Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Fundamentální informace jako typ


greenhorn

Doporučené příspěvky

Čistě náhodou jsem narazil na www.pitnews.com na fundamentální informace, které jsem se rozhodl ověřit.

SOJOVÉ BOBY - článek pojednává o nákaze sojových bobů, která se od roku 1996 šíří z Asie přes Afriku. V roce 2001 byla rez sojových bobů zaznamenána v Jižní Americe a šíří se severním směrem z Brazílie do Paraguaye a Bolívie. Výskyt byl zaznamenán v nesojových oblastech Argentiny v roce 2003. Onemocnění může velmi negativně ovlivnit průmysl v USA. Výnosové ztráty mohou být až 80%. Výtrusy této rzi jsou snadno přenášeny větrem na velké vzdálenosti a jsou životaschopné až 50 dní. Obchodníci by neměli přehlédnout, že trhy s touto plodinou mají potenciál růstu. Toto odráží i skutečnost, že obchody s červencovým termínem dodání rostly ve 12ti z posledních 15ti let od 11.obchodního dne v dubnu do 5. obchodního dne v květnu.
( pozn. na grafu červnového i dalších kontraktů Soybeans dochází kolem 15. - 17. 4. k nárůstu ceny spotenciálem zisku cca 1000 - 1300$ v rozpětí 2-3 dnů)

VEPŘOVÉ - Vepřový trh je opakem trhu s dobytkem. U vepřového je obvykle porážka nízká na jaře a v létě. V současné době došlo ke snížení chovů prasat vzhledem k extrémně nízkému počtu selat. Budoucí situace v zásobování vepřovým masem může být problematická.

?? následující odstavec nedokážu přeložit tak, abych v něm získal logiký smysl. V zájmu objektivity dovolím požádat moderátory diskuze o překlad . Děkuji.
Hog slaughter declines into its low in May/June, which is also the peak for cattle slaughters. This tends to increase the price of Hogs relative to Live Cattle, as can be seen by the fact that June Hog futures have gained relative to June Live Cattle futures in 13 of the last 15 years from early April through late month (04/05 to 04/24, respectively).

Závěrem bych rád dodal, že podle mého lze tyto fundamentální informace využít jako typ k podrobnějšímu zkoumání dané komodity. Zdravím všechny. greenhorn





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji hezký den,
k Vašemu příspěvku mám jednu poznámku. Neúspěch s obchodováním je paradoxně často spojen s přemírou dostupných informací, ve kterých člověk ztrácí orientaci a je často vnitřně zmaten z toho, že si tyto informace velmi často protiřečí.
Své vlastní obchodní systémy se snažím stavět maximálně jednoduše a v podstatě všechny ostatní informace ignoruji.
Rozhodně tím nechci Vámi uvedené informace snižovat. Určitě naleznete speciality na chov prasat nebo pěstitele sóji, pro které toto bude naprosto základní ukazatel, na kterém třeba vydělali milióny. Pokud však uvedeným zprávám nerozumíte, nedělejte si z toho hlavu :) Podobné fundamentální informace lze obchodovat pouze při skutečně hluboké znalosti konkrétního trhu, což opravdu není pro spekulace nutné.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Dobrý večer

trochu zneužiji obecný topic této diskuze, abych položil jednu zvídavou otázku.

Obchodu se věnuji něco okolu jeden a půl roku. Za tu dobu jsem si vybrousil strategii tak , aby na NĚKTERÝCH trzích fungovala s maximální úspěšností a na jiných s menší. K mým favoritům u futures patří Soybeans, Wheat,Corn.Logicky bych tím pádem chtěl znát o těchto KONKRÉTNÍCH trzích co nejvíce informací.
Když studuji grafy těchto komodit, vždy se samozřejmě dívám na základní informace jako je Volume, OI,ress a supp úrovně,indikátory a patterny, cenové rozpětí posledních dnů a mnoho a mnoho dalších věcí , které nám naznačují kam by cena mohla směřovat v příštích dnech. Můj dotaz spočívá v tom, že když se dívám na graf volume v začínajícím rostoucím trendu, někdy se stane, že volume nebo OI jokožto indikátory reagující na aktivity davu, začnou dělat věci, za jejichž vykonáním nemohl stát signál klasické grafické analýzi.
Tržní dav je ovlivňován fundamentálními informacemi a médii. Jsou to informace typu: "Pšenice , která se v této době sklízí na ukrajině , je silně poznamenána výskytem plísní, které pravděpodobně způsobil vysoký počet srážek ve farmářských oblastech."(PitNews) nebo: "Podle názoru odborníků se dá očekávat velice rapidní nárůst cen Soyových bobů z důvodu rozšíření jejich využitelnostia tím i větší poptávky."(něaký časopis pro spekulanty).
Můj dotaz je , kde čerpáte své fundamentální informace o DANÝCH trzích ,kterých časopisů se nechávají nejvíce ovlivnit amatérské davy treaderů? Také kde se dají sehnat informace o tom , kdy na největších Soyových plantážích dozrávají boby a podobné velice podrobné informace o komoditách.


Tyhle informace, jistě davy ovlivňují, na jejich základě je vyšší volume poránu, protože si lidé večer poslechli zprávy. na jejich základě se tvoří některé gapy a podobně. Myslím , že je dobré vědět co by mohlo dav ovlivnit. Já mám pár zdrojů pro tyto informace, ale hledám jich co nejvíce. Jakou váhu těmto informacím dáváte vy? jaký na to máte názor?

Jonny-Em
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ani ten nejlepší treader nedokáže s přesností předpovídat vývoj trhu , ale dokáže se nenechat tímto trhem překvapit".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...