Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Alternativní timeframe: volume a tickový graf


Doporučené příspěvky

Já jen mohu podotknout, že asi před 3 týdny jsem začal s volume grafy experimentovat a v některých trzích dokáží krásně vyhladit průběh. U ER2 obchoduji na 1 min grafu systém postavený na CCI s vysokým WMA a testoval jsem volume graf (700) a zde zatím moc velké rozdíly nemám.

Mnohem větší pokrok jsem zjistil, když jsem u ES nastavil volume graf 2500. Sice je to občas fofr, když se obchoduje hodně (jedna úsečka je kolikrát za pár sekund), ale graf je krásně vyhlazený a dává hezky čisté signály. Pár dní také u ES zkouším volume graf 400 od 1:30 - 6:30 AM Central US, a zde jsem zjistil, že se dá ES pro pár drobných obchodovat také (občas mám celý den čas, tak proč si cca 50 - 150 USD na kontrakt nepřivydělat, že ? :-) ).
Právě kvůli přechodu Russellu 2000 na ICE a možným změnám u ER2 zkouším alternativy. ES se zatím s volume grafem jeví jako slušná volba.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky za dalsi super clanek.
rad bych se jen zeptal na malou nejasnost.

Pisete:
Při nastavení volume grafu 1000 se cena změní v případě, že bylo zobchodováno 1000 kontraktů, což bude ve většině případů méně než 1000 ticků.

Myslel jsem, ze zmena ceny nezalezi na poctu kontraktu. Po dosazeni 1000 kontraktu by se jen mela uzavrit svicka a pokracovat dalsi... Muzete mi to prosim objasnit? Diky...
*utr*

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky za dalsi super clanek.
mam jen dotaz na malou nejasnost.

Pisete:
Při nastavení volume grafu 1000 se cena změní v případě, že bylo zobchodováno 1000 kontraktů, což bude ve většině případů méně než 1000 ticků.

Myslel jsem, ze cena se meni nezavisle na poctu kontraktu - po zobchodovani 1000 kontraktu se jen ukonci volume svice a zacne dalsi. Muzete mi to prosim objasnit? Predem diky...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trapim se posledni dny s jednou veci - zda-li vubec a pokud ano, tak jak, vyuzit volume graf v pripade, ze mam trh, ktery v beznem obdobi (= >90% trading hours) dela okolo 30-50 tisic kontraktu za 5 minut, ale kdyz se rozjede (tak na 10 minut) tak je to klidne 10x vice...

Snazim se v nem rozeznavat patterny na CCI (ne tak uplne Woodie) a jednak z tohoto rychleho tempa je pak na zbytek dne uplne tumpachovej jakykoli indikator chopu (snad s vyjimkou EMA - ty statisicove kontraktni svice v ramci 5min zpravidla s cenou zahybou min nez klidnejsi obdobi) a tedy vsechny potencialne profitabilni obchody uspesne vyfiltruje jako obchody bez momenta... Rikal jsem si, ze mozna by v tomto pripade nez Volume pomohl spise tickovy graf s pomerne vysokym nastavenim samozrejme... ale bud na to aktualne nemam dobreho poskytovatele dat a nebo se mi to zda jeste horsi nez v pripade Volume. A pokud zvolim opravdu vysoke nastaveni - tak to uz vypada podobne jako treba WCCI na daily grafu...:-)

Trhem s touto charakteristikou je napr. EuroBund (FGBL) na Eurexu se zajimavymi trendy a se slusnou volatilitou na (az podezrele) nizky S/L (zpravidla bohate do 100$).

Je v takovem pripade tedy lepsi zustat u klasickeho casoveho grafu nebo to lze jeste zcela jinym pristupem k zobrazeni ukocirovat?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PaJaSoft:

Osobně pokusy s volume grafem řeším tak, že vedle mám nahozený časový graf a porovnávám je. U volume grafu mi moc nesedly protitrendové patterny, pokud tedy budu volume graf obchodovat, tak jen do trendu. Pokud totiž u volume grafu předpokládáte pro-trendový pohyb, jak se rozjede velké volume, dá se celkem pohotově stihnout vypozorovat pattern a okamžitě obchodovat. U ES se mi aspoň toto osvědčilo, s FGBL jsem to nezkoušel.

A na vaší otázku, zda je lepší zůstat u klasického grafu - nejlepší je zůstat u grafu, který vám padne a vyhovuje (ER2 jsem zkoušel na volume graf, ale mne to nesedlo, zůstal jsem u klasického).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 3 years later...

Zdravím... asi myslím, že je to poněkud začátečnická otázka...

Chtěl bych se zeptat jesli má někdo zkušenost s tickovými daty v TOS(thinkorswim) platformě - dobré či zlé co se týče kvality a pokud někdo může trošku přirovnat jak se to tam hmm... "počítá"? protože když nastavím ID gra na 133k ticků... tak nevím jesli jsem to správně chytil, že mi ten graf ukáže prostě danný počet ticků který jsem zvolil a zbytek jde (pokud je pokročilý čas) směrem doleva?

Děkuji za případné odpovědi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Může mi někdo v kostce napsat, proč obchodovat Range Bars oproti například Tick nebo Volume ?.. Klady a zápory, třeba jen v odrážkách.. Neříkám, že bych na to nepřišel, ale zajímají mě zkušenosti jiných, hlavně těch, co na to přešli z určitého důvodu. Rád bych znal právě ty důvody.. Díky za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...