Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kam pro „nové myšlení“ (knihy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 60
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Je skvele mit takoveto tipy, diky , motivacnich knih neni a nebude nikdy dost, motivace je hnacim motorem uspechu a nezbytna soucast na ceste za dosazenim nasich snu. Je az neuveritelne do jakeho stavu dokazi tyto knihy, prokazujici nam neocenitelnou sluzbu, dostat nasi mysl. Tesim se az po nektere dalsi sahnu....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny tradery a dekuji za tipy na bezesporu velice zejimave knizky. Osobne se domnivam, ze knizky zamerene na psychologii a lidske pristupy obecne, ve kterych se vsak o tradingu hovori pouze okrajove (nebo vubec) by v zadnem pripade nemeli byt coby studijni materieal pro trading prehlizeny. Jejich cetba muze byt prave odprostenim od tradingu jistou relaxaci v ramci studia, ovsem jejich prinos na rozvoj osobnosti (dulezity i v tradingu) muze byt nezanedbatelny. Doporucovanou knihu '[bold]Hovory s Bohem[/bold]' neznam a rozhodne se na ni tesim. Jako druhou v poradi bych predevsim (ale nejenom) zacatecnikum doporucil prave '[bold]Cesta Kaizen[/bold]', ktera muze dle meho nazoru prave v zacatcich velice pomoci. Jeste jednou pridavam link na recenzi www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/cesta-kaizen-recenze.html a knihu vrele doporucuji.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

nechystá sa náhodou preklad knihy: Mark Douglas: The Disciplined Trade, alebo Mark Douglas: Trading in the Zone? Chcem aj poďakovať "finančníkom" za preklad (zabezpečenie) do češtiny titulu: L. Wiliams - Dlouhodobá tajemství krátkodobých obchodů, kniha je skutočne skvelá.

Miro

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobré odpoledne přeju všem,

také se přidávám k poděkování za jistě užitečné tipy na knihy. Taky bych s dovolením doporučil jednu knihu, v které je hodně dobrých myšlenek (první kniha, která mě trochu "dokopala" se nad sebou a životem zamyslet) jmenuje se: To nejdůležitější v životě a napsal ji Hal Urban.

S pozdravem
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Navazuji na Remarqua... na tema "ktera kniha mne v zivote nakopla" ;)
Mne osobně nejvice nakopla kniha [bold]7 návyků skutečně efektivních lidí [/bold] od [ital]Stephena R. Coveyho[/ital]. Za nejpřínosnější považuji několik prvních kapitol, které člověka skutečně přinutí uvědomit si, co člověk opravdu chce, co mu brání v tom toho dosáhnout, pak sestavit plan, jak toho dosáhne. Nesmírně zajímavá je ta část knihy, kde Stephen popisuje jak si lidi hledají zástupné činnosti (zpravidla ty, které jej baví) aby nemuseli směřovat ke svému vytýčenému cíli a pracovat na něm (což vyžaduje kázeň a hodně disciplíny).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý deň,
pridávam sa k firebirdovi a doporučujem Cestu Kaizen. Čítal som ju už niekoľkokrát a minimálne v osobnom živote ma nakopla ( v tradingu som nováčik, tam to zatial hodnotit nebudem ).
Za ďalšie tipy vďaka, psychologia je moje hobby. Eker Harv ma čaká na Vianoce pod stromčekom, asi požiadam i o "Hovory s Bohom". Mrkol som do knihkupectva, "Hovory s Bohom" majú i pokračovania - Tomáši čítal ste aj ďalšie diely?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vás Tomáši,

než napíši co mám opravdu na srdci, chci Vám říct, že si Vás jako člověka a tradera velmi Vážím. Hltám Vaše psychologické články. Jsou pro všechny velikým přínosem. Co se týká Vašich názorů na víru v Boha a kázání v kostelých- mám pocit, že jste asi na žádném kázání dlouho nebyl. Pokud ano, tak jste měl asi špatnou zkušenost na kněze. Je jisté, že i kněží jsou lidé a může se stát, že to kázání není o.k. Sám jsem praktikujícím katolíkem ( nikoliv náboženským fanatikem či sektářem ) a snažím se žít život tak jako člověk nevěřící podle svého dobrého svědomí či vědomí. Mohu s čistým svědomím říci , že víra v Boha není chladná či Vatikánem odpuzující ( samozřejmě každá myšlenka byla člověkem zneužita ) ale je to příběh Boha a člověka s jeho nesmrtelnou duší , který je pln lásky, naděje, povzbuzení. Mohu říci , že ze své víry pro Trading velice čerpám. Je pro mě bezednou studnou. Víra v Boha má s Tradingem společného velmi mnoho. To mi věřte. Přes to být vnitřně svobodný , být pánem nad tělem a psyché ( duše, nebo chcete-li vnitřní já , které je svobodno a je schopno vládnout tělu, většinou je to na opak) . Velcí Tradeři jsou velcí lidé , dobrosrdeční a štědří, ochotní pomáhat. Tzn.: Prací na sobě , vnímáním vlastní identity ať touze po finanční či jiné nezávislosti , člověk objevuje svůj největší dar - svoji duši. A ta , pokud si ji dokážeme správně oslovit-způsobí nemožné.

Zdraví

Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...