Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Analýza posledních tří obchodních dnů z pohledu intradenního obchodníka (8)


Doporučené příspěvky

Opet se dostal na porad dne (v clanku) graf trhu v alternativnim formatu (Volume2000), tak si dovolim otazku (pokud je odpoved soucasti pouze kurzu ci workshopu, plne respektuji). Ve Woodieho pristupu je nekolik timing moznosti jak vstupovat do pozice v pripade klasickeho casoveho grafu (20s pred koncem svice, pokud mozno na close...) jenze u alternativnich grafu jako je Volume nebo Ticks tento okamzik v podstate diskretne nevime a tak je to take o rychlych reakcich.

Hledal jsem nejake strategie jak v tomto pripade vstupovat (napr. v rozmezi do 100 kontraktu na konec svice pri volume 1000 apod. (tedy zbyva 10%, 5%...)) a jak rychle vystupovat v pripade, ze nakonec to dokresleni svice pattern "zlikvidovalo"... ale nic moc jsem nenasel. Vim, musim vyzkouset sam co mi vyhovuje a bude profitabilni, presto bych se rad otazal, jak k tomuto pristupuji jini, abych mel s cim porovnat sve vysledky a (ne)uspechy.

Diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Preji dobry den,
Chtel bych poprosit autory clanku a zaroven dat namet ke zvazeni pripadne ke zpracovani.

Bylo by mozne aby se jednou za cas vyskytoval souhrnny statisticky prehled obchodovani tohoto sytému? Rekneme jednou za mesic ci dva a okomentovat zmeny s pripadnou predchozi statistikou.(jak se zmenil trh,zvazeni o zmene PT nebo SL, vykonnost paternu atd.) Pevne verim, ze k temto clankum existuje neco jako obchodni denik, ktery by bylo mozne take prilozit, pripadne statistiky z tohoto deniku vytvorit. Předpokládám, že asi nebude tak podrobný,jaký si jistě každý vede doma, ale bude alespoň rámcový.
Sam neobchoduji WCCI ani nepouzivam 3min timeframe. Rad bych videl pripadne srovnal vykonnost toto systemu s mým, případně jiným. WCCI je evidentne funkcni, zdravy a profitabilni system. Svemu systemu se venuji již poměrně dlouho a zatím ho nechci opouštět-právě z důvodu již investovaného množství času. Systém je profitabilní avšak má své ale... proto hledám porovnání.
Pořád se tady (na foru, v článcích,...) mluví o důležitosti statistiky, jak lze díky ní vylepšit systém atd. Každý si tady hraje s čísly a vylepšuje svůj systém. Ale málo kdo ví, jak moc zdravý systém má v porovnání s jinými funkčními systémy. Když jsem tuhle přišel na setkání, doufal jsem, že budu moci srovnat výkonnost jednotlivých obchodních systémů,alespoň rámcově, když je tam taková legie woodistů. Ale narazil jsem. Každého koho jsem se ptal mi řekl, že mám přiliž velký SL,malý průmerný zisk na obchod atd..., ale sám neměl v ruce nic a ani netušil, jaké parametry má systém který obchoduje.No ale každý druhý si počítal MAE a MFE :)) a jak mu to vylepšilo zisky.

Druhá věc o kterou bych chtěl požádat, jestli by bylo možné v grafech zobrazovat i cenové měřítko. Je to informace, která mi chybí již od začátku tohoto seriálu. Každý přece víme,že změnou měřítka získáme úplně jiný pohled na trendování trhu. Každý máme to své nastavení na které jsme zvyklí,kdy určujeme že už je trend správně rozjetý, kdy ma EMA správný sklon atd. Již zhruba před rokem, jsem se snažil zavést ohledně grafu určitou "štábní kulturu", ale byl jsem smeten argumenty typu -přece nebudu vklád kvůli kousku celý 21 palcový obrazek z meho monitoru.Pevně věřím, že se dotyčnému pouze nechtělo přemýšlet jak to zařídit aby ta cena tam taky byla a nemusel nám ukazovat velikost své pracovní plochy :). Člověk nemusí přece provádět žádné "harakiry" s grafickým editorem, stačí pouze změnit velikost okna, posuvníkem upravit časový výsek a nakonec použít print screen. :) Otázka několika kliknutí myší.

Přeji hodně úspěchů.
Mira.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Miro, obchodník denník k článkům neexistuje - je to jen určitá analýza, byť s jasně danými pravidly obchodního systému. Není to obchodní systém, který bych já nebo Tomáš obchodoval. Obchodní denník jsem zpracoval na TradersForum za začátek letošního roku, ale je to samozřejmě dost pracné na to, abych takovou práci dělal pravidelně.
Články jsou zamýšlené jako určité vodítko a především pohled na trh.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Petr: OK, rozumim a chapu.

to 911: kdybych tu analyzu chtel delat, tak obchoduji-testuji WCCI a ne svuj system.:) Resp. pokud budu chtit delat srovnani vykonnosti stystemu, tak si nekde na netu vygooglim parametry treba jinych zverejnenych systemu-tedy budu to delat jako doposud-cestou nejmensiho doporu. :))

