Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Je FED podvod???


Pyton

Doporučené příspěvky

Ahojte vcera vecer som narazil na zaujimavy film. Ako vlastne vznikaju peniaze v Bankach
Slovenske titulky:
video.google.com/videoplay?docid=-6274137397037686344
Ceske titulky:
video.google.com/videoplay?docid=-5235132603609670233

Po tomto filme ktory sa priznam ma zarazil a zacal som rozmyslat nad danou otazkou. Ta ma donutila hlboko sa zamysliet ci to tak vlastne je?Pretoze som sa touto otazkou nikdy poriadne nezaoberal. Pritom som narazil na dalsii film ktory som si myslel pojednava o tom ze na vyberanie dani s prijmu nema vlada spojenych statou mandat. Tak som si povedal pozrem co to je zac.
A co sa nestalo narazil som na otazku Fedu a jeho legitimnosti jeho fungovania sice na zaciatok sa tam pojednavalo hlavne o dani a preco bola zavedena (s prijmu) az postupne sa film preorientoval na Fed a musim uznat velmi zaujimavy film a myslim ze stoji za pozretie!!!!
P.S. Uz mi mozno aj dava zmysel preco Jim Rogers a niektory stale vykrikuju aby Fed zrusili. Ak je to tak TAk je to podvod na ludoch aky svet mozno nezazil!!!!! Bohuzial tento nema titulky tam som sa muslel uspokojit s mojou anglictinou

America: Freedom to Fascism
video.google.com/videoplay?docid=-1656880303867390173

Zaujimalo by ma aky mate nazor na danu temu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

IMHO FED je fraska. Svym konanim znici hodnotu dolaru, pak vznikne jednotna mena pro americke kontinenty Amero. Dale se objevi Asio(?) pro Asii a Afro(?) pro Afriku. Vse je to o moci par "vyvolenych" nad celym svetem. Cim vice jsou staty sjednoceny, tim snadneji se ovladaji. New World Order is coming and Big Brother is watching...

Neco pro Google a YouTube: Bilderberg group, Zeitgeist, Endgame, Alex Jones

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když tak nad tím přemýšlím, pak peníze nemají žádnou hodnotu. Otázka zůstává co má skutečnou hodnotu? Že by prostředky které tvoří kapitíál=peníze? De facto má skutečnou hodnotu jenom půda, neboť je základem celého výrobního procesu? proto asi bohatí ukládají své peníze do půdy (pozemků) a nemovitostí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Everest.

Ja bych tak radikalni nebyl.Penize maji jednu genialni vlastnost a tou je moznost urciteho druhu smeny za jakekoli zbozi.V davnych dobach byly platidla razeny z drahych kovu,tedy vnitrni hodnota kovu temer odpovidala nominalni hodnote.Postupem vyvoje uz drahe kovy nestacily a menove soustavy musely byt doplnovany platidly z menehodnotnych kovu nebo nakonec v prevazujici podobe papirovymi bankovkami a statovkami.Drive to byly platidla kurantni,dnes kreditni,ktere jsou zalozeny jenom na duvere lidi k emitentovi.Je samozrejme,ze ten kdo ma penez nadbytek,uklada jej do nejruznejsich aktivit,at k tezauraci,k pestovani konicku,k rozsirovani podnikani a do dalsiho mnozstvi nejruznejsich aktivit a co je nejdulezitejsi je to,ze ty moznosti tu jsou.Jinak k beznemu zivotu jsou nepostradatelne a narozdil od Vas pocituji kazdy den,ze svoji hodnotu maji,jsou bez problemu berne kdekoli v nasich koncinach.Kdyz se nam nebude libit koruna muzeme ji dnes smenit za kteroukoli jinou menu a s ni platit i jinde.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MERKUR1,

no ak peniaze nemaju ziadnu hodnotu tak by som chcel vidiet tych ludi co tie bezcenne papieriky len tak trhaju a palia v ohni. a tiez by som sa divil FEDu ze by sa potom snazil tak vsemozne zachranit dolar.

PS: FED je podvod ale len na nas ostatnych co nezijeme v USA a nemame vyzsie financne zaujmy v americkych strategickych vecickach.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To NLA.

