Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Můžu se zaptat, Side, ten AOS MA 9,30 s vypínáním přes RSI (14), 60 min. graf pro GBP/USD, který jsi tu uváděl, chápu to správně, že vstup je na základě protnutí MA a výstup na základě RSI? Na základě čeho RSI vypíná? Začne stoupat/klesat nebo protne MA?
Nebo to spíš znamená, že je RSI použito jako filtr a ty vstupuješ/vystupuješ do/z obchodu jen když je RSI pod 30/nad 70 %?

Díky Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Volf
AOS založený na protnutí křivek dvou MA s RSI většinou funguje tak, že RSI je nastaveno na určitou hodnotu, kdy otevře pozici až při překročení určité hodnoty. Nejčastějí + - 50, 40/60 30/70 atd. Tj. pokud se dva MA protnou, ale RSI nemá požadovanou hodnotu, pozice se neotevře. RSI se dá ve skriptu nastavit různě, někdo volí klasiku na + - 50, někdo jde až na extrém 20/80 nebo i 10/90 atd.

To Standby
Ten AOS na VT v základu není, mám to myslím zkopírováno z diskuze na Visual Trading.

SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Standby
Zaregistruj se na VT forum a tam to někde je pod downloadem (stačí si to jen projít). Nebudu některé volně dostupné AOS zbytečně složitě transormovat do jiných přípon, když si je může kdokoliv a kdykoliv na VT stáhnoiut....Sorry, připadá mi to, jako zbytečná práce a ztráta času, když už je někde něco jednou volně k dispozici.
forum.vtsystems.com/index.php
Nebo si jednoduše "nacvakej" na graf čtyři MA s různou hodnotou, přidej DMI a vyjde to na stejno, i když to nebude AOS.. :)
SID


Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Standby
Ano, Fisher Transform vydává poměrně hodně signálů vstup a hned výstup, záleží na jaké hodnotě (viz hodnoty vpravo na grafu) k "překřížení" dojde a jak jsou nastaveny parametry. Ideálem by asi bylo nějak spojit Fishera s nějakým MA nebo s %R, RSI atd. Opakuji, žádný AOS není všemocný a nedokáže postihnout všechny okamžité situace na trhu. Někdy to vychází perfektně a někdy ne. Je to vždy jen matematické hodnocení minulosti a otázkou je, který AOS nebo jaká kombinace TA se s tím nejlépe "porve".. :). Ideálem je asi nakumulovat co nejvíce průběžných info do jednoho AOS o což se snaží už dlouho tradeři na celém světě.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ehlers Fisher jako TA pracuje trochu v jiném režimu než Fisher Transform jako AOS, nikdy pak nemohou vydávat stejný signál. Viz připojené skripty.
SID

Fisher Transform System - jako AOS
maxh:=HHV(pr,periods);
minl:=LLV(pr,periods);
val1:=0.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-0.5);
val2:=val1+0.67*ref(val1,-1);
val3:=If(val2>0.99,0.999,If(val2 val4:=0.5*Log((1+val3)/(1-val3));
fisher:=val4+0.5*ref(val4,-1);
signal:=ref(fisher,-1);

Ehlers Fisher - jako TA
maxh:=HHV(pr,prd);
minl:=LLV(pr,prd);
val1:=If(PREV=null,0, 0.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-0.5) + 0.67*PREV);
val2:=If(val1>0.99,0.999,If(val1 fisher:=If(PREV=null,0, 0.5*Log((1+val2)/(1-val2)) + 0.5*PREV);
signal:=ref(fisher,-1);

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...