Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Článek: Analýza posledních 3 obchodních dnů z pohledu...


TomasN

Doporučené příspěvky

Taky děkuji, je zajímavé nahlédnout do kuchyně zkušených obchodníků. Žádné konkrétní vstupy, spíš jen upozornění na zajímavá místa k zamyšlení - tak je to podle mě nejlepší.
Je možná jen trochu škoda, že se tato analýza (a i jiné články a akce) soustřeďují téměř výhradně na intraday pomocí W-CCI, což není jediný systém na světě a ne každému musí vyhovovat... Na druhou stranu zase chápu, že je to to, čemu autoři za několik let nejlépe rozumí a kde mají i nejlepší kontakty na osobnosti typu Woodie a Mplay.
Spíš je škoda, že nejsou jiní autoři, kteří rozumí jiným systémům - s vyjímkou pár lidí v diskusním fóru (Libic na téma Triple Screen a Joe Ross a podle aktivity také Elliotovy vlny, které osobně nesleduji) a pak o něco více lidí v čele se Sidem o několika nejpopulárnějších FX systémech. Navíc tohle je v diskusním fóru, kde se to může novému těžko nacházet.
Neberte můj příspěvek jako kritiku (viz první odstavec :) ), spíš jako návrh na případné rozšíření, kdyby k němu byl prostor. Osobně mohu slíbit, že až budu mít za sebou live zkušenosti s nějakým úspěchem, určitě se nabídnu, že bych nějaký ten článek napsal - bylo by to něco o FX anebo o Joe Rossovi (patrně ve spreadech) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře díky za článek. Mě osobně otevřel oči. Projel jsem si znovu posledních 14 dní a objevil jsem jak silný nástroj jsou divergence. A ještě něco, že není třeba být nedočkavý a někdy je lepší "sedět si na rukou". Co je pro mě největší dřina .... :-(
Jen tak dál.
Díky. Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem rád, že jsem mohl článek číst. Člověk, když si neustále neosvěžuje své vědomosti, postupně ochabuje v detailech a využívá jen 20% toho co se kdysi naučil. 60-80% je sice v hlavě, ale je to kdesi zastrčené. Po přečtení jsem si uvědomil co vlastně vím, ale nedělám to, resp. přestal jsem dělat. Ten den co jsem článek přečetl, jsem si jak píše pita30, také seděl na rukou a výsledek byl pro mne překvapující. Velmi slušný výsledek (pro mne) a bez stressu. To je snad nejdůležitější. Okopíruji si to, abych to v budoucnu nemusel pracně hledat a budu se k tomu pravidelně vracet.

"Nejhorší je smrt z vyděšení"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj.
Chcel som sa spytat Petra ci pre analyzu nepouziva CZI. Napriklad 12.2 prva cast....trade 2..."pekne ZLR". Odhliadnuc od SW , CZI je silne na stranu short, takze podla mna aj v pripade zlteho SW by sa nejedalo o ZLR. Podobne v druhej casti trade 5...CZI nema 3 bari na long stranu...
Dakujem za vysvetlenie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Alter,
v článku nejsou vyjmenovány absolutně všechny podmínky, proč obchod nebrat - tj. u trade 2 (12.2.) není CZI vůbec komentován, protože není dobrý ani SW.
Ad trade 5 - to je otázka jak toto posuzujete. Jedna žlutá tečka mě osobně na CZI nevadí - trh je evidentně v silném uptrendu, velkou dobu předtím byl CZI modrý, toto jsou podle mě velmi dobré podmínky pro nákup na pullbacku (ZLR).
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...