Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Zkušenosti: Nový počítač pro obchodování s Windows Vista


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 47
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tichy pocitac je opravdu to nejdulezitejsi, poslouchat dely den silene bzuceni ruznych vetraku je opravdu na palici.
Proto bych Vam doporucil vodni chlazeni - sam mam Zalman Reserator, je to opravdu supr. Jeste se taky hodi bezvetrakovy zdroj, moc jsem na nem nesetril, takze me stal cca. 5.000, ale za ten klid to opravdu stoji.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ticho je opravdu to nejdulezitejsi. Osobne bych doporucil vodni chlazeni - sam mam Zalmana Reseratora, da se rict absolutni klid :-). Zalmanem lze chladit taky grafika, takze neni nutne se obavat jejiho hluku. Pripojovat 24" monitor na analogovy vystup mi prijde celkem uchylne.
Taky neni k zahozeni bezvetrakovy zdroj (kolem 5000) at je ticho dokonale.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně si myslím, že to je celkem optimální poměr cena/výkon -- snad jen vzhledem k dnešním cenám disků se zejména pro tak kritickou aplikaci jako je trading vyplatí pořídit si disky dva a systém tak zálohovat pro případ selhání jednoho z nich (většina dnešních desek umí například RAID apod.)
A to klidně i disky menší -- 500GB mi přijde pro trading opravdu luxus, kromě videa nebo hudby je těžko kdy něčím zaplníte... :)

Richard

Link to comment
Sdílet pomocí služby

petr, IT se delší dobu zabývám a nedávno jsem dělal upgrade PC. Vodní chlazení je hezká věc, ale v dnešní době začíná alespoň dle mne ztrácet smysl - stejně se vodní výměník (chladič, kterým protéká kapalina) musí chladit větráčkem, tedy absence větráčků bohužel není skutečností. V dnešní době ale lze dosáhnout konfigurace, kde jediný větráček je ten na procesoru, ale lze bez problému sehnat takový, který vydává kolem 20 dBA (zaručuju, že ve vzdálenosti 10 cm od PC neuslišíte zhola nic :) ). Také lze dokoupit manuální regulátor otáček chladiče procesoru. Pokud máte dobrý chladič procesoru, není problém aby jste jeho "hluk" snížili až o polovinu (tedy dokonce jen 10 dBA !). Komponenty pasivně chlazené jsou dražší, ale není to nic hrozného. Přikládám fotky mých komponent. Grafickou kartu jsem nakonec nevolil integrovanou (přece jen občas PC hry apod.), přece jen má 2x výstup DVI-I (digitální). Bohužel jak jsem psal, cena komponent je vyžší (minimálně 2x než běžné), ale kdo chce stejně jako já zapnout PC a nic neslyšet, respektive 10 dBA opravdu neslyšíte, musel jsem dát ucho asi 10 cm od větráčku procesoru abych něco slyšel :).

4340

4341

4342

4343

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honzin Napsal: ------------------------------------------------------- > petr, > > IT se delší dobu zabývám a nedávno jsem dělal > upgrade PC. Vodní chlazení je hezká věc, ale v > dnešní době začíná alespoň dle mne ztrácet smysl - > stejně se vodní výměník (chladič, kterým protéká > kapalina) musí chladit větráčkem, tedy absence > větráčků bohužel není skutečností. > Vodni chalzeni s vetrakem je opravdu blbost, protoze se nezbavite toho nejotravnejsiho a to je bzuceni vetraku. Jak jsem psal takovy Zalman Reserator 2 (ja mam jenom "1") je BEZVETRAKOVY - tj. radiator je dostatecne velky na to, aby se zvladl sam pasivne chladit (volna konvekce - bez vetraku). A podle me resi tu nedulezitejsi vec - odvadi teplo zevnitr pocitace ven. Uvnitr pocitace sestaveneho "Honzinem" bude pekne teploucko, prestoze predpokladam, ze bude mit kvalitni hlinikovy case.

4344

Link to comment
Sdílet pomocí služby

petr,

zdroj zcela bez problému, ikdyž ho nemám příliš dlouho. Zdroj je držitelem řady certifikátů, takže už to naznačuje, že by mohl být bez problémů.

alesz,

to je bohužel pravda, je to solidní topidlo :) , ale mám skříň kousek od okna, takže alespoň k malému proudění vzduchu ve skříni dochází. Všechny komponenty, které mám, snesou větší tepelnou zátěž (výrobci to u pasivně chlazených modelů předpokládájí). Přes vyžší teplotu stejně žádné problémy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

petr,

teď jsem si všiml vašeho dotazu na grafiku, mám přesně tu na obrázku, je to Gainward 8600GT 512MB DDR3. Mám pocit, že někde dostala ocenění za poměr cena/výkon.
Zahrajete si na ní i novější hry (ty nejnovější asi už na lepší detaily ne :( ), pro mne bylo největší lákadlo pasivní chladič.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...