Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Re: Statistika veda je...


Doporučené příspěvky

Dobry den,

pred chvili jsem si precetla novy clanek Statistika veda je... a musim rict (tedy nic proti uzivateli Sebik), ze se mi tento clanek zda dost nesrozumitelny. Precetla jsem snad vsechny clanky, ktere mate na tomto serveru a moc vam za ne dekuju, ve vsech je dane tema srozumitelne popsane a diky tomu jsou vase clanky pochopitelne i pro naprosteho zacatecnika, ale tento clanek me trosku zklamal. Spousta zkratek a zmatenych vet. Nezlobte se, ale to je muj nazor.

verinka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 49
  • Vytvořeno
  • Poslední

Dobry den, zadny uceny z nebe nespadl, ale i kritika je dulezita. Zkratky, no k tem mohu dodat to, ze po precteni manualu by meli byt jiz kazdemu jasne.
Snazil jsem se upozornit na to ze delat si statistiku je dulezite. Dale pak upozornit na dalsi aspekty statistiky. Jestli bude jeste nejaky clanek, budu se snazit, aby byl lepsi :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud někdo napíše lepší - v pořádku. Ale já myslím, že úplný začátečník musí začít manuálem, pak se musí chvíli vrtat v grafech a backestu, aby zjistil, že to není zas taková legrace a potom by k tomu měl začít přistupovat trochu profesionálně. Myslím, že právě pro tuto fázi obchodníka je článek určen. Kdo už zkoušel backtestovat, tak musí vědět o čem to je.
Možná by bylo dobré příště udělat dole vysvětlivky některých zkratek, třeba i těch v tabulce, ale s kritikou bych byl velmi opatrný, protože by se mohlo taky stát, že se na to každý příště jaksi vykašle. A když člověk nepíše články každý den a navíc píše o něčem, co sám vytvořil, nebo čemu prostě rozumí, tak to není zas tak jednoduché formulovat pro širší okruh čtenářů na různých úrovních znalostí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


článek byl OK a určitě si nemyslím, že by byl formulovaný nesrozumitelně. Zkuste jej přečíst 1,2x nebo desetkrát...Hledejte, pátrejte... po tom čemu nerozumíte, určitě se to vyplatí. V tradingu vám málo kdo poradí a když ano, tak určitě ne za dobré slovo... V dnešní době jsou informace nejdražším zbožím a zde je informací velice mnoho. proto si važme těchto stránek a hlavně lidí na těchto. Místo kritiky, kolik je v článku nesrozumitelných značek, bych se možná raději zeptal či ještě lépe zde vyhledal, co jednotlivé znamenjí.
Každý má právo na svůj názor a proto zde také vyjadřuji svůj.

S pozdravem Jiří

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Verinka,

tak to neberte, nikdo vás nekamenuje. Pouze si myslím, že je často lepší nejprve jednoho trochu podpořit, když se rozhodnul ve svém volném čase se podělit s ostatními - nehledě na to, že autor není žádný profesionální spisovatel - a pak teprve přidat konstruktivní kritiku. Jenom bych nerad, aby se zapominalo, ze tento server tvori nadsenci a lide ochotni delit se zdarma a ve svem volnem case o sve zkusenosti a to rozhodne stoji za podporu. Konstruktivni kritika je urcite prinosna a dobra vec, ale brat trochu ohledy na to kdo a s jakym zamerem clanek pise je taky obcas treba mit na pameti ;) Ale jak rikam, rozodne nic ve zlem!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Verinko,
nikdo vás nekamenuje a Váš názor je naprosto v pořádku a jsme rádi, že Vás máme v diskuzi - taky zde nikdo neútočí na Vás ale ostatní lidé říkají svůj názor na tento článek. Sám jsem rád že jej Šebík napsal a že vyšel - je skvělé že i ostatní lidé na serveru začínají chápat, že když se s ostatními podělí o své zkušenosti, tak i je samotné to může v konečném důsledku posunout dál a zároveň pomohou ostatním. Je třeba si uvědomit, že Šebík napsal tento článek zdarma, ve svém volném času a snažil se shrnout své osobní zkušenosti, což je velmi cenné a budeme jenom rádi, pokud takových článků bude na serveru více, aby si každý mohl najít to svoje. Uvidíte, že časem, až vám budou jasné všechny zkratky, tak i takové názory velmi oceníte a bohužel nelze očekávat, že každý článek bude srozumitelný pro každého.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano článok je v poriadku a Sebik plne vystihol realitu . Myslým že každy kdo prešiel to čo Sebik popisuje tak povie Áno je to tak ako to píše.Až by som povedal že napísal samozrejmosť bez čoho sa nedá obchodovať žiadný systém.
Veriko bez úražky ale táto fáza ktorá je opísaná v článku Vás ešte asi len čaká . Je to normálný vývoj.
Prajem pekný večer.
Marián

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Clanek je urcite v poradku. Zrejme cloveku, ktery neabsolvoval kurz e-mini.... , muze pripadat nesrozumitelny. Myslim, ze Sebik shrnul vse, tak ja ma byt. Verinko, az absolvujete zmineny kurz vse Vam bude jasne. Myslim, ze Vas nikdo tady nechce kamenovat. Jsou zde lide,kteri Vam radi se vsim pomohou. Pokud Vam je jinak vse jasne, budte rada, nekteri lide (moji kamaradi, o kterych jsem si myslel, ze toto zvladnou prstem v nose) nejsou schopni pochopit ani nejzakladnejsi veci kolem komodit. Tak to chodi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...