Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Chtel bych se jen zeptat ...jestli kdyz budu v nejakem obchodu a z nejakeho duvodu jse objevi pres noc gap proti me a ten propad presahne vysi meho uctu u brokera tak muzu jit pod i nulu ?? Bude to po me potom broker nejak vymahat

... neco jineho je o penize prijit ... a nekomu je dluzit...


Dekuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Zdravím všechny,
minulý týden se mi v intradenním obchodě s e-mini ER2 v řetězci IB - Sierra - Tsim+ objevily neskutečně velké gapy. Např. včera (pá. 8.9.) dopoledne skočil trh long z cca 706 na 740. Tam pak zůstal, zatímco cca ve středu si pouze "odskočil" je na pár svíček. Když se ale zpětně podívám na 30 min. grafy např. www2.barchart.com , tak tam nic není. Tak nevím, jak to vlastně bylo. Měl jsem připravené 3 kontrakty v režimu simulace, kdybych ale šel live short, tak bych měl problém a statečný 10 tickový SL by to nezachránil. Měl jsem halucinace, nebo je to fakt ?
Bořek Janda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den goodbody a piggi,
tak jsem si oddechl, kdyby zmíněné gapy byly v realu, jistě by je zaznamenali všichni, kteří tyto indexy intr. obchodují.
Účet u IB otevřený mám, jedu s live daty, (protože jak píšete, data v demo verzi jsou skutečně zkreslená), ale v Tsimu zatím jen v režimu simulace. Možná že někde kolidoval Dec. se Sep. Já měl všude nastavený ER2U6 protože v IB píšou že exp. je 20060915, tedy předpokládám, že se ještě obchoduje. V Tsimu - modu simulace by to nemělo
být ale určitě to bude nekde u mě.
Zdraví Bořek Janda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Bořku,

To vypadá opravdu na chybu někde u vás. Jednou se mi to stalo také, že asi cca minutu přestaly proudit data do Sierry a pak to vykreslilo gap. Ale to se mi stalo opravdu jen jednou. Pokud se vám to opakuje, možná je chyba někde na internetovém připojení. Těžko říci. Podle mě to nemá nic společného jestli jste na SIM nebo REAL modu v Tsimu.

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Zdravim,
mám skromný dotaz. Pokud jsem v nějaké pozici a mám umístěný SL a tento SL překročí gap a během dne se cena k němu nedostane, uzavře mi brooker nebo platforma pozici nebo v ní zůstanu a musím ji uzavřít sám příkazem abych nepřišel o další peníze.
Jsem nováček a zatím trenuji na papíře.
Děkuji za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Dobrý den, četl jsem něco o gapech a co když se stane tento případ :

Stane se něco neočekávaného a objeví se gap, který jde ptoti nám. Co když se objeví gap a cena neposkočí třeba jen o jeden, dva body dolů při long kontraktu, ale skočí úplně až skoro k nule, nebo o naprosto šílenou velikost. To už jsem taky v některých grafech viděl, pokud to nebyla nějaká chyba.
V tomhle případě mě stoploss přivede úplně na mizinu, ne? Protože z obchodu vystoupím. Nebylo by lepší stoploss nepoužívat a počkat si, až se trh vzpamatuje a cena se vrátí do normálu?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobry den,

navazal bych na otazku co tady kdysi pronesl kresby,

jsem tak trochu zmaten z fungovani prikazu stop po GAPu , ktery dle mne funguje tak, ze v pripade ze cena "dosplha" na hodnutu zadaneho STOP prikazu, (to znamena nejaky obchod probehl na cena naseho STOPUu) tak se prikaz meni na prikaz MARKET, coz je samozrejmne zcela jasne. Jenze v pripade gapu a preskoceni onoho STOPu se predsi cena nedotkla nami zadane hodnoty a tedy nemuze (nemelo by) dojit k aktivovani po mezere. Jak to tedy ve skutecnosti prosim je? Musim po mezere a preskoceni sveho stopu "rucne" menit prikaz na market nebo se to udela automaticky i v pripade ze obchoduji na elektronicke platforme a dale jestli dojde k automatickemu vyplneni i pri vstupu do trhu prikazem stop, ktery byl preskocen, coz by mohlo byt v mnoha pripadech nezadouci..

Preden dekuji za odpoved

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...