Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak efektivně na obchodní plán


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ja len pridám alternatívny freeware tip. Ide o program freemind (používam verziu 0.8.1, novšia verzia je zatiaľ len ako beta) Myslím si že obsahuje dosť z toho čo OneNote, ale grafická podoba programu je robená na základe tzv. myšlienkových máp. Po chvíli cvičenia sa v tom dá perfektne orientovať. Vyskúšajte. freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page

P.S: Znovu chcem poďakovať autorom financnika za skvelý článok.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavá je položka...testovat strategii na náhodně generovaných datech.. Matematice dost rozumím a všichni víme, že trhy nejsou zcela náhodné. Opakovaně jsem se pokoušel vydělávat peníze na tzv. random walk. Na náhodných datech NENÍ principielně možné dlouhodobě vydělávat. Je možné se pouze držet kolem nuly.
Jelikož skutečné trhy mají tendenci trendovat, a jednají podle psychologie obchodníků, tak lze vydělávat. V tom chaosu je kousek řádu.

Na náhodném grafu nelze vydělávat, i když vidíme zdanlivý trend, tak tam chybí psychologie davu...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JoeHead:

Svatá pravda! (tu)

k článku:

Mám z něj pocit, že bych pak nedělal nic jiného, než jenom zapisoval, ukládal, doplňoval obchodní plán...apod. Pravda, zatím jsem nedospěl do stavu, že bych obchodoval několik strategií, ale v jednoduchosti je síla a krása. Zatím si v pohodě vystačím s OpenOfficem, kde si vedu v jednotlivých listech podrobný deník, statistiky, ukládám grafy, píšu poznámky, postřehy apod. Obchodní plán mám na 2 stránky A4, a pak ještě velkým písmem napsané zásady obchodování, které mi visí přímo nad počítačem na nástěnce. Z článku mám pocit překombinovanosti. Už teď mi ty všechny věci okolo zapisování různých věcí souvisejících s mým tradingem zaberou dost času. Abych se jednou nedostal do stavu, že bych pro složitost a obsáhlost obch. plánu a všeho okolo neměl čas na samotný trading :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To JoeHead,

A jak si na tohle prosim te prisel? Ty si vazne myslis, ze je to cely o cekani na trend, na kterym se napakujes?

Abych ti s tim zmatkem trochu pomohl, tak ti strucne vysvetlim, ze trend neni schopnej predpovedet nikdo. Jediny, co potrebujes, je dostatecne dlouhej (uplne libovolnej) vzorek dat k tomu, aby si aplikovanim zazitejch vstupu, vystupu a money managementu dostal to co si myslis, ze je principielne nemozny.

Zdravim
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano samozřejmě souhlasím...trend není schopen nikdo předpovědět... To je naprostá pravda.
Samozřejmě vím, že se nemusí vydělávat jenom na trendu.

Trhy se chovají z části náhodně a z části CHAOTICKY. A to je ono -chaos je systém velice složitý, ale řídí se pravidly a ty v sobě trh obsahuje (i když jsou hodně skryty). Nutné je chápat rozdíl mezi pojmy chaos a náhodnost!!

Klidně si opakovaně zkuste v excelu simulovat pouze NáHODNý trh a dejte si třeba nejméně tisíc obchodů. Sám jsem to prováděl opakovaně, na základě několika tvrzení na finančníkovi o náhodnosti trhu. Měl jsem jednoduchý systém, který jsem simuloval a přesně dodržoval jeho pravidla money-managementu. Výdělek či prodělek bude jenom statistická odchylka. A toto trhy nejsou jinak by lidé nemohli vydělávat.

Jistě víme, že na trzích lze vydělávat. Na tzv. random walk to dlouhodobě je nemožné, ať máte jakkoliv dobrý systém. Pokud mi nevěříte, zkuste si to sami nasimulovat na velkém množství dat :-)

Ještě jednou připomínám rozdíl mezi pojmy chaotický a náhodný :)

Jinak finančník je supr stránka!! S pozdravem Joe Head

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Izospin:
MS Office pro studenty a domácnosti je určený pro nekomerční využití (myslím, že trading má k nekomerčnímu využití hodně daleko) a podle licenčních podmínek už vůbec není přípustné, aby se na něj složili tři známí nebo kamarádi a každý využíval jednu licenci.
To jenom pro upřesnění, aby se finančník nedostal do hledáčku institucí zabývajících se autorskými právy.

Richard

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen bych ještě upozornil, podobně jako jenda001, že je to verze pro nekomerční využití. V případě, že vám tohle najdou v počítači, na kterém to být nemá, tak se vám to pěkně prodraží - mimo toho, že přijdete i o samotný počítač.

Ale samozřejmě poděkujme "klukům" od Microsoftu, že takové verze vůbec začali dělat.

Ještě bych měl připomínku k rozdílům MS Office 2003 a 2007. Novou verzi bych doporučil zejména totálním začátečníkům - líbivý design, celkem obstojné ovládání.

Ti, kdo ale mají hluboké zkušenosti s verzemi 2003 a nižšími, ať se opravdu rozmyslí. Když jsem instaloval 2007čky, těšil jsem se. Ale ve chvíli když jsem potřeboval udělat něco na úrovni pokročilého uživatele, tak jsem "kluky" od Microsoftu proklínal. Pravdou je, že časem se s tím člověk seznámí, ale verze 2003 je pro mě ovládáním jednička na trhu. Těch pár nových vychytávek rozhodně nevyrovnává tak chaotické ovládání.

Toť můj názor. Jiní ho můžou mít samozřejmě opačný :)

Ať se daří - nejen s MS One Note!

Michal Novák

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasim s tebou Stanley, že v jednoduchosti je krása a čím komplikovanější systém/obchodní plán, tak tím víc trader může udělat chyb a neznamená to, že obchodník bude víc vidělávat. Viz také článek o tom, že víc práce neznamená větší příjem.

Na druhou stranu když jsem si začal sepisovat obchodní plán. První verze plánu byla na jednu stránku a potom jsem začal přidávat různé nové paterny a do svého obchodního plánu jsem zahrnul i nastavení programů money management atd. Dnes můj obchodní plán má podobu modulů. Mám jeden hlavní soubor, který odkazuje na další soubory. Každý modul = soubor. Jednotlivý modul může být také pro jednotlivé paterny, části systému, money management, psychologie atd... K tomu všemu mám zvlášť soubor pro názornou ukázku jednotlivých paternů a situací. Zkrátka si nedokážu představit mít plán pouze na 1 nebo 2 stránky. Obchodní plán se snažím neustále zlepšovat a pokud najdu jednodušší řešení, tak si jej otestuji a ihned aplikuju do obchodního plánu, ale díky tomu všemu se vyvaruju od spousty sporných situací kdy velice strohý obchodní plán není příliš specifický a trader na jednu stranu může vstupovat a na druhou stranu by se měl držet dál od trhu....

Až teď si říkám, proč jsem už dávno nezačal s OneNotem, zvlášť když jsem už s OneNotem ještě před rokem pracoval jako PM a mám s ním výborné zkušenosti. Díky Tomáši za připomenutí dobrého SW a až budu mít trochu čas, začnu svůj obchodní plán sypat do OneNotu. Ta modularita mi naprosto vyhovuje

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...