Ja jsem ale netvrdil,ze penize nemaji zadnou hodnotu,prave naopak jsem se jejich hodnoty zastaval.Jinak FED je normalni centralni bankou,ktera se snazi ze zakona plnit dve veci,boj proti inflaci a zachovani primereneho hospodarskeho rustu.Evropske centralni banky kladou vetsi duraz na inflaci.FED se v soucasne dobe snazi delat mozne i nemozne aby zachranil Ameriku z tech nejhorsich prusvihu ale bohuzel ty problemy se jenom odsouvaji do budoucna.Blizi se volby a dnesni vyspele spolecnosti nemaji snahu prijmout zhorsovani zivotni urovne,uz si navykli na svuj standart a jsou to volici kteri brzdi politiky v jejich snaze po cistych resenich.Jinak aby si Amerika vyresila svoje problemy,musela by projit hlubsi recesi.Misto toho FED jenom tiskne nove a nove penize ze cenu inflace.Nesouhlasim,ze FED je podvod na vsechny ostatni,jen ne na americany.Ta krize ovlivni cely svet,ale v soucasne dobe dusledkem snizovani urokovych sazeb stratil dolar podstatnou cast sve hodnoty a tim padem zaznemenavame narust cen komodit ktere prave nejvic ublizuji Americe.Ostatni vyspely svet to kompenzuje zhodnocovanim svych men vuci dolaru.Cely svet je prilis propojen a vsichni mocni tohoto sveta nemaji zajem problemy opravdu resit.Tato krize vznikla pred nekolika lety jako dusledek razantniho snizeni urokovych sazeb FEDem,jehoz dusledkem se roztocil hypotecni kolotoc,kdy pujcku dostal kazdy,i nemajetny zajemce a to jsou dusledky.Na tomto zaklade bylo emitovano velke mnozstvi cennych papiru a cely svet je kupoval aniz by vedel co se za nimi skryva bez sebemensiho proverovani.Dnes museji velke duveryhodne banky po celem svete odepisovat ohromne castky spojene s hypo krizi.Nemuzeme se pak divit,ze centralni banky museji tyto bankovni domy podrzet.Bude to stat velke castky,ale bude to lacinejsi nez je nechat padnout.Uz kdysi Kostolanyi napsal,ze zisky soukromych bank jsou majetkem vlastniku ale dluhy jsou majetkem statu.Funguje to bohuzel na celem svete,i u nas,viz IPB.Co FEDu zazlivam,je to,ze kdyz investori neodhadli riziko,FED je vzdy zachranil a oni na to spolehaji a zacinaji toho zneuzivat.Za spatne odhadnute riziko by se melo platit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To NLA:
Myslim si ze Fed je hlavne podvod na americanoch uz len to ze ich prijmi zacali danit a peniaze pouzivat na to aby platili Fedu sukromnej institucii uroky je hlavny podvod!!! A ich politika tiez neni zrovna spravna ktora vedie k dalsim a dalsim bublinam krizam atd... Neviem si predstavit ze by na Slovensku alebo v Cechach bola Centralna banka nejaka sukromna institucia (banka) a neriadila by sa hlavne podla toho co jej prinesie dobre zisky. A vyhybat sa recesii za kazdu cenu tiez neni do buducna to najspravnejsie moze to sposobit este vacsie problemy (mozno tie terajsie vlastne tato vznikla kvoli tej predchadzajucej) a co sa tyka USA tak uz im asi nic ine nostava nez utiahnut opasky a prejst si upadkom hospodarstva aby ho fundamentalne uzdravili. Otazka je Fed aj jeho nestrannost v tomto pridpade.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MERKUR1:

Jistě, z tohoto pohledu(směny za zboží) peníze hodnotu mají. Jejich hodnotu lze ale jednoduše měnit, a to podle libosti FEDu(který je v soukromých rukách!) a to je špatně. Problém vidím taky v tom, že peníze jsou čím dál tím více abych tak řekl virtuální, tzn. že je to jen číslo v počítači a žádné papírky. A jednoho dne zmizí i ty papírové peníze. Ti mocní už na tom pracují. Dnes už ve spoustě státech(USA, Německo, atd.) platí, že pokud platíte určitým obnosem v hotovosti, musíte se obchodníkovi legitimovat a on to musí nahlásit úřadu! Proč asi??? Prostě vše směřuje k tomu, že budeme kontrolováni na každém kroku. Budou vědět co kupuješ a kde to kupuješ. A teď si představ situaci, že se staneš někomu nahoře nepohodlným. Nebude nic jednoduššího, než ti zablokovat(vybílit) účet a už si nekoupíš ani chleba, protože se všude bude platit kartou. Bude to taková "příjemná" závislost na bezhotovostních transakcích. Pak ti nezbyde než se spolehnout na to, co vypěstuješ na svém poli:-) Teda pokud ti ho neseberou:-)))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Stanley.

Mas pravdu,ze se z penez cim dal vice stava a bude stavat virtualni vec.V tom bych ale problem nevidel,protoze at drzis papirovou bankovku nebo mas jen cislo na uctu,je to ve sve podstate uplne stejne.Obe dve moznosti jsou ve Tvych ocich kreditni veci,kterym veris,mas v ne duveru.Uz dnes plati,ze fizicka hotovost kryje jenom malou cast potreby,zbytek jsou jen cisla v bankach.Hmatatelne penize budou v budoucnosti slouzit jenom k zakladnim nakupum.
Samozrejme problemem je,ze pri placeni vyssich castek je nutna ztrata identity.Vlastne dnes to funguje i u nas.V bance nejde vetsi obnos vybrat bez obcanky.Toto je ale spojeno s hloubkou a duverou v demokracii.Kdyz bude vse v poradku,pro slusneho cloveka to problem nebude,kdyz by byla demokracie ohrozena,penize by skoncili pod polstarem.
Myslim si ale,ze at by byly zakony sebeprisnejsi,obejit se da hodne veci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
chcel by som len upriamit vasu pozornost smerom k energiam. Lebo si myslim, ze ani nie tak poda ako prave energie su v sucastnosti jednym z tych najcennejsich artiklov.
Co myslite, preco stale jazdime na benzin/naftu? (Spalovaci motor je ma viac ako 100 rokov a stale sme nevymysleli nic lepsie???) Preco sa stavaju stale vacsie a vacsie elektrarne a vsetko sa centralizuje? Viete si predstavit napr. New York jeden den bez elektriny?
Trosku offtopic: Nikola Tesla vynasiel stovky zariadeni. Napr. generator elektriny z nasho okolia. Levitujuce zariadenia (zeby dnesne ufo?). Drviva vacsina jeho spisov su klasifikovane ako prisne tajne a zatial sa nedostali na verejnost. Ziadna skola a ani velke a oficialne vyskumne laboratoria neskumaju to, co on zacal. Su zavisle na dotaciach od tych, ktorym vyhovuje aktualny stav... nedostatok energie a lahko ovladatelne zdroje energii...
Offtopic 2: Poculi ste, ze je EU chce jednu centralnu solarnu elektraren v severnej afrike? Informacia stara mozno tyzden. Skuste sa nad tym zamysliet, ved to je uplna a totalna hlupost a oni sa tym vazne zapodievaju...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...