Woodie mozna obchoduje bez cenoveho grafu. Nicmene pouziva linky 0, +/- 100, +/- 200 podle kterych se rozhoduje,zda dany pattern brat nebo nebrat, pripadne jestli vubec nejaky znamy pattern se rysuje. Kdyby tyto cary Petr odstranil, analyza by mela mnohem mensi informacni hodnotu, jestli vubec. :) V podstate kdyby tam cary nebyly potrebovali byste pravou osu CII. :)) Pro me osobne je jedno kde jsou umisteny cary CCI, ja je nepouzivam, ja pracuji s cenovym grafem a ten je pro me dulezity. A pokud se zobrazuje cenovy graf, mel by mit i nejaky rozmer. Resp. cokoliv co chceme zobrazit v grafu by melo mit svou jednotku, velikost, popis atd.
Co kdyby Petr, neudaval casovou osu, jmeno trhu, timeframe, nebo v extremu vubec do toho grafu nevkladal zadny trendline a cisla? Proste uplne bez popisu? A pod grafem by byl jen komentar: jak jiste vsichni na prvni pohled vidi :)) prvni divergence nevysla, nasledujici famir byl v zisku atd. To by byl gulas.:)) Veskera informacni hodnota by byla velmi nizka, jestli vubec. :) No jo je to extrem ja vim. Jiny priklad. Reknete sam, kdyby tam nekdo dal graf 30s time frame, tezko byste to bez popisu poznali. Ceny se budou hodne pohybovat nahoru i dolu, ale pouze opticky. Prakticky by to treba neslo obchodovat. Vychazely by jen nesmyslne papirove vysledky. Napriklad kvuli velmi malemu dolarovemu zisku - a v podstate by slo o skalpovani.

Pro mnoho lidi je dobry popis grafu jaksi zbytecnosti, proc taky vzdyt vsechno je jasny :). Ano jasne to je, ted a tady a tomu, kdo je v obraze. Ted to vypada,ze jsem pedant a puntickar. Mozna ano. Jak jsem jiz napsal ja srovnavam systemy a pro me je velikost pohybu jak v cene,tak v ticich nebo bodech dulezita.
Kdyz uz jme u toho, docela se bavim nad tim, kdyz nekdo ve foru popisuje system a napr. posouva SL na BE + 1 nebo 2 body :). Po podrobnejsim zkoumani zjistim, ze dotycny plete hrusky a jablka, bity a Byty a v nasem pripade ticky a body :)

Neberte muj prispevek nejak utocne. Jen se snazim vysvetlit muj postoj a nazor a taky aby me pochopili ti co popisovani grafu povazuji za "zbytecne". No reknete co by byl WCCI bez svych horizontalnich linek? :)) Ja chci jen adekvatne srovnat systemy, akdyz uz si tu praci s obrazky nekdo dava, tak proc tam nedat i tu cenu? Je to vazne tak tezke pochopit nebo je v tom takovy problem? :)) Takhle by se zvysila informace obrazku i pro newoodisty a ja bych nemusel otevirat svuj graf menit TF a sledovat jak reaguje jiny system.

Uff, to jsem se rozepsal. Asi trochu neadekvatni reakce na malou poznamku o cenach a Woodiem. Omlouvam se pokud jsem offtopic.

Tak Vam vsem preji hezky slunecny den a hodne uspechu.
Mira.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no rezepsal jste se pekne :-)
no kazdej ma jinej pristup. me tam ta cena nechybi. kdyz to chci porovnat, pustim si svuj graf a porovnm formaci. at si to kazdej dela jak chce. pokud petr udela divergenci, tak me zajime jen jestli sem ji videl i ja a jestli vysla. jesli byla za 200 nebo 300 babek je mi fuk, to se podivam na svem grafu. myslim ze kluci vybrali par patternu a ty se snazi zakreslovat. ostatni muzou diskutovat jestli je vidi stejne. cil navic kluci popsali na zacatku kdyz s tim zacali

ad BE+1, nevim jak vy, ale +1 nebo +X vzdy tady bylo x=tick. jestli nekdo na chatu, foru napsal bod tak se prepsal anebo vazne posouval o 1 bod.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to 911:
Hele to je v pohode. Ty mi rozumíš. Sám víš, že není divergence jako divergence a pak podle toho jak mas nastavene meritko zobrazeni se rozhodnes. Kdyz mas hrube meritko, nemusis brat "slabsi" div. Zatimco s jemnejsim meritkem se ty rozdily zvyrazni a budes jih brat treba vice.
ohledne bodu:
BE+1 je BE+1, pokud k tomu nedodaji slovicko bod(y) :) a pak se zjisti,ze rec je o tick. Relativne dost casto tady lidi hovori napriklad o cenovem spreadu (bid a ask) 1-2 BODY!, nebo slipu 1-2 BODY. Podotykam, ze ti lide hovorili o mini trzich intradenne. Dal jsem si tu praci a nektere jsem si vyhledal. Nema smysl ukazovat konkretni priklady. Jen rikam, ze tu a tam se to objevuje.

to Petr: dekuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
×
×
  • Vytvořit...