Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kolik lidí se živí na světě tradingem?


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

mám tu jeden zajímavý údaj. Často se nás lidé ptají, kolik se tak na světě lidí živí tradingem. Na internetu jsem se nedávno dopátral, že na celém světě je přibližně 5-6 milionů on-line DESK obchodníků, t.j. takových, kterých obchoduje jako vy nebo my z domova. Pokud by pak skutečně platilo, že pouze 20 procent z nich vydělává v tradingu o pravdu zajímavé a nemalé peníze, pak to znamená více jak 1 milion opravdu dobře vydělávajících. To mně přijde docela povzbudivé číslo - pokud se dokáže obstojně živit tradingem více jak milionem lidí, pak jsem přesvědčený, že mnoho jedinců zde na finančníkovi to musí dokázat také :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

No, me by spis zajimalo, kolik _ztraci_ z tech, kteri 1) poctive studovali, 2) poctive backtestovli/papertradovali, 3) zvladli svoji psychiku, 4) pouzivaji kvalitni MM, 5) maji robustni obchodni system. Je nepochybne, ze naprosta vetsina tech bezne ztracejicich obchodniku nema o vyse uvedenych bodech ani potuchy, takze nam jen zbytecne kazi statistiku. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavý údaj,
nicméně by mě zajímala ta kritéria úspěšnosti. Co znamená obecně vydělávat zajímavé a nemalé peníze?
Pokud je to, řekněme 100 tis. USD měsíčně, pak mohu za sebe sdělit, že Vám "kazím statistiku".
Osobně se domnívám, že Vás nebude tak velké procento. - poslední věta se asi bude víc týkat Tomáše než Martinka.

Přeji hodně $$$

Radovan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přesné údaje nevím, ale jeden kamarád broker v USA mně jednou říkal statistiky svých klientů, které byly zhruba následující: 60 procent nekompromisně ztrácí, 20 procent je kolem nuly a 20 procent vydělává. Přičemž z těch posledních 20 procent tak polovina vydělávala "mírně" a druhá "hodně". Myslím, že "mírně" na US poměry je pořád dost na to, aby se z toho dalo dobře vyžít v ČR :-)
Jinak ještě jedna věc tak okrajem: mnoho obchodníků se za tradingem zbytečně žene jako za něčím, v čem pohádkově zbohatnou. Myslím ale, že to je zbytečné. Osobně je pro mě trading něco, s čím se dá pohodlně vydělávat na velmi nadstandardní živobytí s minimem času a to mně stačí. Nepotřebuji tryskáče ani 10 aut v garáži. Jinými slovy, drtivá většina z vás už dnes ví, že v daytradingu není problém postavit systém, co by vydělával 1000-2000 USD měsíčně na kontrakt. Co víc člověk potřebuje? 2000 měsíčně (v průměru) obchodujte se 3 kontrakty, navíc obdobná částka se dá vydělat za 2-3 hodiny obchodování denně. Měsíčně si tedy přijdete na něco kolem 100 tisíc kč a to při pracovní době 3 hodiny denně / 5 dnů v týdnu. V ČR toto znamená super příjem a jsem poměrně přesvědčený, že z těch 20 procent na světě co vydělává, drtivá většina dosahuje alespoň podobných výsledků (tj. kolem 80,000 USD ročně). Průměrný plat američana je tak poloviční, přičemž veškeré náklady na život v USA jsou 2x dražší. Jinak Woodie nám v Praze říkal o jednom svém studentovi, který hned první rok vydělal s WCCI 100,000 USD. Nyní prý v tom zdárně pokračuje a Woodie říkal, že prý bude tenhle mladík i moderovat (možná už moderuje - netuším). 100,000 USD nezní možná jako extra částka, ale v ČR s takovou žijete skutečně abnormálně kvalitní život.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja si myslim ze ked clovek obchoduje denne napr. 3 hodiny a zaraba mierne a druhy obchoduje v ten isty cas a zarobi vela, tak ten prvy mi prijde ako neuspesny, t.j. uspokojil sa s priemerom, pre mna je vyzva nebyt priemerny, potom ten tryskac a niekolko aut v garazi je uz iba pridavna hodnota, aj motto "Chceš-li uspět, musíš myslet jinak." je velmi vystizne, mna zaujima ako musim mysliet inak aby som patril do klubu 10% uspesnych

inac si myslim ze vdaka financnikovi tu bude za 2 az 3 roky vela uspesnych obchodnikov

Link to comment
Sdílet pomocí služby

guzma: jenom aby ti tahle myšlenka nepřerostla přez hlavu. Třeba ten co vydělává mírně bude takhle vydělávat do konce života a ten co hodně bude muset většinu času optimalizovat systém. Chápu tvojí myšlenku, ale ctižádostivost a snaha být nejlepší si myslím může být v tradingu nebezpečná..při špatné aplikaci..:) Měření úspěšnosti tradera podle velikosti zisku může být zavádějící..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

guzma: v pořádku to se netýká tebe. Ostatně takovou reakci sem čekal, proto píšu že chápu myšlenku. Bez zarytosti a touze po úspěchu je v tredingu těžký něčeho dosáhnou. Motivace je nutností.
Jenom ten poměr úspěchů trader co vydělá průměrně a hodně je zavádějící. Třeba nikdy nebudu obchodovat systém, který sice bude vydělávat 6000 měsíčně, ale já ho nebudu chtít obchodovat třeba kvůli velkému počtu obchodů, ale budu mít systém, který udělá polovinu obchodů, 3000 zisk, ale pro mě na míru. A přesto nebudu neúspěšný.
Úspěch je pro mě stabilně vydělávat bez velkých výkyvů a je mi jedno kolik. (samozřejmě za určitých podmínek :)) I když to bude jenom 1000 měsíčně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

