Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak začít s obchodováním při zaměstnání


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Pěkný článek.
To Franz123: nejsem zkušený, ale jak píše Tomáš - nejméně časově náročné je poziční obchodování.

Zajímám se o intraday. Teprve asi po 3 měsících jsem k tomu začal přistupovat trochu systémově a stanovil si 5x týdně 2 hodiny. Nejdřív jsem myslel, že je to moc, ale jde úplně v pohodě plnit 20h týdně. Ale musel jsem to začít psát. Přibyl list v Excelu, denně zapíšu jen počet hodin a heslovitě, co jsem dělal. Když se splní 10h týdně, křičí na mě buňka zeleně = Splněno :o). Nutí mě to hned od začátku týdne věnovat se tradingu.
R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mohu potvrdit, že při zaměstnání jsem neustále hledál výmluvy typu "jsem unavený, dnešní studium a backtestování odložím na víkend" a o víkendu jsem byl někde pryč a odkládal to zpět na pracovní týden a tak pořád dokola. Ve výsledku jsem byl na sebe naštvaný a podléhal negativním náladám.

V průběhu několika měsíců zpět jsem zkoušel různé přístupy jak to řešit. Odcházet z práce přesně v 18:00 (pozn. prac doba 9-18) abych měl čas na studium, to nefungovalo. Přijít domů alespoň v tolik hodin, abych se navečeřel a v 20 hod začal se studiem, to také nefungovalo (rozhodně ne dlouhodobě) z důvodu celkové únavy a ještě po večeři ;-). Třetí přístup byl vstát v 6 hodin a studovat tak cca 1,5 hodiny před prací. To mi fungovalo nejdele, asi 3 měsíce, ale nebylo to ono. Manželka vstane, začne si dělat snídani, pustí si televizi, a ja měl po koncentraci. Současný přístup, který mi zatím funguje nejlépe je vstát v 6 hodin, odjet do práce a zhruba od 7:30 do 9 hod mám naprosto nerušenou hodinu a půl čistě jenom na grafy v TnT (zajímám se o spready), vytvaření snapshotů v SnagIT, výpočtů v Excelu. Večer už jen podle nálady přepíšu případné poznámky do One Note, a čas věnuji přemýšlení a rozjímání o tradingu. To je můj současný časový plán studia při zaměstnání a přeji i ostatním ať se jim podaří najít to co bude fungovat. Není to tak jednoduché, jak se může zdát!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

romein: Mam presne taky isty problem. Riesim to tak ze som docasne vysadil vsetky hobby. Najviac sa premaham pri backtestovani. Momentalne backtestujem r.2007 na 6 patternov a 2 sposoby vystupov. A ide to veeeelmi pomaly. Za 1hod urobim iba cca. 15-20 obchodov. Samotne sledovanie grafov ma bavi, mam to pustene aj v praci ale to nie je ono - nemam cas to cely cas sledovat tak tam mrknem iba sem-tam.

Na takychto clankoch vidno prinos tohoto fora hlavne pre nas zacinajucich. V tom zmysle, ze Tomas a Petr uz taketo problemy neriesia a vdaka tymto strankam a rovnakym problemom nas vsetkych sa zrejme vedia velmi dobre vzit do nasej role. A potom to vyzera tak ze pri kazdom druhom clanku si poviem, ze: "No presne s tymto mam aj ja problem!" alebo "Toto snad napisali pre mna!". Klobuk dole pred obidvoma a vdaka ze sa zaoberaju aj takymito nie rydzo tradingovymi otazkami! (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Není nad to býti student pánové. Studuji 4.rokem VŠ a na trading mám času docela dost. Ráno vstanu fičím do školy a vracím se domů akorát při otevření trhů. Sice trošku zanedbávám přítulkyni, která si občas stěžuje, že pořád koukám do PC, ale ví co dělám a vidí, že se snažím, takže to chápe. Večer v posteli louskám tradingovou literaturu a ve volných chvílích jedu backtest ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Také se přidám,já jsem ve fázi,kdy jsem změnil zaměstnáni.pracuji jen 4hodiny denně.Ta změna nebyla jen kvůli času,ale hlavně kvůli mému myšlení,protože to jsou úplně rozdílne světy vydělávání peněz,takže mám ještě čas na to abych se do seance uvolnil,odpočinul a plně se soustředil jen na trading.
s pozdravem
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak treba sa rozhodnut vzdy z prioritnejsieho hladiska,,, co dany styl obchodovania obnasa? pozicne sice stoji menej casu, ale treba vacsi kapital... intradenne stoji viac casu, ale vystacite si s mensim kapitalom... ak je pre vas rozhodujuci kapital, moc na vyber nemate.
kedze mam v praci pruznu dobu, ked pojdem na ostro, tak zacnem v praci od 6tej rano, aby som o 14tej vypadol. kedze domov to daleko nemam, akurat stiham nastartovat komp, a moja taktika je zacat s prikazmi o 15:45,, tak dovtedy akurat nacitam data. kedze nepredpokladam, ze kapital bude pristupny na pozicne obchodovanie v dohladnej dobe, pokusime sa vyjednat casom polovicny uvazok, az nakoniec sa budem plne venovat tradingu. za uplny uspech povazujem kombinaciu intradenneho obchodovania s pozicnym, pretoze sa niecomu venujete a zaroven vam nieco zaraba bez toho, aby ste to nejak markantne sledovali...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jo je to tak. Sedam do masiny s sebou knizku: jak se stat intradennim obchodnikem .O volnu a vikendech ve spanelsku cist. a pak mam tyden doma a zase backtestig a papertrading a casem nastane doba, kdy bude ___5000 dolaru na uctech a budu verit a delat vse proto, abych jezdil po celym svete leda s karavan. Kamionanaka delam jen proto, abych co nejdrive mel 5- 10 tisic zaklad na trade. Jako obch zastupci bych se asi nacekal- ja nerad zbytecne cekam.
Musi mi to vyjit a taky to vyjde. Pritelkyne chce deti, ale to musi jit ted stranou. Nemuzu delat dve veci naplno, to nejde. Takze cely je to o rozhodnuti a nebat se si i pozmenit zivot a moc blizkym nevykecavat , do ceho ze se poustime. Stejne je to nezajima a ani tomu rozumet nechteji, tak co. Tuhle praci delsat chci a uz se nezastavim. Jen at ten dorar moc nestoupa. Muze, ale az budu v kolotoci ja.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MichalMV: moj sen je momentalne tiez 1/2 prac. cas. Myslim ale ze sa to v mojom sucasnom zamestnani nebude dat. Myslim teda ze sa budem musiet rozlucit s velmi dobrou poziciou a pracou. Navyse ma ta praca este aj bavi, ale ako napisal marko9999 treba sa rozhodnut na zaklade priorit.

Venovat sa naplno iba tradingu je pre mna momentalne dost nepredstavitelne. Verim ze sa mi to raz podari ale zo zaciatku sa z tolko volneho casu asi zblaznim... Takze taky jemnejsi prechod cez tych 4hod. mi asi bude vyhovovat aj z tohoto dovodu :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...