Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Fuxov dennik - ZLR live TF_RB15


fuxo

Doporučené příspěvky

fuxo:

Zdravím tě,
zaujal mě tvůj koment, také si vytvářím nějaký pátek pohled na trhy pouze na principu nabídky a poptávky(supply and demand), jediné na co jsem narazil pro studium tohoto přístupu je nejspíš největší zastánce tohoto principu obchodování Sam Seiden, toho jsem prostudoval důkladně. Mohl by jsi prosím tě hodit nějaky tip, kde bereš informace ty? (krom knih v angličtině:) )

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 215
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

rusty517:

když už si zmínil Sama Seidena, tak jen za sebe dodám, že jeden z jeho nejsilnějších konceptů je podle mě ten, že nejsilnější pravděpodobnost odrazu od určité S/R úrovně má první návrat do této oblasti - a nemusí jít o flip..je to velmi jednoduché, ale velmi robustní pomůcka (trh udělá S/R - jedenkrát se vrátí a odrazí - podruhé se vrací a už je menší pravděpodobnost, že by se znova stejně razantně odrazil, ale už je zde velmi reálná možnost průrazu)..je samozřejmě potřeba nasledovat, jaké zóny jsou ty správné zóny a jak má takový návrat vypadat..jako u všeho..a jako vše má i toto své výjimky - např. v chop kanálech..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

rusty517:
obavam sa, ze ine zdroje ako v anglictine sa order flow moc nevenuju. Ked si zadas "order flow" do googlu, tak vsetky informacie co som cerpal su na prvej stranke vysledkov.

Este doplnim majkla, mne nejde ani tak o ten navrat, ten moze byt a bude vzdy iny, skor ide o to ako bude vypadat situacia prave na tej zone po navrate a prave na to pouzite order flow.

Ked to budem mat uz zazite a spracovane, mozno sa tu podelim o svoj "dalsi" system :) ZLR bolo uspesne, tak uvidime.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll:

ano, přesně jak popisuješ je to jeho nejsilnější a vlastně i nejvíce propagovaný koncept, zaměřil jsem se na to a nestčím se divit jaké skvělé výsledky z toho vycházejí. Je to extrémě robusní systém, který lze aplikovat na jakýkoliv timeframe a jakýkoliv trh(ovšem podle BT je lepší volit vyšší tf, 5 min a více daná S/R úroveň potřebuje být silnější aby následně vznikl odraz ze zóny, kde přehodnotí cenu).Je to spíše pro swingové obchodování.

fuxo:

díky moc, přesně ten název ,,order flow,, mě chyběl, není problém s internetem přes google překladač:) ale anglicky napsanou knihu bych už nedal.

Hodně úspěchů

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

to iigis:
equity co chcel vizmar, je equity toho povodneho ZLR (52 live obchodov + zvysok sim+replay) o com toto vlakno bolo.

Pohlad na trhy meni clovek kazdy den obohateny novymi skusenostami. Ano zmenil som pohlad na trhy, ale zaroven si presiel par vecmi, nastudoval x veci, psychologiu davu, real market trading, profesionalne pristupy, vcetne order flow atd. aby som sa vratil spat na zaciatok, obohateny o kopu vedomosti, alebo inymi slovami absolvoval som to "kolecko" ako tu pisal radusor a pochopil tajomstvo! :)

Chces ho vediet predpokladam :) musim ho nejak spisat do publikovatelnej podoby resp. mozno maleho nesuvisleho clanku a potom uverejnim ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fuxo: (tu)

Zaujímave že si sa vrátil k ZLR pre mna nepochopitelné ale preto je tradeing tak rozdielny pre všetkých. Ja som od vtedy čo sme sa raz rozprávali (ak si pametáš) o WCCI prešiel tiež všetkým možným a nabral som toho strašne veľa. Teraz som vo fáze paperu momentálne prechádzam frustrujúcim obdobím a keď to prekonám idem live dúfam že už cez letné prázniny.

Po pravde som nečakal že skončíš tam kde si začal, ale o mňa nejde dôležité je že si zistil o čom to asi je a čo tebe sedí! Ak dakedy budeš mať čas tak napíš cesto od WCCI k WCCI:) čo ta k tomu viedlo a podobne. Zaujíma ma to z edukatívneho hľadiska tak nejak rád čítam cesty traderov a mohlo by to byť fajn obohoatenie pre ostatných s menej skúsenostami. Budem rád ak tu dačo pridáš.

To tajomstvo podľa mňa nieje také aké sa dá napísať každý musí nájsť svoje. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

iigis: Ono ZLR není špatné, protože má pod sebou tu logiku, tu myšlenku, ege.. akorát jako "nováček" to nevidíš. Ale jakmile si projdeš tím kolečkem, tak zjistíš, že to podložené je. Ale musíš si tím kolečkem projít, protože jinak nikdy nepochopíš to edge, který se za ZLR skrývá a tedy nikdy ho nebudeš schopný efektivně obchodovat a hlavně přizpůsobovat strategii současné situaci na trzích.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pribináček:

Nevidel by som to tak ako popisuješ. Nemám nič proti tým čo obchodujú patterny ale zaujíma ma prečo niekto obchoduje pattern keď vie ako sa trh hýbe.

Príklad: Mám pravdepodobnosť že sa trh otočí a pôjde tam kam chcem potom ma napadajú dve otázky. Prečo čakať na pattern aby som naskočil do toho čo už dávno viem že pravdepodobne nastane. A prečo ten pattern vôbec obchodovať kedže často dostanem horšie ceny a menšiu pravdepodobnosť.

To edge ktoré spomínaš ak si prejdeš tým kolečkom o ktorom píšeš máš edge už len vtedy keď sa kukneš do grafu. Čo vidím ako jedinú výhodu patternov celkovo (zlr, 2v..) je že ak mám správny pohľad na trh tak mám mechanický ľahko zobchodovatelný pattern bez toho aby som musel pridávať širší zmysel do každého obchodu. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...