Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Začínáme s opcemi (5)


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

to xmms:
a co když v momentě kdy se trh rozjede na jednu stranu, vy tu ztrácející opci prodáte, se najednou ten trh rozhodne jít na druhou stranu? (což se stává opravdu často, že :)) Na tomhle si nic moc neulehčíte, je to jako cokoliv jinýho na trzích, když pominu sofistikovanější opční strategie.
Jinak by bylo jednodušší počkat až se trh někam rozjede a teprve potom tu příslušnou opci koupit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

MerQury: Ale on to zrejme myslel tak, že kúpi dve ATM opcie, počká, kým sa trh niekam rozbehne a potom ich NARAZ predá. Povedzme, že kúpiš jednu opciu za 300 druhú tiež za 300 a keď sa trh rozbehne o 20 bodov = 1000 dolárov tak jedna bude stáť 1300 a aj keby sa druhá blížila k nule, stále si v peknom balíku. Nebude problém v expirácii, teda že kým sa trh niekam dostane, trvá to nejaký čas a obe opcie sa vlastne s časom znehodnocujú?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

můj názor je tento: nevím jestli je správný , ale takto to chápu já.. pokud provede broker Vám ne vy jemu "exercise" tak pro např short pozici : u ztrátové pozice na opci Vám provede broker exercise tzn že jste na podkladovém aktivu najednou v pozici, ale né na aktuální ceně , ale v otevřené ztrátě!/zisk z opačné opce- tak že jste stále nic nevydělal ani neprodělal " pokud neberu v potaz časovou hodnotu opce atd" pak samozřejmě ještě můžete nějak nakládat s získaným podkladovým aktivem ve ztrátě ... pokud jej hned uzavřete tak jste na" nule"... snad jsem to popsal alespon trošku srozumitelně..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...