Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 75
      75 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

8,7k
      8,7k příspěvků
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

2,8k
      2,8k příspěvků
      • petr
    3. 422
      422 příspěvků
      • petr
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

194
      194 příspěvků
      • ReDa
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
      • Jack
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 200,4k
      200,4k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 617
    Celkem uživatelů
    985
    Nejvíce online
    LinMac
    Nejnovější uživatel
    LinMac
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Ahoj vsem. Napisu muj nazor. S klasickym promptem AI pracuji bezne, jako kazdy druhy, ale Claude Code jsem nikdy nepouzil a vse je pro me nove a netusil jsem, jake moznosti to otvira. Dohledavam si zakladni pojmy jako markdown, yaml a dalsi. U me je to hodne o samostudiu. Snazim se nastudovat dostupne materialy na internetu, napr. zde https://code.claude.com/docs/en/overview , nebo blog https://claude.com/blog . Na redditu nebo Gitu je toho taky dost napr: https://github.com/multica-ai/andrej-karpathy-skills . Samotny kurz beru spise jako kucharku a jednotlive kapitoly je potreba dostudovat samostudiem, napr. CLAUDE.md zde https://claude.com/blog/using-claude-md-files . Zjistil jsem, ze je asi potreba se do toho ponorit hloubeji, pokud chce mit clovek dobre vysledky. Zpusob, jak s Claude pracovat je celkem podrobne popsan a vse ma sve pravidla. Pokud budete mit spatne postupy a pravidla a nebudete umet s claude spravne pracovat, tak to k nicemu pak nebude. Tohle je teorie, v praxi to jeste vyzkousene nemam a Claude Code se take teprve chystam koupit.  Ohledne kurzu - jedna se o mini kurz, kapitoly davaji zakladni prehled, co je potreba. Doufam, ze v dalsich kapitolach probereme kompletni strukturu a vysledek kurzu bych uvital na nejakem konkretnim prikladu od A-Z, kde bude vse rozpitvane a muze se vest diskuze. Urcite bych uvital, kdyby zde autori kurzu davali priklady primo ze sve praxe, jak oni sami maji napr. definovane CLAUDE.md, Skils... a jak komunikuji s Claude pro co nejlepsi vysledky. Az budu mit neco pripravene, a doufam ze brzy, tak bych k tomu take chtel vest diskuzi a chtel bych slyset nazory ostatnich. Predpokladam take nejakou podporu po skonceni kurzu 🙂
    • Dobrý den, strukturu sloupců vstupního csv najdete v příspěvku https://www.financnik.cz/forum/topic/5282-signaltrader-popis-zmen-v-nove-verzi-autotraderu/page/16/#findComment-324508  Podstatné je, aby csv obsahoval sloupce Ticker, Price a Příkaz. Pro přípravu signálů můžete používat skript generator.py , který automaticky upravuje názvy sloupců u souborů stažených z dashboardu. B.
    • Nie si v tom sám, pre mňa je dosť velké trápenie. Kurz je vraj vhodný pre bežného užívatela a to som si myslel, že som bežný užívatel ...
    • Děkuju za reakci. Snad si to u mě sedne, nechám si to vše znovu vysvětlit od AI, více pracuju v chatGPT, mám placenou. Claude Code z příkazové řádky jsem nikdy nepoužíval a nějak si na to nemůžu zvyknout. Používal jsem Cursor, Windsurf, Trae a tam je ta práce pohodlnější, ale nikdy jsem nedělal takto složitou přípravu a instrukce.  
    • Chápu tento pohled. Ale já jsem za tento kurz moc vděčná, protože mi dává přesně ty informace, které mi před pár měsíci chyběly, když jsem si pomocí Claude code vytvořila systém na backtestovani. Nejprve jsem byla nadšena a opojená možnosti, že jen navrhnu myšlenku a AI udělá veškerou práci za mě (včetně archivace výsledku a jiné otravné práce), ale postupně mě znechutilo, jak je tento pomocník nekonzistentní a pokaždé dělá věci trochu jinak, i když měl sepsaná určitá pravidla a postupy (díky kurzu vidím, že nedostatečně). Zvlášť těžké bylo bylo backtesty zopakovat a vrátit se k nim. Nakonec jsem to vzdala a vrátila se k backtestovani s běžným softwarem a ai jsem využívala jen pro pomoc s kódem, což jde xkrat pomaleji.  Se samotným plněním úkolů a znovu předplaceni Claude čekám až po následující videolekci, která by měla být o dalších skills týkajících se samotného backtestovani, abych si mohla udělat ucelenější obrázek a vyzkoušet celý proces backtestovaní. 
