Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 16.5. - 20.5.


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím opět všechny diskutující v tomto fóru - všechny nadšené začínající, pokročilé i profesionální tradery!
Předně, velmi děkuji všem, co minulý týden zasílali celou řadu skvělých příspěvků, tipů, zkušeností, nápadů, postřehů...
Je vidět, že velká spousta z vás má mnoho zajímavého o co se dělit s druhými a osobně cítím velký dík každému, kdo se rozhodne o jakoukoliv - byť sebemenší maličkost - podělit. Jak jsem již říkal mnohokrát, trading je velmi osamělá profese a toto fórum se pomalu začíná stávat místem, kde se tvoří velmi zajímavá skupina ať už současných nebo budoucích traderů, ochotná vzájemně si pomáhat.
Za další musím říci, že z mnoha z vás je cítit opravdové nadšení a láska k tomuto businessu a pokuď se vám zatím ještě nedaří, pak vytrvejte, protože cítím z mnohých z vás potenciální budoucí úspěšné tradery. Nic není snadné, nic nejde hned, ale odhodlání, schopnost zamýšlet se nad sebou, pracovat na sobě a poznávat trhy je skutečně způsobem, který jednou zákonitě k dobrým výsledkům povede. Pevně věřím, že i vzájemná výměna zkušeností a názorů pomáhá všem - já osobně mohu říci, že bych dal ve svých začátcích nevím co za to, kdybych si mohl o tradingu s někým alespoň popovídat tak, jak to začíná činit mnoho z vás na tomto fóru.
Další věc, která se v tomto fóru neustále potvrzuje je heslo, které se snažíme zde s Petrem prosazovat již od samého začátku: trading je velmi individuální záležitost a každý si musí najít to své. Je doslova úžasné kolik různých rozdílných přístupů zde již zaznělo. To je jedině dobře - dokud budeme chápat trading jako vysoce osobní záležitost, budeme mít neustále vysoké šance uspět. Ještě lepší pak je, že se o své individuální zkušenosti začíná tolik traderů dělit. Spousta drobností může inspirovat ostatní - a to je přesně to, o co jde.
V tuto chvíli tedy děkuji všem, kteří se pomalu začínají stávat již pravidelnými tvůrci vysoce pozitivní a konstruktivní nálady na tomto webu a věřím, že se brzy začnou přidávat i ostatní. Obzvláště nováčci - nebojte se prezentovat cokoliv. Nikdo vás zde nebude hanit za to, že "plácáte nesmysly"! :)

Pro ty z vás, kteří mají nějaké zajímavé tipy na obchody které se z vašeho osobního pohledu rýsují na příští týden, nebo které se během příštího týdne vyskytnou, pak opět prosím, podělte se v tomto diskusním vláknu! ;)

