Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Riziko zadluzeni u brokera


isp

Doporučené příspěvky

Ahoj mam teoreticky dotaz,

casto jsem v souvislosti s obchodovanim akcii cetl o zruinovanych spekulantech zadluzenych na nekolik generaci dopredu, coz jsem si vysvetloval tak, ze drzeli akcie nakoupene na dluh a jejichz cena sla proti nim.

V pripade komodit se obchoduje za marginy(zalohy) v pripade ze bych mel ucet na hranici margin callu a trh (opravdu jenom teorie) by udelal drasticky gap proti me pozici - ztrata by nepokryla maintenance margin (nepochybuji o tom ze brokeri to maji dobre spocitane aby se to nestalo).
Ucet by v te chvili byl v minusu, kdo by to zaplatil?

Diky za odpoved ISP.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ISP,

asi Vas prilis nepotesim, ale pokud by udelal trh necekany a drasticky gap proti vasi pozici, musel by jste samozrejme celou pripadnou ztratu zaplatit vy. I pokud by nebyly na vasem uctu jiz zadne financni prostredky, broker by mel plne pravo se penez domahat - a to libovolnymi legalnimi zpusoby. Mohu Vas vsak uklidnit, ze ve sve komoditni kariere jsem se s podobnym pripadem zatim doposud nesetkal ;)
Zdravim,
Tomas
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Ahoj ISP,
ctes mi myslenky, presne na to totiz clovek narazi jako casty dotaz od znamych, kterym rikam cim ze se to vlastne chci zabyvat ci nejlepe zivit...
Z tomasovy odpovedi soudim, ze si to brokeri hodne, hodne dobre hlidaji, aby nekdo nesel do minusu.

Cele to ma myslim jeden psychologicky dusledek:

V tomto byznysu (prakticky) NEJDE prodelat cely majetek, zadluzit se, atd., prinejhorsim clovek prodela veskere penize, ktere do toho vlozil A to prece vime, ze maji byt penize tzv. "navic", ktere clovek predem "obetuje", aby na ne nebyl uvazany.
To je myslim , aspon pro mne, velka psychologicka podpora...

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hezký den,
je zajímavý, že řada lidí se snaží v tradingu objevit nejrůznější jistoty, které jim zajistí, že při vydělávání těch obrovských milionů nemohou o nic přijít :) Tak to bohužel nefunguje, všechno v životě je tak bezpečné, jak si to uděláme.

V tradingu je zodpovědnost výhradně na vás. Budete-li dělat velmi riskantní operace bez přiměřeného řízení risku, pak určitě můžete přijít o mnoho peněz. Ale mohu vás ujistit, že komodity nejsou riskantnější, než podnikání např. na živnostenský list se zaměstnanci v ČR – spíše naopak. Živnostníkům hrozí, že přijdou o veškerý svůj majetek a znám lidi co něj také skutečně přišli. V tradingu nikoho takového osobně neznám.

Tzn. v tradingu budete ztrácet, to je běžné. Může se vám stát že vaší neznalostí ztratíte podstatnou část vložených prostředků, ale ve svém okolí neznám nikoho „kdo by připlácel“ nad rámec vložených prostředků, byť samozřejmě pokud byste jel nějak šíleně na krev bez žádných pravidel money-managementu tak i toto je možné.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zkus prohledat grafy toho, co chceš obchodovat a najdi největší gap. Sám uvidíš, že je prakticky nereálné dostat se do "mínusu". Ovšem kdyby ses tam přecejen dostal, pak to samozřejmě musíš zaplatit ty.

Na závěr si dovolím podotknout - Neboj se ztrát, jsou prakticky jedinou cestou k ziskům a to nejen ve futures. Dokud nezemřeš, nebo neuznáš svojí porážku, nejsi poražen. Vždycky můžeš vstát a zkusit to znovu.
"Obři často padají, ale červi ne, ti se jen plazí" (tuším R. Kiyosaki) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...