Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komodity jako způsob podnikání?


Jiří Němec

Doporučené příspěvky

Musím přiznat, že svět komoditního businessu mě opravdu fascinuje – a to přesto, že je mi teprve 18 let. Dá se v ČR nějak připravit na kariéru komoditního tradera?
Naši chtějí abych si udělal nějakou rozumnou VŠ, ale mě to přijde jako zbytečná ztráta času. Poradťe!! dá se nějak cíleně rozvíjet, aby se člověk mohl třeba za dva roky fakt vydělavat v komoditách na fulltime? Pomůže mi k něčemu klasická česká vejška?

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no osobne si myslim ze vejska je ti v komoditach k nicemu, osobne myslim, ze komodity se daji delat i s treti obecnou :-) neni to ani tak otazka vzdelani, jako spis vydrze a pevnych nervu pro zacatek. ja uz se komoditama zivim nejaky ten patek a vazne si nemyslim, ze by jsi se nemohl uz ted na "drahu tradera" pripravovat..... doporucuju najit si poradny system a nejakou dobu ho nanecisto trenovat a pilovat, behem toho setrit na kapital...... hodne zdaru, traderX

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fulltime komoditní obchodování je už spíš “umění” než něco, co lze mechanicky naučit. Člověk buď v sobě všechny schopnosti objeví nebo nikoliv. Zdůrazňuji, že hovořím o skutečném fulltime obchodování, kdy se jím člověk živí výhradně.
S „partime“ obchodováním je to jiné – existuje spousta užitečných rad a pomůcek, při jejichž dodržování může i začínající obchodník trvale rozumně hodnotit peníze na svém účtu. Ale ani na partime obchodování nepotřebujete žádnou specializovanou školu a víceméně vám stačí informace dostupné na tomto serveru.
Osobně bych Vám doporučil studovat nějakou VŠ – protože vzdělání se nikdy neztratí. Příležitostně pak zkoušejte hledat svoji cestu v komoditách a budete-li úspěšný, vždy se můžete stát „fulltime“ obchodníkem.
Zkuste se však vyvarovat pocitu, že se „fulltime“ obchodníkem MUSÍTE stát – např. z důvodu placení účtů (nebudete-li mít jiné příjmy) nebo z nějakého psychologického důvodu. Tíha takového pocitu většinou vede k tomu, že člověk v trzích nakonec neuspěje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vejška ti může být dobrá, pokud například uvažuješ o čistě "systémovém" přístupu. Tzn. pokud např uvažuješ o vytvoření plnně automatizovaného systému, pak věřím, že určité matematické nebo programátorské vědomosti mohou pomoci. Soudím sám dle sebe - jsem programátor, mé uvažování je čistě technické a své vědomosti z VŠ jsem využil při vytváření 100% mechanického obchodního systému.
Zdravím,
Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Můj názor je, že škola je Ti k prdu, když nemáš jasný cíle a odhodlání. Spíš bych si dokonce troufal tvrdit, že spousty škol se Tě znaží zařadit do systému "vystuduj, pracuj a umři". Hodně mých kamarádů ze škol nevěří tomu, že v dnešnim světě se dá něčeho dosáhnout. Narodili se a byli vyškolení s pocitem, že v jaký finanční třídě ses narodil, v takový zůstaneš. Já osobně sem nedodělal ani střední školu a příjmy mam vyšší, než kdokoliv z mých známých mojí generace. A jsem přesvědčenej o tom, že umřu v zámku, před kterym budou parkovat ty nejluxusnější vozy světa :)
( a to nejen díky komoditám )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Na VS bez a jed studovat do sveta, kredity si muzes prevadet, potkas spoustu lidi a dostanes na vec spoustu jinych pohledu. Do obchodovani se ted nezen a uzivej si. Ono te to pekne uvaze pokud to chces delat vazne a vezme to cas nez zacnes vydelavat. Pak budes mit sice prachy, ale uz nebudes mit mysleni 18-tileteho a uz si ten zivot tak bezstarostne neuzijes. Good Luck!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...