Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Úspěch na finančních trzích - Jack D. Schwager


Jakub

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

přečetl jsem si tuto knihu a musím říct, že je velmi dobrá. Pravdou je, že se nezabývá komoditami, ale obchodování s akciemi. Přesto si myslím, že i pro nás je velmi užitečná. V knížce je krásně vidět, že neexistuje jen jeden správný přístup. Každý trader má zcela jedinečný styl, který je nenapodobitelný. Často jsou ty styly velmi odlišné až protichůdné. Přesto pár shodných povahových vlastností u nich najdete.

1) Každý vyvinul svojí jedinečnou a efektivní strategii, která je zcela v souladu s jejich osobností. Někteří se dokonce řídí i svými emocemi, ale je to pořád součást jejich strategie a plánu.

2)Svůj plán naprosto přesně a bez výjimky dodržují, což vyžaduje neuvěřitelnou disciplínu. Pokud už občas nějaké výjimky dělají jsou součástí plánu.

3) Touha a neuvěřitelná vytrvalost. Někteří přišli o velké peníze i majetek a dokonce i opakovaně. Ani to je nedokázalo zlomit. Jejich touha vyhrát byla silnější.

Určitě existuje více příkladů, ale ty už si najde každý sám. Přečíst si tuto knihu každému doporučuji.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 3 months later...

Tak jsem též knihu konečně přečetl. Není špatná, je v ní mnoho zajímavých podnětů. Je pouze trochu "okrajová" pro běžné "drobné" tradery, jako jsme my. Velké fondy musí totiž pracovat s úplně jinými taktikami - je rozdíl spekulovat s pár desítkami tisíc USD a stamiliony USD, takže není možné brát vše z knihy dogmaticky pro trading na úrovni drobného spekulanta - ale to je snad každému jasné. Jinak velmi inspirativní je příběh a myšlení Cooka, líbí se mi, že jeho přístup je dost podobný tomu mému - a btw. též mu dle statistik některé dny fungují lépe a některé zcela vynechává :-) Jinak překlad je spíše na horší úrovni, některé fráze jsou evidentně trochu mimo a kniha má i dost překlepů a knih - od ComputerPress bych tohle nečekal. Ale na druhou stranu sám vím, že překlad v oblasti tradingu je díky faktu, že se u nás jedná o "nový" byznys, relativně náročná věc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Asi zalezi co si chce clovek z knihy odnest. Osobne jsem nepocital s tim ze se z knihy dozvim nejaky novy zpusob jak obchodovat. Me nevic zajimalo jak se nekteri lide k obchodovani dostanou, jak v oboru fungujou a jake treba udelali nejvetsi chyby. Takze ja jsem s knihou spokojen. Jen doufam ze od autora vyjde v cestine vice knih.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 6 months later...

Pro mne byla kniha prinosna v tom kdyz jsem mohl cist, jak k nakladani s penezi pristupuji velci hraci. Jak vubec pristupuji k obchodovani, k tvorbe a priprave strategii, rada z techto obchodniku nemala drive s tradingem nic spolecneho, presto dnes ridi uspesne velke objemy penez. Nejvice se mi libil pribeh Minerviniho. Take je pekne videt, jak si kazdy z nich proslapal svou strategii. Pro mne to byla pekna a zajimava sonda do toho jak funguji fondy. Neni to o tricich, ale spise o stylu, ktery maji pod kuzi (rozumej zažitý) ti uspesni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...