Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaký trh pro intradenní obchodování?


Doporučené příspěvky

Pitr77

nechci se moc do tehle otazky motat, ale k cemu Vam ta equity bude. Je to uplne jedno. Guru na webu je opravdu hodne prinejmensim jako equity krivek ktere nikdo nikdy neproveri. Myslim ze zde najdete mnoho hodnoceni na kurzy Financnika a nazor si udelate i bez teto informace. Nic ve zlem.

mejte se dobre focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pitr77,
hezky stoupající equity vám udělám v excelu přesně za 5 minut a klidně tam budou dvě křivky, jedna s a druhá bez position-sizingu + klouzavý průměr :)

projděte si forum a přečtetě si hodnocení účastníků ... já byl na e-mini I a mohu jen doporučit (tu) ale na konkurenčních kurzech jsem nebyl, tak nemám srovnání, ale moje očekávání splnil "zdejší" kurz.

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pitr77:
poradim vam jednu vec..pokud chcete ziskat jistotu o zkusenostech a praxi autoru financnika a nechcete poslouchat "podvrhnute", "neduveryhodne" a "zaplacene" nazory pritomnych diskutujicich, neni nic jednodussiho, nez si precist stovky az tisice stranek, ktere jsou tu zadarmo k dispozici...

a pak si udelejte nazor vlastni, tak jako kazdy, kdo to mysli s tradingem vazne...

PS. zajimave je, ze vas neoslovuji hodnoceni zacatecniku, ale diskuse a kritiky na jinych webech ano :)

motto: PROVERUJME DUKLADNE, ALE NEPREZENTUJME SE JAKO BLBCI, KTERI VE VSEM VIDI PODVOD..


majkll
(stale zacatecnik, 1,5 roku v oboru)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pitr77:

ja byl na emini1 i emini2 a muzu jenom doporucit. A je mi uplne jedno, jestli Tomas a Petr obchoduji realne (i kdyz jsem videl realne screeny Petra, ktere daval do diskuzniho vlakna k emini2 a dost pomohly v tvorbe meho systemu).

Pro mne dulezite bylo, ze na emini1 jsem si konecne stanovil cil a cestu, jak ho dosahnout a prestal jsem se placat v tom mori informaci, ze ktereho jsem nevedel jak se posunout k necemu realnemu.
A na emini2 jsem ziskal obchodni system, ktery mi sedi a diky kteremu jsem mohl zacit ted v breznu realne obchodovat.

Takze jestli muzu doporucit, vyberte si jeden kurz a po nem si udelate sam nazor, jestli to byly vyhozene penize nebo naopak super investovane. Stejne je nakonec dulezite, co pro svoje obchodovani udelate vy sam, protoze nikdo z lektoru pak za vas obchodovat nebude.

Ja diky temto kurzum a pak 3/4 roku trenovani jsem na realnem zacatku toho stat se traderem. Takze kurzy muzu jenom doporucit, u konkurence jsem nebyl, takze take nemuzu srovnavat, ale mam projite vsechny vetsi ceske servery (dalsi 3), ktere se venuji obchodovani a co je velkou prednosti financnika jsou diskuze - zvlast ty, do kterych ziskate pristup po absolovovani kurzu - to je velka pridana hodnota.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pitr77,
pokud se nemůžete rozhodnout zda-li absolvovat naše kurzy nebo kurzy někde jinde, protože oni mají equity křivky a navíc máte své informace, že neobchodujeme, pak je jednoznačně lepší, pokud absolvujete kurzy jinde. Nevidím jednoduše jediný důvod, proč byste měl ztrácet čas s námi.
Pro mě je důležité, že jak říkáte "nováčky" dokážeme posunout dopředu a často i k prvním profitům - viz reference u jednotlivých kurzů a feedbacky např. zde diskutujících traderů.

Ad naše knihy - nejlepší úsudek si můžete udělát sám pokud si danou knihu přečtete. Je jasné, že "konkurence" není z knihy příliš happy a chválit ji nebude. Na druhou stranu již distribuujeme po několika měsících dotisk, tj. prodalo se již několik tisíc kusů a zatím jsem nedostal jediný negativní názor. Naopak, těch pozitivních přišlo opravdu hodně a je jasné, že toto v ČR nemůže být odpuštěno :)

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Posledni reakce to Pitr77

nevim z ceho vychazite ze uroven kurzu hodnoti pouze zacatecnici...... z Vasi nejistoty a formy dotazu je videt, ze zodpovednost, kterou za sebe v pripade obchodovani komodit musite prebrat, chcete prenest na bedra nekoho jineho. Hledani duvodu proc neco nefungovalo, jak jsem si vysnil, je pak snazsi.

