Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobrý den všem po dlouhé době.

Nebyl jsem tu hodně dlouho a celou tu dobu jsem obchodoval na demu a snažil se pochopit, v čem je rozdíl.

Demo vs. Live. Pořád jsem nechápal, jestli mi moje strategie bude fungovat, kdy a za hlavně za jakých podmínek trhu.

Může mi alespoň někdo naznačit ten rozdíl kromě psychologie obchodování, protože na obrazovce jsou to přece pořád jedna a ta samá čísla.

Děkuji všem za podnětné úvahy a zkušenosti(tu)

Greeny [bold] [/bold]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

No, tedy kromě psychologie obchodování tam skoro žádný rozdíl není. Někdy chytíš větší slip než na demu a někdy ti může kiksnout platforma, PC nebo internet, zrovna když jsi v pozici. Ale jinak žádný rozdíl ...
Ono naivitu toho prohlášení "Může mi alespoň někdo naznačit ten rozdíl kromě psychologie obchodování" poznáš až tehdy, kdy se do live pustíš. Zvládnutí psychologie je totiž to nejtěžší, co tě v tradingu čeká. Přeji mnoho úspěchů ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...

kvabar:

pokud se chcete tradingem seriozne zivit a nejen si hrat, tak o male castce napr. v radu stovek dolaru nebo par tisic dolaru vubec neuvazujte..

jestli si myslite, ze je micro ucet prinosnejsi nez demo, klidne to zkuste a vyhodte minimalne ze zacatku par stovek dolaru z okna..

PS. pokud byste chtel rict, ze napr. 10.000 USD na zalozeni uctu je pro vas moc, tak vezte ze plati jedno pekne rceni: "Pokud nejste schopný vydělat peníze mimo burzu, pak je na ní nevyděláte už vůbec"

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pozal som par ludi co obchodovali system backtestovany forwardestovany, dobry MM, vysledky super, presli na live a system uplne vybuchol. Trh sa proste neustale meni mozes mat spraveny backtest 10 rokov a ked prejsed na live nebude to fungovat. Preto mas vsade pisane , ze historicke vysledky nie su zarukou vysledkov buducich.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

alter:
A seš si jistý že systém vybuchl proto, že se trh změnil ? Nebo vybuchl proto, že dotyční nebyli schopni kvůli psychice ten systém dodržovat a místo aby řekli OK měli bychom na sobě něco změnit, pracovat na sobě..... zvlolili tu variantu že to zapíchli a řekli že systém prostě nefunguje ? Já bych to viděl spíš na tuprvní variantu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Greeny,
k čemu ... třeba k tomu, že nějak začít musíš .. bud do toho skočíš po hlavě a začneš hned live a peníze v trhu necháš nebo si zbactestuješ system(y) a začneš poznávat trhy, učit se obchodovat a pak přejdeš na vyšší stupeň.
Osobně využívám backtest k zjištění parametrů systému, tj, PT/SL, počet obchodů za den/měsíc, průměrný obchod, % win atd ... ano, trhy se mění, ale základy se dají obchodovat pořád, je musíš měnít nastavení MM, zkrátka reagovat na trh.
Rozdíl mezi demo a live vysvětlit nelze, to se musí prožít.

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Greeny:

ja jsem vecny zacatecnik, a to i po roce LIVE :) Ale ja do toho skocil, jak psal mira_k, pekne po hlave a uz bych to teda znovu neudelal, protoze ti to sice docela tvrde rekne, ze takhle teda ne, ale to je tak vsechno. A backtest jsem zacal pouzivat az tak dva mesice zpatky, ale ani ne tak do mojeho obchodovani, jako spis do EAcek, pac kdyz mam vzorek nekolika tisicu obchodu, tak je to lepsi, nez to ladit na datech za posledni den. A taky kdyz po me chce nekdo napsat EA, tak bez backtestu(nebo krasnych uprimnych oci) nepochodi ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano tomas som si isty ze u nich to nebola otaka psychiky. PReco mas vsade pisane "historicke vysledky nie su zarukou vysledkou buducich"? Je to preto ze sa menia trhy a ak sa system neprisosobi a nie je dostatocne robustny tak jednoducho fungovat nebude. Backtest a forward test su samozrejme dobre na ziskanie nejakeho prehladu ako by sa sytem mal spravat, a aby clovek ziskal sebadoveru ale stale to nemusi nic znamenat a ako hovoria statistiky ani to nic neznamena.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...