho boje], pak Vam je bude muset prodat pod svoji nakupni cenou, aby ze spatneho nakupu dostal aspon neco. Bohuzel, kapitalismus je jen souboj o penize:-)))

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...