Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kam pro "nové myšlení" (DVD)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 103
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím,
na spomínane filmy sa už nejaku dobu chystám. Mam prakticke otázky:

- ak vie niekto o zdroji s českými/slovenskými titulkami, budem veľmi vďačný (oficiálne DVd, nie warez. Ten si viem zohnať aj ja)

- ktokoľvek kto videl tieto filmy v angličtine - aká je úroveň používanej angličtiny?

Za odpoveďe vopred ďakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

The Secret som uz videl asi 5x a vzdy tam objavim nieco nove na zamyslenie ... uz niekolko rokov sa zaoberam psychologiu osobnosti, uspechu a prehry a myslim, ze prave filmy (pripadne knihy) ako tieto mozu dost cloveku pomoct ak to on naozaj chce. Ako sa vravi, mozu ukazat dvere, ale prejst cez ne musi kazdy sam ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes:
Jsem opravdu hodne prekvapen ze se zde obevily prave tyto me tri oblibene filmy ze kterych nezavisle na tomto serveru casto cerpam inspiraci a ktere byvaji posledni dobou oblibene darky pro kamarady...taky jsem rad ze se prostrednictvim tohoto clanku k nim dostane o mnoho vice lidi...Neni s podivem ze se posledni dobou diky povaze a charakteru a hodnotach clanku (zejmena o psychologii) s kazdou navstevou citim tu na serveru vic a vic "doma".

analytik:
Anglictina se mi zda jednoducha, ale the Secret je na 100% vydana i s ceskymi titulky, prvni dve mam bohuzel pouze s anglickymi titulky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Poprvé jsem The Secret viděl téměř před dvěmi lety, tehdy ještě s Ester a Jerry Hicksem a úplně mě nadchl, od té doby jsem jej shlédl snad stokrát a můj život se změnil k lepšímu ve všech směrech. Dle oficiálních stránek ( thesecret.tv/home.html - doporučuji navštívit sekci Secret Gifts a stáhnout si Secret To Riches, Secret To You a ostatní "dárky" ) by v Únoru měla vyjít kniha The Secret v Češtině (kniha je doslovným přepisem filmu + nabízí pár cvičení). What The Bleep Do We Know jednou zmínila Robin Dayne ve svém Chat roomu a tak mi to nedalo a také jsem si jej pořídil, hodně věcí mě v něm opravdu zaujalo. Pro všechny kteří chtěji law of attraction začít cílevědomě používat doporučuji knihu Michaela Losiera Law of Attraction - kniha jednoduchou a srozumitelnou formou (né jako ostatní podobné na trhu) vysvětluje jak Law of Attraction uvést do praxe. Dále pak doporučuji cokoliv od ostatních protagonistů filmu The Secret, např. Boba Proctora, Jacka Canfielda(vynikajíci je jeho The Success Principles - kdybych si mohl přečíst jenom jednu knihu bez váhání bych šáhl po ní - vydá tak za padesát knih o osobnímu rozvoji!!) a dalších....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
děkuji za inspiraci na volné chvíle, hlavně pokračování What the bleep do we know? a poslední titul.

What the bleep do we know? jsem zkouknul celkem nedávno (2 měsíce) a určitě je to velice zajímavý film (spíše téma :) ) a stojí za zhlédnutí. Film mne "nešokoval" jak někteří v mém okolí o něm mluví, ale to asi jen pro to, že podobné myšlení a témata jsem už v minulosti párkrát probíral a diskutoval o nich s některými lidmi.
Kdo se na téma filmu nikdy netázal sám sebe, ani neměl nutkání o nich přemýšlet, může být film pro něj částečné "probuzení" z klasicky zažité reality ;) .

Každopádně stojí za to :) .


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dival jsem se na amazon jak psal Gio_CZ o predchozim "the secret" o kterem jsem nevedel. Tady je link na knihu o ktere se zminoval:
www.amazon.co.uk/Law-Attraction-Esther-Hicks/dp/1401915329

a video:
www.amazon.co.uk/Introducing-Abraham-Secret-Behind-REGION/dp/B000O76WTW/ref=sr_1_1/203-6890847-9834304?ie=UTF8&s=dvd&qid=1194253540&sr=1-1

Neni to drahe, tak objednavam a dam vedet jak se mi to libilo:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ackoliv jsem bleep nevidel, trosku sem patral po internetu a myslim ze by si kazdy pred koupenim toho filmu mel precist alespon kapitoru controversary z en.wikipedia.org/wiki/What_the_bleep_do_we_know.

