Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie úspěchu 10: uvolnění


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Sám osobně mám stejnou zkušenost. Z jedné chytré knihy o racionálním čtení jsem se dozvěděl o vztahu vědomí a podvědomí ve stavu "musím". Sám jsem si to přeložil do prosté věty: "čím více musíš, tím méně můžeš". Aneb jak říká říká jeden můj známý lékař, peníze se mají vylechtat - a to lze jenom ve volném, klidném stavu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

alebo este inymi slovami: ked sa veci kazia tak sa kazia vsetky naraz.
cize ak sa clovek nedostane do obchodnej aspon miernej pohody a snazi sa znasilnit trh tak pride zakonite dalsi prerobok.

PS: vytvorit si predstavy, nieco spravit a potom vyckavat kym sa veci uskutocnia ako maju, to ide len dlhodobo, preto veskere snahy predbehnut cas tvrdou praco nemaju velky zmysel.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento článek i když se to bude zdát mnohým neuvěřitelné je hluboce pravdivý. Mé celoživotní zkušenosti (r.n.1936) svědčí o tom že náš život do všech detailů řídí podvědomí.Podvědomí se dá ovšem programovat mnoha způsoby které jsou popsány v mnoha knihách i na internetu (jeden ze způsobů popisuje Tomáš v článku).Naprogramované podvědomí automaticky řeší cestu k požadovanému cíli.Kdo věří na náhodu tomu připomenu rčení "Náhoda přeje připraveným" nebo rčení indických jogínů "Je-li žák připraven, gurů se najde".Jde o produkt naprogramovaného podvědomí.Programování podvědomí se samozřejmě dá (i samozřejmě používá mnoha úspěšnými tradery) používat i v tradingu.Je to proces sebepoznávání a pozitivní transformace osobnosti.Pro ty, kteří mají hlubší zájem o metodiku programování podvědomí tip:Google s heslem "programování podvědomí" montek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pěkný článek, Tome. Pro ty, kteří to chtějí psychologicky, odkazuji na Yerkes - Dodsonův zákon, který v principu mluví o tom, že malá i přílišná motivace je kontraproduktivní: vyšší úroveň aktivace je nepřízniva zejména pro činnost spojenou s komplexními a obtížnými úkoly. (viz. Google).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vnimana hodnota ctenarem:
Takoveto clanky maji vzdy omezenou hodnotu, protoze
1) ti, kteri nevnimaji svet podobne jako autor, clanku nerozumi (rozumi slovum, ale ne vyznamu),
2) ti, kteri vnimaji svet podobne jako autor, neprinese moc noveho, protoze vedi o cem pise (naucili se rozeznavat vyznam, kery se autor snazi sdelit a tak jen opakuji co uz znaji (ale i to ma svou hodnotu))

Nahoda ktera prijde:
Moje poznamka k "nahodam", ktere prichazeji kdyz na ne myslime.
Mozek, stejne jako kazdy jiny samo-organizacni informacni system, dokaze rozpoznavat (vnimat), pouze to, co se naucil vnimat. Co nezname, nevnimame (vnimat = rozeznavat).
Pokud na neco myslime, zvysime citlivost patternu (proste sada neuronu + energie), a vsechny prichozi (vnimane) informace jsou filtrovany nejcitlivejsimi patterny (take jim muzeme rikat presvedceni/vira/myslenky). Tedy pokud na neco casto nebo intenzivne myslim, zacinam si toho najednou vsimat (vnimat/rozeznavat) v okoli, i kdyz to tam bylo po celou dobu.

Stav uvolneni:
Pokud nerozumim jak uchopitelne pracovat se stavem "uvolneni", ktery je prilis abstraktni, nerad prenechavam odpovednost za svuj zivot "necemu co pride". Ted je na vas, do ktere mne zaradite z vyse zminene skupiny - 1 nebo 2? :)

Pozitivni/negativni:
Jeste bych chtel nakonec ujistit, ze tento prispevek neni negativni, ale kriticky. Optimizmus mne nikam moc nedostane, ale kriticky (ne negativni) pristup, ktery zpochybnuje vse dane, mne muze eventuelne posunout dale.

Otakza na zaver (bez ironie): Co je to podvedomi?

