Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodování na komoditních trzích


Doporučené příspěvky

Asi tak,
mam prvni vydani. Proc jsem si ji koupil? Protoze se mi nechce tisknout manual + dalsi spoustu clanku ktere jsou zde na financniku zdarma. Koupil jsem si ji proto, protoze je v ni vse prehledne poskladano.
Take mi pripada velmi komicke to, ze nekdo chce "usetrit" na knizkach ci kurzech a zaroven chce zacit obchodovat komodity. Na jednu stranu "usetri" par stovek ci tisic, na druhou stranu jde klidne do obchodovani s desitkami az stovkami tisic Kc jen s minimalnimi vedomostmi. A divi se ze prodela ;-).
A proc jsem si objednal i druhe vydani? Protoze obchodovani je ve sve podstate velmi jednoduche, a tuto skutecnost je potreba mit neustale na vedomomi. No a tato knizka bude prave o tech jednoduchych zakladech. Sleduji na sobe, ze mi mnohem vice dava neustale opakovani si jednoduchych pravd a zakladu nez vyhledavani novych indikatoru, pristupu, obchodnich systemu a vedomosti.
To slozite na obchodovani je zvladnout vlastni hlavu. Ostatni je hracka ;-)
Moho uspesnych obchodu preje


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Zdravím vás.
Píšem sem pretože zajtra ráno mi má kuriér priniesť dlhoočakávanú knihu od autorov tohoto skvelého serveru. Síce som veľmi trpezlivý človek ale uplynulý týždeň som sa NESKUTOČNE nevedel dočkať zajtrajška, strašne sa na ňu teším, už som si ju aj párkrát zbežne prelistoval a musím povedať že ma veľmi zaujala. Myslím že to je skvelá investícia takisto aj kurzy a semináre a tiež samozrejme anglická literatúra od rôznych guru tradingu ktorú si tiež plánujem "pořidit" v krátkej dobe, ale len zopár titulov, nechcem mať v tom zmätok.

Takže tak, zajtra sem napíšem moje dojmy z tejto knihy. Verím že ma nesklame.

zdraví vás
majkl

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všetkých obchodníkov!

Tak,vďaka "špičkovej" rýchlosti jednej nemenovanej komerčnej pošty som včera konečne obdržal zásielku 4 kníh, medzi ktorými bola aj mnou dlho očakávané Obchodovanie na komoditných trhoch od autorov tohoto serveru.

Po zbežnom a následne na to aj podrobnejšom prelistovaní som prišiel na to, že 90% percent obsahu tvorí finančník.cz čo je samozrejme logické ale očakával som za tie peniaze trocha viac nových informácií. Ale aspoň teraz nemusím byť hodiny "prilepený" k monitoru aby som si už po 18 270-tý krát čítal manuál, príspevky vo fóre, alebo najlepšie zo všetkého seriál o psychológii. Veľmi ma zaujala praktická ukážka jednoduchého obchodného denníka v Exceli a takisto prehľadné tabuľky obchodovaných komodít (obchod.časy na jednotliv.burzách a tiež marginy)

Celkovo si myslím že kniha je veľmi vhodná pre tých ktorí nemajú možnosť,nervy alebo čas byť dennodenne na Internete čítajúc financnika.cz (ja medzi nich nepatrím:-) a predstavuje tak možnosť kedykoľvek získavať základné informácie o komoditnom obchodovaní.

To je asi zatiaľ všetko, chcem len pripomenúť že sa v ŽIADNOM prípade nejedná o nejakú recenziu, iba o subjektívne názory absolútneho nováčika v tomto businesse, ktorý je "odchovaný" na financniku a teda mnoho informácií už vedel vopred. Opakovanie je však matka múdrosti, že?

Tak či tak považujem investíciu do knihy za užitočnú a výhodnú, pretože predstavuje rýchlejší a pohodlnejší spôsob ako si vyhľadať tú ktorú potrebnú informáciu vrátane rôznych analýz či screenshotov z TNT.


Kniha ma navyše veľmi príjemný obal na dotyk:-)))

Ďalšie postrehy a názory ešte určite pridám, najprv sa ale s knihou podrobnejšie zoznámim...


zdraví vás
majkl

P.S. Navyše, na stretnutia obchodníkov už nebudem chodiť "s prázdnymi rukami" :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nevím kam bych měl připojit obrázek, který chci ukázat, tak jsem si řekl, že v knihkupectví nic nezkazím. Je to burza (tedy bývalá) v Terstu. Příjemný pohled. PS. Minulý týden jsem se vůbec nedostal k tomu, abych finančníka otevřel a teď v neděli koukám, že jsem prošvihl setkání v Prase. Kdyby náhodou chtěl někdo odříct, onemocnět, emigrovat měl bych o místečko zájem. Už minulé setkání bylo pro mne ztraceno pro abiturientský sraz a teď tohle. Jedna morová rána za druhou.:-)

3247

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím, včera se mi dostala do rukou, čistě náhodou, již zmiňovaná kniha "Obchodování na komoditních trzích - průvodce spekulanta", 2.rozšířené vydání a musím přiznat, že knížka je pěkně napsaná a pro začínající určitě přínosem...

Zatím jsem ji nečetl celou:)), nicméně mám "malý" vzkaz autorům...

a) Kapitola 21, str. 113, obr. č.7: popis pod obrázkem je zmatečný, protože neodpovídá skutečnosti. Ztráta, které bychom čelili není 1.780 USD na 1kontrakt, ale 1.780 USD na kontrakt + hodnota předem definované ztráty (což dle text činí 430 USD). Tato nepřesnost se ještě objeví na konci str. 113.

Vím, že se jedná o maličkost, nicméně vzhledem, že se jedná o již 2.vydání, a pokud bude někdy 3.upravené vydání, bylo by dobré tuto nepřesnost v popisu obr a následném textu upravit.

Doufám, že nebude tento příspěvek nesprávně pochopen...

Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Martínek:

Text zcela jistě není v pořádku...

Vstup na úrovni 435.5 USD ( dle obrázku), výstup na předem definovaný SL na úrovni 431.1 (předem definovaná ztráta ve výši 430 USD). V případěm že bychom nepoužili SL, byli bychom na úrovni 413.3 (dle obrázku) v otevřené ztrátě nikoliv 1780 USD, ale 1780 USD + 430 USD.
Tož tak....:))

Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Vlastním první vydání této skvélé publikace a myslím si, že tato drobná nepřesnost se musí autorům odpustit. Vdyť jsou to také jen lidé ;)

Z knihy jsem se naučil tolik potřebné základy, a co víc, naladil jsem svého tátu na komodity, takže teď je to u nás den co den vypadá jak na odborných seancích o světových burzách a obchodování na nich.

Hodně úspěchů všem!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Jenom mohu potvrdit, že kniha je napsaná velmi dobře. Nezahlcuje nadmírou složitých výrazů a "odborností" a zároveň nezjednodušuje dané téma, a není to příručka na "snadné" zbohatnutí. Já jsem si k tomuto serveru dostal díky této knize. Napřed jsem četl knihu a potom tento server.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...