Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Když nevíte kudy kam (4): změňte výstupy


Doporučené příspěvky

Vystupy jsou zakladem celeho uspechu v tradingu. Osobne pouzivam celkem dva a to fix PT nebo posouvany SL pod/nad trendovy SWING /+-2b/. Posouvany SL pouziji pouze jednou za seanci a to v urcitem casovem rozpeti po otevreni burzi kdy dostanu signal /jako napr. dnes na DAXu do shortu/ Druhy signal jiz obchoduji s fix PT. Samozrejme je to o psychice a proto je pro vetsinu traderu unosnejsi fix PT. V pripade posouvaneho SL je ne kazdy na zacatku schopen akceptovat 400d korekce. Myslim ze pro zacatek je rozumne pouzivat fix PT a radeji se venovat dodrzeni OP a kontrole obchodu jestli alespon trochu koresponduji s backestem a papertradingem. Pokrocilejsi trader muze otestovat popsany postup v dnesnim clanku, jiste je to funkcni a logicky koncept.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
inspirující článek (jako obvykle :o)), jedna věc mě k tomu napadla:
70% zvýšení profitu je super, ale je to jenom jedna stránka věci...když budu obchodovat dvojnásobný počet kontraktů (samozřejmě za předpokladu, že na to mám dostatečný margin), tak se mi profit zvedne o 100%. Ale také se mi dvojnásobně zvedne drawdown.
Proto je škoda, že Tomáš v článku nepopsal blíže další statistiky těch obchodů. Bylo by možné třeba ještě přihodit např. výpis z MSA?
Zvlášť pro nováčka by to mohlo být ještě více poučující...aby se nehnal jenom po profitu, ale zvažoval i další specifika (drawdown, RRR, profit factor).

Grizzly

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Grizzly

je uplne jedno jak vypada vypis z MSA. Pokud chcete jednou vydelavat na burze zajimave castky tak se musite pripravit na zisky v radech tisicu dolaru ale take na ztraty. Samozrejme ze se Vam zvedne DD, ale mel by se zvednout pouze o castku /mozna o neco vice ale ne mnoho/ kterou jste natestoval a vyhodnotil s danym systemem. Neni nic jednodussiho nez tento system namodelovat do MSA a tuto castku zjistit predem a pripravit se tak na budouci vyvoj.

Tot muj nazor mejte se Focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dario46, Pepe2000
emini 3 bude živé obchodování. Tj. samozřejmě si tam budeme o spoustě věcí povídat (v souvislosti s aktuálním vývojem trhu), ale patterny tam detailně jako na kurzu vysvětlované nebudou.
Pokud jste byli na emini 2, je možné se kurzu zúčastnit s výraznou slevou za opakování:
www.financnik.cz/kurzy-obchodovani-na-burze/kurz-opakovani.php
Kurzy inovujeme průběžně neustále, tj. je v nich po několika měsících vždy spousta nového.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

focus:

Když to po sobě čtu, tak jsem se asi vyjádřil nejasně :o)...jsem tím myslel to, že pokud chci zvednout pouze profitabilitu, tak nemusím přemýšlet nad výstupy, ale stačí mi jednoduše zvednout počet kontraktů o x%, a rázem vydělávám (nebo prodělávám :o)) o x% víc.
Takže proto jsem psal, že by nebylo od věci mít tam ukázanou i jinou statistiku než jen profit. Např. by bylo zajímavé, jak by na tom grafu vypadala červená křivka vynásobená 2x (tzn. 2x tolik kontraktů) v porovnání s tou modrou křivkou...myslím, že by vypadala dokonce lépe než ta modrá. :o)

Grizzly

Link to comment
Sdílet pomocí služby

opravdu hezká motivující křívka do nebes. škoda, že jen 2 patternů. docela by bylo zajímavé vidět, jak si vedly i ty ostatní 4 z FinWinu.
a pak jsem dostal další ránu do vazu, po vzoru finančníků se snažím obchodovat málo pro větší profity, ale udělat na 2 patterněch ze šesti 5 obchodů denně, uf to je síla. jdu to vydýchat a zamyslet se nad sebou

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...