Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 9. Kupujeme a prodáváme– vstupujeme do trhu


Doporučené příspěvky

  • 8 months later...
  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Dobry den, chcem sa opytat ohladom tejto temy ze:
ak vstupim do pozicie short a nasledne zahajim operaciu sell a pockam na znizenie cien a nasledne potvrdim tuto transakciu pokynom Buy tak som uzavrel svoju poziciu a tymto pre mna tato operacia konci? Alebo ako to bude ved vlastne som sa stal majitelom future kontract a to pre mna znamena ze som sastal majitelom napr. 10 t psenice? Ale ak ja ju nechcem fyzicky vlastnit tak ju musim nasledne resp. ten moj kupeny kontrakt predat. Alebo tomu zle rozmiem?
Pretoze ak vstupim do pozicie long kupim si kontrakt a nasledne ho predam tak po predaji nevlastnim nic kdezto v opacnom pripade sa stanem majitelom kontraktu.
Za skoru odpoved vopred dakujem s pozdravom Peter Kopco

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

to Pitras a Bitchmen:

pokud vstoupíte do short pozice,tak prodáváte (aniž by jste cokoliv vlastnil) a spekulujete na pokles ceny. Aby jste z tohoto obchodu vystoupil, musíte zadat buy příkaz a koupit danou komoditu, futures,.... zpět. Prostě tuto možnost trh nabízí a využívá se pro případy, kdy obchodník očekává pokles ceny - prodá draze a koupí zpět levněji. Pokud opravdu trh klesá, obchodník inkasuje při prodeji zisk. Pokud trh stoupá, obchodník se dostává do ztráty.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Noo....uz je mi ti jasne....Jako napadlo me,že to tim asi bude končit,ale chtěl sem mit jistotu...Jako taky mi bylo jasne,že mi domu nic nepřijde...Na to by mě mimo jiné upozornilo FND...Ale původně jsem si nebyl jist,jestli to třeba není tak,že bych si to pak s tím ziskem koupil a pak zase čekal až cena vzroste a pak to zase prodal draho...a tak dokola....No teď už vím jak to teda bylo myšleno...Tak díky za vysvětlení...!!! :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 týdny později...

mna by zaujimalo v priklade kratke pozicie, sa uvadza ze boli na pozicii 2mesiace nez poziciu uzavreli, teda kupili spat, ale v nizsom vysvetleni sa popisuje ze dany kontrakt ktory predam MUSIM aj v tom istom mesiaci kupit.

Neviem ci to spravn teraz chapem, ale ak ho musim kupit v tom istom mesiaci ako ho predam, ako sa dosiahly tie 2mesiace, ale zavisi skor od datumu FND a potom je vlastne uz jedno kolko mesiacov budem na pozicii?

Dakujem za radu:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...