Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Posloupnost bay/sell příkazů


vlastas

Doporučené příspěvky

Zdravím, rád bych se zeptal a předem se omlouvám, zda již odpověď na moji otázku byla prezentována, ale zajímá mne situace párování příkazů bay/sell.
Příklad: OJ may 2005 5.5.
a) sell stop 100.50 (očekávám medvědí pohyb)
b) 6.6. potvrzrní pohybu a já zadávám další kontrakt:.sell market
c) 7.6. další kontrakt sell limit 98
-----
8.6. očekávám velkou korekci na sever a proto dám příkaz bay market.... Se kterým sell se tento příkaz tkz. spáruje?? Pokud je moje otázká hloupá, omlouvám se...
Děkuji za odpověď. Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vlasto,

jednak na úvod, není to BAY ale BUY. Další věc je, že zmiňovanou posloupností by jste byl short 3 kontrakty - což nevím, zda-li je u Vás záměr, ale v rámci podnětů zde v diskusi to tak rozhodně myšleno nebylo.
Takže, správně by to mělo být takto:

a) 5. dubna vytvořil trh dvojitý doble top, úsečka 5.4. uzavřela níže než otevřela = signál k prodeji; Low tohoto dne bylo 99.95, chceme tedy prodávat pod low (každý si přesnou vstupní metu musí nastavit dle vlastního uvážení), řekněme 99.85. Zadáváme tedy příkaz

SELL 99.85 STOP

a zároveň posazujeme SL nad H 5.4., takže celý příkaz pro brokera zní

SELL 99.85 STOP, SL 101.50

b) 6. dubna trh dělá velký pohyn našim směrem, jsme tedy exekuováni do short pozice. Na konci dne posouváme SL na vstup, takže dáváme brokerovi instrukci

POSUNOUT SL NA 99.85

Tím jsme prakticky v "bezrizikovém obchodu"-

c) včera nastal další medvědí den, takže buďto necháváme SL na vstupu, nebo odvážnější (záleží na osobní stylu) nechávají stále základní SL na 101.50, opatrní jedinci posouvají SL nad včerejší H, t.j. opět pro brokera:

POSUNOUT SL NA 97.75

Kdyby trh protnul náš SL, máme šanci vystoupit se ziskem +/- 200 USD (já vím, jic moc, ale za 2 dny nicnedělání to taky není tak zlé....:-) )

Otázka ještě zní, co udělá trh dnes při open. Může gapnout proti nám, nebo udělat vysoce volatilní pohyb a vyhodit nás s tak velkým skluzem, že skončíme zhruba na nule. To je hold realite NY trhů.

Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Možná špatně chápu STOP příkazy, ale domnívám se, že v uvedeném příkladě, by Vlastas 6.4. nebyl vůbec exekuován. Byl zadán příkaz SELL 99.85, avšak trh otevřel na 99.75 a denní high bylo 99.80 (aspoň tak to ukazeje ChartBook.com. Tzn. trh se nedotknul zadané hodnoty a příkaz se nepřepnul na Market.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud by Vlasta svůj příkaz poslal brokerovi ještě před otevřením trhů (což předpokládám), pak by exekuován BYL a to za OPEN, resp. za cenu v rámci otevíracího rozpětí. Pokud používáte stop příkaz a ten je přeskočen mezerou, jste exekuováni hned nad/pod případnou mezerou. Toto platí i pro STOP-LOSS, SL je také v podstatě STOP příkaz a pokud bude Váš SL "přeskočen" gapem, budete vyhozeni z trhu hned v rozmezí ceny nad/pod gapem. To je též důvod, prč můžete tu a tam vystoupit na SL s horším výsledkem, než jste si "ohraničil".
Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
zajímalo by mě,zda při posouvání SL a ostatních příkazu v otevřené pozici,se platí za posunutí SL apod. nějaké další poplatky? Nebo se platí jen komise za 1 kontrakt,případně polovina při vstupu a polovina při výstupu z pozice a posouvání SL je "v ceně"?
Předem děkuji za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...