Tak, a ted se do mne pustte :)
Ales

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja bych k uvedenemu clanku dodal, ze mam podobnou zkusenost. Vzdy kdyz o neco usiluju a snazim se po nejakou dobu ze vsech sil resit nejaky problem nebo zkratka neceho dosahnout, tak ve chvili kdy uz vycerpam vsechny moznosti a rozhodnu se vec ponechat "nahode" tak se to vyresi samo. Prijde to jako "rana" z nebe. Ale nemyslim si, ze by to byla rozhodne nejaka nahoda nebo nebo snad osud. To urcite ne. Proste jsem jen udelal maximum co jsem vzdycky mohl a pak zkratka v klidu vyckal jaky to bude mit efekt. Samozrejme ze efekt se musi dostavit s nejakym zpozdenim az se vsechno to usili "vstreba" a ze to prichazi ve stavu uvolneni je jasne. Protoze po takovem usilovnem snazeni se po case clovek unavy a prijde uvolneni. Takze vysledek se dostavi v tu chvili toho uvolneni po predchazejici vykonane praci.
Existuje tady jeste druha moznost, kdy clovek dosahuje lepsich vysledku ve stavu uvolneni. Kdyz napr. ja sam bych chtel dosahnout nejkeho cile, ale prilis bych o to neusiloval a nebylo by to pro me zase tak dulezite, tak je dost pravdepodobne, ze toho dosahnu. Je to pro to, ze mate nastavenou mysl urcitym smerem a vsimate si faktu ktere by vam mohli pomoct, ale vy sami zadnou cinnost nevyvijite. Pouze prijimate urcite nabidky, ktere k vam jakoby plynou sami a v klidu se rozhodujete. Je jasne ze klidny a uvolneny clovek je schopny se rozhodovat lepe nez clovek pod napetim a ve stresu. Je take jasne, ze klidny a vyrovnany clovek pusobi na okoli jako magnet a sam takove prilezitosti pritahuje. Kdezto clovek prilis usilovny pusobi navenek spise odpudive a tak je pro nej nekdy tezsi dosahnout cile.

Tot muj nazor
Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Za poslední rok jsem přečetl nespočet knih o sebevzdělávání a duchovním rozvoji. Většina z nich byla na téma "Law of attraction". Osobně jsem pevně přesvědčen o tom že za samotným úspěchem či neůspěchem stojí naše mysl. Pokud se naučíme používat mysl k našemu prospěchu otevře se nám svět neomezených možností! Klíčovým je dle mého názoru zbavit se limitujících přesvědčení, mnohdy sabotujeme sami sebe tím že se nám honí hlavou limitujicí myšlenky - řekněme že si stanovím gól/cíl přijít si v příštím roce k miliónu dolarů - jakmile si stanovíme takový gól, většinou nás přepadnou limitující myšlenky, pochybnosti - nevidíme jak toho dosáhnout a tak podvědomě zmíněný gól zamítneme. Pokud by byl Tomáš od samého začátku přesvědčen že je snadné potkat obchodníky obchodující s miliónovými účty(bez zrnka pochybností na podvědomé úrovni) pak by mu to nezabralo celé dva dlouhé roky, jak píše, ale pouze zlomek tohoto času. Proč jsem si tím tak jistý? Nikdo z nás nemá přístup ke "všem" informacím které kolem nás existují v daný moment. Naše smysly nejsou stavěny na to aby zachytily(viděli, slyšeli, cítili atd.)to co se nám v daný okamžik nabízí. Naše duševní soustava - podvědomí filtruje zachycené informace, některé zamítne, některé vyhodnotí za bezpředmětné atd. Kdyby byl Tomáš přesvědčen na podvědomé úrovni že potkat super úspěšné tradery není o nic složitější než potkat někoho koho dobře zná, jeho podvědomí by "hledalo" cestu, bylo otevřené všemu co by jej mohlo dostat k tomu, aby se s úspěšným traderem/tradery potkal.
Všechny "moudrosti" z knich které jsem za poslední dubu přečetl mi začaly dávat smysl,nový rozměr, po to co jsem se po roce vrátil ke knize od Marka Douglase -The Disciplined Trader. Část III Building a Framework for Understanding Ourselves je doslova Svatý Grál!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Aleš:
Já se dívám na podvědomí/nevědomí jako na takové mé druhé já - část mé mysli která může ovlivnit mé chování bez toho abych si to uvědomoval.

Nemohl by si mu doporučit něco na čtení na toto téma,něco srozumitelného jako odstavec tvého příspěvku který začíná: Náhoda která přijde?

Díky, Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

-> Gio_CZ:

"část mé mysli která může ovlivnit mé chování bez toho abych si to uvědomoval" - to je to co dela, nikoliv to co to je.

Pokud to je "me druhe ja", musim se ptat, co je to "Ja"? Soubor vsech mych myslenek a presvedceni? Muzem teda podvedomi oznacit jako kolekci presvedceni, o kterych vedome nevime? Tedy nejake nase predsudky, ktere mame, ale nenaucili sme se vsimat si jejich cinosti na nase chovani (ac takovyto vliv maji)?

Nakonec zjistime, ze se bavime kazdy o necem jinem, ac pouzivame stejna slova. Pokud nezname vyznam jednotlivych slov (a na jejich spolecnem vyznamu se musime shodnout) ve vete, ktere pouzivame, jak muzeme rozumet tomu co rikame? Matematickou analogii bych rekl ze nemame dosazene hodnoty (vyznam) do neznamych promennych(slov).
Vetsinou se dostaneme k tzv. "undefined terms", tedy zjistime, ze sme se zacylkili - jeden termin definujeme druhym, ale ten druhy definujeme prvnim ...

Jinak na zacet bych doporucil toho: Mechanism of Mind od Edwarde de Bono. (www.amazon.com/Mechanism-Mind-Edward-Bono/dp/0140137874/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1212482376&sr=8-1)
Pokud budes verit, ze to co autor pise je pravda (co je to "pravda"? Pouzijme radsi "uzitecny"), muzu ti doporucit neco dalsiho ...

Ales

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...