Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Když nevíte kudy kam (1): redukujte


Doporučené příspěvky

Pred nekolika tydny jsem zacal pridavat do systemu veci jako posouvani stoplossu a rizeni pozice, protoze se mi zdalo, ze mi tak bude stacit daleko min obchodu, zato ziskovejsich (backtest a paper). Behem chvile testovani mi to ale v hlave udelalo takovy gulas, ze jsem musel na chvili uplne vypnout, po par dnech se k systemu vratit a zacit znovu od zacatku - jednoduche profit targety a neposouvany stoploss. Zaroven jsem zacal vic sledovat psychologii davu v podobe SR urovni a zacal testovat vsupy na jejich odrazeni s pouzitim jednoho indikatoru pro potvrzeni trendu. Metoda papirove funguje a rozhodl jsem se nedelat zadne upravy dokud nebudu potrebovat jeste vice vylepsit uz tak realne vydelavajici system. V jednoduchosti je opravdu krasa, ba co vic, je v ni sila!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja si myslim ze ani cesta opacnym nemusi byt na skodu, ak od komplikovaneho dojdete k jednoduchemu. mne osobne sa stalo, ze na pridanych indikaroroch som si vsimol nejake vlastnosti, potom som indikatory vyhodil a ostal mi tam len holy zvysok a jadro strategie.
inac je mi jasne ze obchodovat sa da len jednoducho. kazdopadne, mnohi z nas su tu zacinajuci traderi, nazory kazdeho z nas sa casom menia, pribudaju skusenosti z testov a paperov, pripudnu dalsie,, toto je vec, ktora je stale v pohybe, co platilo pred mesiacom, dnes uz neplati, clovek si vsimne nieco ine, profitabilnejsie, unosnejsie na psychiku. pamatam si , ked som pred casom uvadzal ze je lepsie ist po velky profit na ukor straty, ze staci malo patternov a nech su jasne,,, dnes tvrdim presny opak - viac patternov je vyhoda a treba si ist po statisticky zisteny dosiahnutelny profit (odporucam histogramy), a na ostatne sa vykaslat. my sme neni jasnovidci, co si myslime ze bude, tak nikde neni napisane ze sa to naozaj stane. odkedy mam na pamati, ze cielom tradingu je konzistentne zarabat peniaze, zmenila sa aj povaha obchodovania, aj pristup a to malo dopad na taktiku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na tomto článku bych vyzdvihl to co mi přijde zásadní a to nezaplavovat otevřený graf všemožnými indikátory. Není nic jednoduššího než si otevřít čistý graf, k tomu přihodit třeba jen Pivot Points (ale zakreslit si i svoje vlastní S/R i na vyšším TF), určit si trend a podle toho se orientovat.
Je to jednoduché, přehledné, snadno nastavitelné a hlavně se s tím dá velmi dobře obchodovat a vydělávat.
Nepochopím jak někdo může obchodovat na grafech, kde přes různé čáry a barevné nesmysly není vidět na cenovou úsečku. Pro laika to vypadá efektivně, ale dle mého názoru je to naprd.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zrovna vcera jsem si pridal dalsi indikator do "lehce houstnouciho lesiku" a zjistil ze to same vidim na jinem jiz spustenem indikatoru ktery pouzivam na neco jineho. Takze jsem neco pridal pro zjisteni funkcnosti a nasel stejnou funkcnost na jiz pouzivanem indikatoru. Proto mi napad se zakreslenim vstupu a naslednem vypnuti indikatoru a sledovanim "holeho" grafu urcite stoji za vyzkouseni! Nejlepe v okamziku, kdy se clovek v honbe za idealnim systemem utrhne ze retezu a na monitoru pak vznikne neprehledna zmet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přidávání dalších indikátorů do grafu u mě přichází s určitým počtem po sobě jdoucích špatných obchodů.
Začnu si říkat jak je to možné? Proč se nedaří? Je potřeba něco přidat. A hledám "ideální" indikátor.
Po nějaké době se naštvu sám na sebe a graf vyčistím.
Je to všechno o té hlavě :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moje posledné výsledky mi ukazujú, že sila je aj v redukovaní obchodov a z dlhodobého hľadiska je naozaj efektívne brať za každý pattern len tie najlepšie obchody. Menej obchodov znamená menej práce, stresu a priestoru na omyl. A keď sa zdá, že by sme zniesli aj viac obchodov, veselo si pridajme ďalší pattern, ale znova pod podmienkou, že budeme brať len tie najjasnejšie obchodné situácie.
Tento názor ešte musím podporiť dôkladnejšími a dlhodobejšími výsledkami, rád sa s nimi potom podelím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prijemny clanek. Ono ubirani dost casto zkonci tak, ze clovek zutane u PA a s/r urovni nebo podobne. Ale verim a souhlasim s autorem, ze tohle je rozhodne dobre zkusit. Mate u me bod ;)

Jen si teda rejpnu, ze idea Iphone a podobnych bezklavesnicovych vymozenosti vnikla asi tak nekde ve startreku. Ale to je jen takove to pratelske stouchnuti ;) A kdyz nevite kudy kam, tak pouzijte google :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...