Napriklad : Dr. David Albert, a philosopher of physics and professor at Columbia University. While it may appear as though he supports the ideas that are presented in the movie, according to a Popular Science article, he is "outraged at the final product," because the filmmakers interviewed him about quantum mechanics unrelated to consciousness or spirituality, and then edited the material in such a way that he feels misrepresented his views.

Sice mam v planu si to koupit a shlidnout to, ale vzdycky se citim jaksi nesvuj, kdyz neco rozpouta takovou euforii a mam k tomu jakousi nutnost odstupu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, přesně jste se s tímto článkem trefili do černého na film secret se chystám, a chtěl bych hodit do placu taky jeden ,spíše humorný,jednodušší na pochopení a to Dálnice i66, taky bych doporučil Zdeňku Jordánovou knihy např:Moje peníze, Poznej svůj cíl...., a v neposlední řadě metodu One Brain, často nazývaná kineziologie: ve skratce o metodě :pokud rozpoznáte u sebe nějaké naučené nebo špatnými zážitky vyvolané podvědomé chování( vznikne systém přesvědčení), pokud ovšem zjistíme (nebo někdo z našich blízkých, nebo člověk co se touto metodou zabývá, někdy totiž sami ten problém nevidíme nebo nechceme vidět), že nám toto chování nevyhovuje v životě, jde pomocí svalového testu(který znali již staří májové ) zjistit dobu příčiny,znovu se podívat na problém proč a za jakých okolností vzniknul a přeladit tento zážitek na pozitivní způsob chování , je to možné jelikož v podvědomí máme uloženy veškéré naše životní události. Mám vyzkoušeno na sobě , metodu znám 3 roky, moje bývalá se s ní zabývá do hloubky ,takže jsem to měl z první ruky(tím ji nechci dělat reklamu, mohu upřímně dát za tuto metodu ruku do ohně), v případě zájmu pošlu kontakty na lidi ,kteří se tímto zabívají a mají vysoké reference...popsal jsem to velice zjednodušeně, ale kdo je naladěn na podobnou frekvenci bez problémů rozpozná možnosti této metody.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sn3hul4k:

Muzu rici ze jsem byl taky trosku v rozpacich pred vydanim "the secret". Na ostrovech v knihkupectvich Borders byla totiz rozpoutana obrovska reklamni kampan stylem "New era of mankinnd comming soon", coz me nutilo jako studenta jednoho z nejvetsich zapadnich ucitelu Diamantove cesty tibetskeho budhismu se minimalne pousmat. Po shlednuti "the secret" jsem si musel chvili rikat ze obsah je dulezitejsi nez forma a obsah je opravdu urcite inspirativni alespon na te zakladni urovni toho, ze si clovek uvedomi ze muze existovat neco jako zakon priciny a nasledku aneb ze sami jime co jsme si namazali a ze nema duvod na nekoho ukazovat zdvizeny prstik. Urcite to muze byt (v ramci individualnich mezi) obrovsky prinos pro lidi kteri jeste nerozumi tomu ze realita neni jen sobecke omezene "JA" ale ze existuje neco jako prostor ktery vse spojuje a diky kteremu mame jednoznacne neomezene schopnosti. Zhodnotil bych tento pocin jako velice prijemny start do vice nadcasovejsich sfer uceni o prostoru mysli a urcite doporucuju sledovat vice obsah nez formu. Taky neni potreba si delat hnedle nazor dobre/spatne. Muzemem informace ulozit do "sede zony" a az casem veci dozraji a nam neco vice diky vnitrnim zkusenostem dojde, prozitek toho, ze se veci maji jednoduse tak jak se maji muze pak prijit hodne necekane.

P.S: Jsem opravdu moc rad ze se tu tyhle tri DVD obevili!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jde mi jen o to, ze se snazim brat veci spis s odstupem, zvlaste kdyz jde o interpretaci vedeckych poznatku, kterym sam nerozumim. Uz jsem zazil par pripadu, kdy nekteri tvrdili strasne urputne neco, cemu po mensim provereni ani moc sami nerozumneli, hlavne ze umeli vyvodit zavery (a tykalo se to tematu "mysleni mimo ramec"). No, uz se tesim az to dostanu k jeziskovi ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...