Hodně zdaru v příštím týdnu za sebe i za Petra,
Tomáš
FINANCIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Naprosto souhlasím s Tomášem,že trading je velmi osamělá činnost.Zdálo by se,že na všechno musí přijít jednotlivec sám.S přispěním takového serveru jako je Finančník se však situace mění.Několik set účastníků podobného zaměření si zde vyměňuje své názory a zkušenosti-dobré i špatné.V životě platí,že i špatná zkušenost je dobrá zkušenost.To proto,že těm špatným se podruhé vyhneme.Někdo úspěšný prohlásil,že"nejlevnější způsob je učit se na chybách jiných".Zde je moje "špatná " zkušenost pro ostatní.
Asi před rokem jsem byl osloven zástupcem jisté brokerské společnosti a přesvědčen k otevření účtu a zahájení obchodování futures.Na moje námitky,že toho o tomto oboru investování mnoho nevím,jsem byl ujištěn,že mohu ztratit max.10 proc. a byla mi doporučena asistenšní služba,která mě povede.A tak mi každý den ve 13 hod.přišel e-mail,kde bylo navrženo 5 komodit po jednom kontraktu s vypsaným typem příkazu a nákupním nebo prodejním kurzem, s doporučením, že je účelné akceptovat celé portfolio.Následoval telefonát,zda příkazům rozumím a pokud souhlasím, abych je nadiktoval jinému pracovníkovi a ten je předá brokerovi na burzu.Analytické oddělení pracovalo zdánlivě dobře a denní zisk se pohyboval mezi 200-500 USD bez komise.Možná nevěděli že se má komise taky platit.Ta však činila každy den 5 x 80 t.j.400 USD.Celkově jsem tedy ztrácel 100-200 USD každý den a za dva měsíce se můj účet ztenčil z 12 000 na 4 000 USD.Druhým negativem vedle komisí bylo neustálé měnění obchodovaných komodit.Moje prvotní představa byla obchodovat kukuřici a tu jsem dopodrobna nastudoval od světové spotřeby po čísla FAO jednotlivých hybridů.Druhý den však mi byla doporučena ropa.Zadal jsem příkaz a večer studoval vše o ropě.Další den mi bylo doporučeno zlato,pak bavlna,ječmen,hovězí maso,dluhopisy...atd.O některých komoditách jsem nevěděl ani že existují,natož pak jejich kurz nebo nebo velikost kontraktu a jednotky ve kterých se měří.Asi ze stovky obchodovatelných komodit jsme za dva měsíce vystřídali 48 !!!Pak jsem řekl dost.Přešel jsem na obchodování on-line a soustředil se na jeden jediný trh -akciový index SaP e-mini.Celé dny i noci jsem sledoval tento trh,abych jej co nejlépe pochopil.Dnes vím ,že stačí sledovat burzu od 14 do 22 hod SEČ.S pomocí Finančníka jsem vyřešil komise-změnu brokera i platformy a analytický softvare.
Moje životní kredo i osobní zkušenost je,že když zavedu do praxe pouhé 1% poznatků,je to již výrazný pokrok.Na Finančníkovi již bylo asi 1000 příspěvků-1 % z tohoto počtu je deset příspěvků.Já jich však našel mnohem více a ty mi ukázaly nový obzor a posunuly mě kupředu .Děkuji. Dobrou noc. josef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

11.5. jsem dostal do obchodu KCN05, sell na 121,60, obchoduji na zaklade trojitych klouzavych prumeru (ty se protli prave 11.5), ... dnes se trend otocil, coz si ale myslim nebude na dlouho, ... po shlednuti Tydenniho grafu vydim, ze trend jde smerem k jihu, ... takze si myslim, ze se trh otoci a dojde minimalne k Supportu z poloviny dubna, pokud ho prorazi ?;)) - bylo by to hezky;) Uvidime

21

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po delsi odmlce jsem zde opet z cerstvymi daty;))
Dnes jsem po delsim cekani vstoupil do trhu ON05 na 135,6. SL-131,6 (Na Oats mam stanoven SL 200$).Protnuti 30%-ni hranice RSI, otoceni trendu a protnuti DMi indikatoru (na tydennim a mesicnim Grafu pozoruji smer trendu smerem k jihu, kam se i denni trend po par dnech jiste otoci).

Wheat N05- Taktez vstupuju do trhu, odrazeni od Supportu ze zacatku unora 2005. Buy 1 kontrakt WN05 310, SL 306.

Cocoa N05- Cekam na otoceni trhu, ...myslim si, ze s tou cestou na jih je konec, ... prorazeni Supportu ze zacatku ledna- v polovine dubna, ... a ted prorazeni Supportu ze rijna minuleho roku??! Nechame se prekvapit;)

Sugar #11 N05- Nevim, co si mam myslet;)) Na dennim ukazuji Candles dvojite doji, ... otoceni trendu, a na tydennim jde trh na jih. ... jeste si asi budu muset pockat.

Tot pro dnesek opravdu vse;)
Zdravim vsechny
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
máš pravdu v tom, že vývoj na kávě je zajímavý a dlouhodobější pohyb lze předpovídat směrem na jih,jelikož ceny kávy dlouhodobě stoupaly (až uměle....) a muselo dojít ke korekci směrem dolů... Nicméně tento trh je pro mně velmi nevyzpytatelný a netroufám si na tento trh jít pozičně. Spíše vidím možnost na ID k vychytávání různých korekcí. Včerejší den výrazně bulish a tento pohyb se dal předvídat z důvodů velkého gapu na včerejší open (velká většina gapů na tomto trhu jest vždy vyplněna či alespoň projde korekcí). Vzhledem k tomu, že můj reálný účet plánuji na úrovni 3000USD až 5000USD nemohu na tento trh ani pomýšlet, jelikož postavení SL by bylo zničující... Tento trh vždy velmi volalitní (běžně 1500USD denně). Takže přeji hodně úspěchů při obchodování... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...