20% zaraba zaujimave a nemale peniaze, kolko to asi tak je? Unich je to asi roadovo v milionoch. A u nas to je urcite individualne u kazdeho z nas ine. Mne pride a to je blizsie k CR a SR pomerom, ze to co zaraba povedzme SID, ked da obcas obrazok kolko zarobil, tak si poviem fajn ved to staci. A to obcas napise, pekny zaciatok dnes rano a ma uz na konte cca 1000$. V mojom ponimani poviem v ten den uz nemusim urobit ani jeden obchod, lebo by mi to stacilo. Ale mozno z jedlom rastie chut ja neviem. Podla mna sa ciele a mety, po case menia a kazdy prehodnocuje a latku moze zdvihnut. Aj toto je u kazdeho ine. Teda na nase pomeri 1000$ a vysie zarobit mesacne pri ziskoch aj stratach a to uz viem, ze neni lahke, ale neni ani nemozne. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lopo preco snivajte snami?
Snivaj si svoj sen. Urci si ho ako ciel. Sila myslienky dosiahnut to a hlavne vydrzat aj tie pady a vzostupi. A postupne sa mozes dopracovat k vytuzenemu cielu. Je to ako pri pocitcovych hrach, postupujes, niekdo rychlo iny pomalsie od levelu k levelu az dosihnes posledny a si tam kde si chcel byt. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud chcete neco co jeste nemate, musite udelat neco, co jste zatim jeste neudelali.

Premejslejte take o realnosti vasich cilu a porovnavejte s temi, kteri neceho dosahly. myslite ze treba 5% obchodniku dostane z uctu 4000$ zisk 4000$ mesicne? Pokud nekdo dosahne takovehoto zisku, bude taky mozne , ze dalsi mesic o 3000$ prijde - ebo taky o 6000$. Myslim ze realne je pro profika (po nekolikalete praxi) zhodnotit ucet o 20-50% za mesic pri intradennim velmi aktivnim obchodovani - a profikum to staci, protoze si to umej dobre spocitat (risk/zisk - o tomto ja tato hra). V cem jste jini/lepsi nez tito profici s praxi, ze chcete hned velke zisky - zamyslete se nad vlastnosti, ktere se rika chamtivost(greed) v kazdem z nas je alespon zrnko teto vlastnosti a ta nam velice zneprijemnuje zive obchodovani.

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pete: si pleties hrusky s jablkami, ludia maju stale tendenciu sa s niecim uspokojit, iba zopar jedincov, ktory su ochotny ist dalej dosiahnu nieco viac, naucit sa nieco priemerne sa dokaze clovek relativne rychlo, ale vynikat v niecom vyzaduje naozaj dlhy cas, sport je toho jasnym prikladom, kolko ludi vie lyzovat na priemernej urovny a kolky jazdia velky slalom, tak aby sa nezabili, priemerny clovek ma tendenciu chciet vsetko rychlo, ked to za kratky cas nedosiahne uspokoji sa alebo s tym skonci a zacne ostatnym tvrdit ze sa to neda. Moj ciel je jasny, nebyt priemerny, a tomu podriadim vsetko, a niesom naivny ze to dosiahnem za kratky cas, je to beh na dlhe trate!
A k tej chamtivosti, chamtivost je u mna to ze po dosiahnuty zisku, chciet ten zisk este natiahnut a dosiahnut viac, a skusas stastie donekonecna, preto zasadne pouzivam pri obchodovani profit targety, tym som si vopred vymedzil kolko chcem z obchodu ziskat.
Je kazdeho vec ako si nastavy myslenie, a co naozaj od tradingu ocakava. Inac ani nedufam, ze s mojimi nazormi bude vacsina suhlasit, s tym som sa uz zmieril.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Guzma,

to co jsi napsal je jedna z mnoha cest k uspechu a souhlasim s tim, ze toho lze dosahnout (ale myslim ze to nebude pres zvysovani zisku na jeden kontrak, ale vhodnym pouzitim multikontraktu a dotazenim dalsich aspektu obchodovani : MM, psycho, ...).

Na porovnani se sportem se musis ale podivat i z druhe strany:
1) je potreba dosti velky talent, aby byl clovek vyjimecny
2) je potreba obetovat takove mnozstvi casu, ze si to laik ani neumi predstavit (sam jsem byl aktivni atlet)
3) i ve sportu jsou vetsinou potreba velke pocatecni financni investice

Pak prijdou i vyjimecne vysledky. Srovnani se sportem je vhodne - ale klady i zapory.

Muj plan je byt mezi nadprumerem, ale netouzim byt hvezdou - mam jinak serazene zivotni priority a nehodlam obetovat vsechen cas, kdyz jsem jeste mlady. Moje strategie je udrzovat vse v rovnovaze (praci i zabavu).

P

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...