Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TF vs ES


dario46

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 62
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

dario46: V klidnem obdobi melo ES mensi denni rozpeti, takze i mensi pohyby. Ja v soucasne dobe treba TF nejedu vubec, presel jsem zatim zcela na ES, ktere ma i tak sice trochu mensi pohyby nez TF, ale je vyrazne klidnejsi, neni tam diky likvidite temer zadny slippage. TF je pro mne v soucasnosti dost neobchodovatelny, ma prilis vysoke skluzy ... nebo mel, dokud jsem se na nej dival, ted uz se jim nenechavam rozptylovat.
Jako nevyhodu ES proti TF v soucasnosti vnimam hlavne to, ze je drazsi, protoze tick je 12,5 a ne 10 USD, jako na TFku. To pri 3kontraktech a SL 10tick dela 75USD navic, ktere jsou znat ... zatim chytam plny SL casteji, nez je mi mile ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Dario46:

Už jsem to jednou zminoval na chatu,myslím,že ES není určitě horší/složitější/jednodušší na obchodování má jen svá specifika.Já jel ES ale vůbec se mě na něm nedařilo,ale chyba byla rozhodně ve mě a ne v ES.Co mě nevyhovovalo bylo,že ES měl velmi často docela velké korekce a jeho pohyb v trendu nebyl moc čistý.Možná je to hloupost,ale tyto různé korekce přikládám právě vysoké likviditě,zuří tam "velký boj" mezi býky a medvědy a chvilku to trvá než jedna strana přetlačí druhou.Právě proto si myslím že je ES vhodný spíše pro vyšší TF a poměrně velký SL,aby člověk nebyl vyhozen z pozice.Obchody na ES jsem ukončil ještě před touto krizí takže ted se chová ES určitě jinak a o pěkné pohyby asi není nouze(tak jako asi momentálně na všem),ale ted už ho nějak podrobně nesleduji jen na něho párkrát za den mrknu.Velká výhoda prakticky bez gapů a slipů.

Takže problém není na straně ES,ale vždy za klávesnicí. ;)

borax

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, já jsem na ES přešla teprve nedávno - po přechodu ER2 na TF, nelíbila se mi nevyjasněná situace ohledně dat z ICE, SL, volume. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na změnu hodnoty bodu : ER2 tick 10 USD - ES 12,50. Na novém TF jsem zkusila pár obchodů , ale dělá velmi prudké pohyby a je na něm velký slip. Na ES je BE1 plus 12,50 vždy, na TF skoro vždy minus...velký slip, který je dost nepříjemný. Jednoznačně mi vychází v současné době ES jako trh pro začátečníka příjemnější. Pro mě má ještě další nespornou výhodu - v současnosti se dá se skvělou likviditou obchodovat celý den. Hezký den, Petra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ATR pro klasický time frame grafy lze, ale pro RB grafy je dle mne blbost, no zkuste si to tam zobrazit... pokud to někdo používá u RB, zajímalo by mne teda jak :)

ticker,
ono pod logickými zonami si může každý představit něco jiného :) Jestli ale těmi logickými zonami myslíš třeba nad DT nebo pod DB, tak tam je těch SL hodně. Já mám raději menší SL, který třeba při formaci DT je klidně uvnitř nebo na high vstupní svíce (tedy spíše trochu nelogicky) a pak co nejrychleji posunuji na BE+1. Sice jsem častěji venku na BE+1, ale ne na dvojnásobném SL. Ale vše je to otázka vlastního systému ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Dario,
pokud vstup vyžaduje větší SL než 150 USD, raději ho oželím. V dopolední seanci vystačím se SL 50-100 USD. SL umísťuji pod /long/ nebo nad /short/ Ema , popř. pod /nad/ open předch. úsečky - TF 1 a 3min. SL mám automaticky nastaven na 150 USD v odpol. seanci, na 100 USD v dopolední a okamžitě po vstupu ho upravím podle situace /tzn. vždy ubírám, nikdy naopak / . Petra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to coochi:

obchodujem vyslovene do trendu, vstupujem na nízkom TF na korekcii - SL umiestňujem pod swing, je možné vystačiť s malým SL. Uznávam, ale že protitrendové patterny (DB/DT) väčšinou vyžadujú vyšší SL pokiaľ by mal byť umiestnený v log. zóne. Výhoda umiestňovania SL do logickej zóny je relatívne jasná - nie je nutné počítať SL cez MAE, MFE a funguje rozumnejšie. Všetko ale závisí samozrejme od celkovej stavby systému.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...