    • Ahoj. Pokusam sa spojazdnit signaltrader. Stiahol som *.csv pre strategie z dashboardu, umiestnil do adresaru /data, konci to ale takto. Asi mam zlu strukturu csv. Subory stiahnute z linku ako csv a basket sa dost lisia, tu mi nie je jasne, ktory pouzit.
    • Nikdo nic nepíše. Jak jste na tom ostatní? Já se v tom trochu ztrácím, poslední lekci jsem si prošel vícekrát, sice jsem udělal úkol, ale moc nevím, co vlatně děláme. Přijde mi to, jak jít na komára s bazukou, zatím nevidím ten smysl dělat takhle složitou přípravu pro projekt. Vždycky jsem si vystačil s realtivně jednoduchými prompty a postuplně se dobral cíle, proto asi to nepochopení. Škoda že není nějaký Discord, kde by se dalo lépe komunikovat, tenhle prehistorický formát fóra tomu moc nepomáhá.
    • Dobrý den, podívejte se ještě do konfiguračního souboru settings.py jestli se tam omylem nepřipletl při nastavení emailu nějaký neplatný znak. B. 
    • Dobrý den, v módu máte neplatnou hodnotu CVI místo CSV, a také u cesty pro uložení stažených csv souborů se při odkazování na složku uvnitř WSL neuvádí na začátku "C:", cesta začíná dvěma lomítky. B.
    • Dobrý den, jelikož jsem se zasekl se stahováním dat z prvního odkazu, kde jsem nenašel veškerá data, tak jsem si stáhl data z druhého odkazu kde data jsou. Můžete mi zkontrolovat nastavení?   Díky
    • Dobrý den, soubory Zone.Identifier obsahují metadata související se vznikem souboru, běžně ve Windows jsou skryté, ale během přesunů mezi Windows a WSL se občas v prostředí Linux zobrazí. Soubory můžete mazat, neobsahují žádné podstatné informace. B.
    • Dobrý den, Mám ve složce ResearchOS soubor CLAUDE.md, ale zároveň se mi vytvořil soubor CLAUDE.md:Zone.Identifier. To stejné se vytvořilo i u souborů .gitignore, nebo SKILL.md. Co znamenají ty soubory s koncovkou :Zone.Identifier? V.
    • Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu k 16.5.2026: Poslední týden jsem měl na účtu korekci, ale letošní výsledky jsou stále velmi dobré. V IBKR se v květnu stále držím kolem nových výšin stavu účtu. Ztrátu jsem měl v intradenním breakoutu. Tam mé exportované obchody z IBKR vypadají následovně:  
    • P.S. Zkusil jsem trasování a dopadlo takhle:PS C:\Users\modra\Desktop\Signal Trader2.1 A> python generator.py Traceback (most recent call last):   File "C:\Users\modra\Desktop\Signal Trader2.1 A\generator.py", line 42, in <module>     from functions.sendmail import Sender   File "C:\Users\modra\Desktop\Signal Trader2.1 A\functions\sendmail.py", line 15     def sendmail(self, subject, body, fname): IndentationError: unexpected indent Nicméně to už je vyšší dívčí a moc nevím co s tím. Jestli máte někdo tip jak dál, budu vděčný.  Jindra
    • Dobrý den, publikovali jsme další lekci minikurzu. B.
    • Už jsem se zalogoval. Jaromír
    • Dobrý den, já tam chybu nevidím, terminál Claude Code se spustil správně i v hlavičce máte informaci o napojením účtu s Pro verzi předplatného. B.
    • Dobrý den, v csv musí být sloupce Ticker a Price, nedošlo tam k přemapování názvů sloupců. Pro začátek zkuste si změnit názvy v csv souboru ručně, signály by se pak měly načíst. B.  
    • Dobrý den. Vše jsem si nainstaloval dle instrukcí, zaplatil claude pro ale  nestihl jsem potvrdit předplatné. Můžu znová udělat tento krok?  Jaromír
    • Dobry den uz nejakou dobu se trapim se strategii SMO NDX. Podotuykam ze vsechny ostatni strategie mi chodi v pohode.  U teto strategie se mi nenacitaji vstupni signaly, i kdy tam soubor existuje -viz priloha. prikladam vypisy ze strategies.py (zde mam upravenou `Period na  D kvuli testovani) a protokolu behu SGT. Koukam do toho dlouho  nemohu prijit na pricinu. dekuji za jakekoli nasmerovani   a NDX.csv
  • Vytvořit...