Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodní příkazy


beginner

Doporučené příspěvky

Má někdo znalosti,jakým způsobem dochází k exekuci LMT příkazů při on-line obchodování?Domníval jsem se,že k exekuci dochází v takovém pořadí,v jakém příkazy dorazí na burzu.Skutečnost se mi však jeví jinak.Např.při nákupu ES je aktuální kurz 1200,50.Zadám nákup LMT 1200.Vidím,že přede mnou je již 100 požadavků na nákup za 1200 a když je můj příkaz registrovám na burze,jsem sto první v pořadí.Kurz se pohne dobrým směrem na 1200 a je exekuováno 50 příkazů.Postoupil jsem tedy na padesátou první pozici a kurz se vrátí na 1200,50.Zatím na 1200 přibylo dalších 40 požadavků,celkem tedy 91 a já se domnívám,že jsem stále 51.Pak kurz klesne na 1200 a je exekuováno 60 příkazů,ale můj stále čeká.Toto se může i několikrát vystřídat a než příjdu na řadu,bylo na uvedeném kurzu exekuováno i 300 příkazů,přesto,že na počátku jich bylo přede mnou pouze 100.Pravdou je,že po chvíli se ztratí přehled,jak daleko od exekuce vlastně jsem a musím použít MKT příkaz s horším plněním. Děkuji předem za vysvětlení josef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Josefe,

těžko říci. Já osobně LMT příkazy nepoužívám, ale domnívám se, že situace kterou popisuješ může souviset i s párováním příkazů. Můžeš být sice "v pořadí", ale je možné, že větší množství kontraktů se párují s většími množstvími a tvůj 1 lichý čeká na adekvátní spárování. Je to ale pouzě dohad, skutečně se přiznám že přesně nevím - nikdy jsem se tímto hlouběji nepotřeboval zabývat.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, přiznám se, že na tvoji otázku neznám odpověď...:), ale já využívám příkaz LIMIT velmi často, hlavně pro YM a nastavení mého PR (profit target)... Jsem-li short (vstup sell, můj výstup je buy limit) a naopak jsem-li long (vstup buy, můj vystup je sell limit)... V likvidních trzích nemám problém s plněním příkazů.... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Zaujímalo by ma, akým spôsobom sa vykonávajú LMT príkazy v prípade, že obchodujem s viacerými kontraktami.
Napr. zadám príkaz na predaj / nákup 10 kontraktov, ale v daný moment je ich k dispozícii za danú cenu iba 5. Čo potom robí systém? Čaká kým nebude k dispozícii naraz 10 kontraktov, alebo tých 5 kontraktov nejakým spôsobom "zabookuje" a čaká na ďalších 5?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Josefe,

u vetsiny trhu (viz www.cme.com/files/PriceBanding.pdf) se prikazy radi podle ceny a pak podle casu (viz www.cme.com/trading/get/abt/fifoalgo17329.html), tj. lepsi cena ma prednost pred horsi a v ramci jedne ceny jsou prikazy razeny podle toho, jak dorazily. Zmena prikazu ho zaradi zase na konec fronty na dane cene.

Chovani, ktere popisujes, se muze vyskytovat v simulovanem obchodovani, urcite se vyskytuje na papertradingovem konte u IB (papertraduju s 50 kontraktama pomoci limitnich prikazu, tak to vidim uplne jasne). V tomto pripade totiz neni jasne, kde ve fronte tvuj prikaz je. Pokles poctu kontraktu mohl byt zpusoben uspokojenim prikazu pred tebou, zrusenim prikazu pred tebou a nebo zrusenim prikazu za tebou. Prvni 2 moznosti by tvuj prikaz posunuly dopredu, ale zruseni prikazu za tebou ne. Simulator nemuze vedet, co z toho se stalo, tak pracuje v pesimistickem rezimu - cili tvuj prikaz uspokoji az uplne po vsech ostatnich na dane cene.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

martin,
no bracket order, alespon se tomu tak rika, je vlastne takove rozpeti. coz je i preklad toho slova, rozpeti, zavorka. proste pri vstupu na trh se automaticky da do trhu i SL a PT predem definovany. pak jeste existuji i tzv. multibracket trail (to uz je ale zalezitost platforem, to nejsou prikazy jako takove). je fakt ze prikazu existuje cela rada a clovek stejne poziva jen ty zakladni. navic ne kazda burza vsechny umoznuje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...