Otevrte si prosim tuto debatu treba za dva roky a sam zhodnotte jestli mela hlavu a patu - pokud chcete venovat cas equity jinych traderu tak jste na nejlepsi ceste mit v tradingu velice tezke zacatky.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pitr77,
podle čeho se pozná začátečník ? a podle čeho zkušený obchodník ... jestli si myslíte, že ten zkušený podle toho jakou si vystaví equity na webu, tak radši nikam nechoďte a procházejte si kritiky u konkurence :)

navíc na žádný kurz přeci nemusíte, nikdo vás nenutí ... je tady hromada materiálů zdarma a další hromady na vás čekají na zahraničních fórech, jen hledat.

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: focus

Ahoj, jsem začátečník. Zajímá mě, jaký(é) time frame používáš pro ES. Já se nyní snažím experimentovat s volume 5 000 nebo 8 000 pro časování vstupů a volume 25 000/40 000 pro sledování hlavního trendu. Obracím se na tebe jako na zkušenejšího, protože si myslím, že výběr správného tf může hodně pomoci.
Omlouvám se pokud jsem trochu off topic.

Víťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pitr77,
stranky financnika navstevujem tak od polovice roku 2006, absolvoval som 5 kurzov organizovanych Petrom a Tomasom, ale pravdu povediac do dnesneho dna ma nenapadlo sa zaoberat ich eqity. Vzdy ma zaujimala len ta moja. Na financniku je predstavenych niekolko OS a neda sa povedat ktory je lepsi alebo horsi, kazdy si musite vyskusat a otestovat a vybudovat si vlastnu eqity, lebo aj keby ste videli tu ich, tak vam osobne to v nicom nepomoze. To znamena, ze ak vas niekto laka na svoje vysledky, tak tie vase mozu byt nakoniec uplne ine a vy zazijete len sklamanie, budete stale len na zaciatku a budete neustale len hladat. Hold svaty gral zatial este nikto nenasiel. A nakoniec, neviem ci by som dal na reci ludi, ktori ohovaraju. Takymto skor pojde o vase peniaze ako o vas uspech.
Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

markxs

vseobecne plati ze by jsi mel mit takovy TF ktery vyhovuje Tvoji povaze. Nekdo ma radeji rychle trhy nekdo pomale. Jako zacatecnik bych volil TF tak, aby byla prumerna volatilita jednotlivych svici takova, aby dovolila pohodlne obchodovani i s mensim SL. Bohuzel cim mensi TF tim rychlejsi trh. Je dobre mit nejaky indikator /napr. ATR perioda10/ ktery Ti volatilitu bude hlidat a v pripade ze je trh nad urcitou hodnotou ATR tak treba vubec neobchodovat - funguje to skvele. Nemusis se vubec vazat pouze na nastaveni Volume, klidne zkus alternativni TF /RB, Tick/. Alternativy v dnesni dobe vykresluji krasne swingy a plati to take pro ES.

Obchduji ES v nastaveni RNG/range bars/ 0,8. Mam k nemu dalsi vyssi RNG 8 pouze pro hrube posouzeni smeru trhu. Pouzivam S. Chart /brook Trans Act/ Toto nastaveni pro ES je podle meho nazoru uz pro pokrocilejsi tradery kteri nezmatkuji pri kazdem pohybu na trhu, protoze vykreslovani muze byt hodne rychle a muze vest k emocnim vstupum.

Radeji si jeste projdi ruzne TF a postupem casu si je zacni vybirat podle celkove povahy trhu - projed si nekolik mesicu zpet a vyhodnot jestli se trh vykresluje rovnomerne a konzistentne nebo ne. Vyzkousej pro dany trh nekolik TF a klidne nekolik hodnot techto TF. Pak se rozhodni ktery TF s kterou hodnotou Ti vyhovuje nejlepe. Musis byt flexibilni. Napriklad co platilo za super TF pred 9/08 tak je dnes pomalu neobchodovatelne, proto se musis neustale trhu prizpusobovat.

mej se focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já si myslím že uživatele pitr77 nejvíce trápí to že nemá jistotu jestly věci jako trading vůbec fungují. Nemá jistotu jestly se nepouští do věci které nevěří, protože nezná nikoho kdo by tradingem vydělával. To se ale nezle vůbec divit, já sám jsme nikdy neviděl někoho jiného obchodní deník, a bohužel také neznám osobně nikoho o kdo by vydělával. Ale slyšel jsem o úspěšných traderech kterým to funguje (z doslechu).
Uživately pitr77 bych doporučil - běžte na kurz, čtěte knížky (stačí ty v češtině), čtěte diskuze, čtěte knížky, koukejte do grafů. A zajímejte se o trading.
A neposlouchejte hospodské řeči.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...