Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Váš důvod proč obchodujete komodity?


vaclav-investicka

Doporučené příspěvky

u mně teda proto protože chci mit tolik volna kolik se mi zachce abych se nemusel divat na vyplatni pasek o kolik mě ožebračili a pak na muj drahy převelice drahy koniček a to je muzika na pořízení velice vykonne aparatury cca 30 kw se všemi totalnimi lasery a nevím čím ještě na kterou by z normalni vyplaty našetřil až po 30 letech

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Vaclav: Myslim si,ze vetsina traderu to dela ze stejneho duvodu,jako Vy.Uz nechce chodit kazdy den do zamestnani,mit stresy,at uz z prace,nebo zamestnavatele.Kazdy ma urcite nejaky svuj sen.Nekdo auto,nekdo dum atd. a zjistili,ze normalni praci si nato clovek nikdy nevydela,aniz by si pujcoval penize.
Kazdy si chce svuj zivot utvaret sam.Ne,aby mu do nej nekdo zasahoval a poroucel mu,kdy ma vstavat,kdy si muze vzit dovolenou apod..
Trading je cesta ke svobode..dlouha,ale je.
Takze asi tak..
Antonin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mozna to bude znit prekvapive,ale ja momentalne trading nedelam..Momentalne delam "praci",ktera mi otevre rychleji cestu k tradingu,nez obycejna prace.(myslim financne).Ale trading je jedina vec,ktere se chci v zivote venovat,nic jineho nevidim,ale momentalne jde trosku bokem,protoze se plne venuju te nove "praci"..Asi tak bych to rekl.
Jinak bych souhlasil s Tomassinem.Me laka ta svoboda,kterou si muzeme za penize koupit..
Antonin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak teda.....taky pridam svuj prispevek.
Duvod proc delam trading je, ze mam vyssi cile (obchodni tajemstvi) a uz od 14 let, jsem se zajimal o burzy a vsechno to kolem. Ve 20 jsem narazil na knihy R.T.Kiosaky a uz to bylo.
Ale abych se vratil k tomu, proc jsem se dal na trading, jednak k vuli penezum a take kvuli svobode, kterou trading poskytuje, muzete obchodovat kde chcete, treba i v Africe, pokud mate pripojeni na net...
A pak je tam samo. zamestnani, bohuzel mam praci kde musim byt uz ve 3 rano vzhuru........a to cloveka postupne ubiji, ,,,navic se porad bat o praci, at uz z duvodu fin. krize, nebo cehokoliv, otravovat se z "debilama" ap.............
A svoboda, kdyz si predstavim , ze si vstanu treba v 8,9,10 hodin....nekam si zajedu, zajdu...potom sednu k tradingu a budu obchodovat, to nemusi byt spatne ze? More casu, a ja vim, jak jej vyuzit..protoze delat denne 8-12 hodin..me opravdu, ale opravdu nebavi (ach ten Kiosaky), ten mi otevrel oci.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

myslím, že obecně je skoro u všech "obyčejných" lidí ten hlavní základ stejný..tj. peníze, svoboda...a jinak to není ani u mě..možná je pár drobností, které vnímám jinak než někdo druhý, ale základ bude stejný..tj. myslím, že mnohem lepší než zakládat vlákno "proč obchodujete komodity" by bylo např. založit vlákno "co vám přinesl trading do osobního života"..tam už bychom možná mohli vidět rozmanitější příběhy..

PS. abych přispěl něčím faktickým - mě osobně na komoditách maximálně fascinuje, že se hraje na mezinárodní úrovni a ve světovém měřítku..tj. člověk hraje o velké peníze jako lidé v americe nebo asii..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc zajímavé téma! Mně se stalo ale něco zvláštního. Moje motivace k tradingu byla v podstatě totožná s kolegy zde. Svoboda, peníze... atd. Asi rok jsem dost podrobně studovala vše, co se dalo. V rámci studia mi padla do ruky kniha, která je v podstatě souborem interview s úspěšnými americkými obchodníky ( zde se jednalo převážně o obchodníky s akciemi). Zaujalo mě, jak tito úspěšní a dnes bohatí pánové (ale i dámy) popisovali svůj pracovní týden. V podstatě pondělí ráno až pátek večer non stop sledování trhů, vyhodnocování, shromažďování informací. Sobota nějaký ten sport. Neděle - příprava na další obchodní týden. Říkala jsem si, jak je to zvláštní, když prakticky všichni z nich začínali téměř od nuly (také, tak jako my, s cílem dojít svobody a peněz) a teď už mají vyděláno - kde je využití té svobody a peněz?
No, je třeba říct, že trading je opravdu práce jako každá jiná a k tomu, aby byl člověk úspěšný v jakékoli práci, musí prostě mít tu vášeň.
Na ostro jsem začala přesně před měsícem s tím, že tomu dám tak tu hodinu denně a bude. No vážení, chytlo mě to tak, že se přes víkend nemůžu dočkat pondělka (dělám jen komoditní futures) - což je tedy k nevíře, protože i tak už šest let pracuju na ŽL a tudíž nemusím každý den ráno brzo vstávat a někam běžet - stejně mi ta "pondělková fóbie" po celou tu dobu zůstala.
Samozřejmě, že jsem taky dělala paper trading (celkem úspěšně), ale je to naprosto nesrovnatelné se skutečným obchodováním. To vzrušení i radost i strach k tomu prostě patří a jak na to budete reagovat můžete zjistit jedině na živo.
Takže teď jsem na tom tak, že po prvním týdnu obchodování jsem zapojila do hry druhý monitor, počítač je zapnutý permanentně a když už o víkendu nemůžu obchodovat, tak studuju a studuju....
Tímhle vším chci říct, že to fakt jde a fakt se tím jde uživit a nejspíš i relativně rychle, ale chce to prostě svoje. Původně jsem sama sebe odhadovala na pozičního obchodníka, na toho, co právě NEBUDE pořád zírat na grafy. Ale teď jsem došla k tomu, že přesně to "zírání na grafy" mi nejvíc sedí. Což při paper tradingu (si myslím) jde jen těžko zjistit.
Souhlasím naprosto s MajkII, že hraje roli i vědomí, že se pohybujete na mezinárodní úrovni a ve světovém měřítku. K tomu bych ještě přidala ze svého soudku, že miluju svoje denní výpisy z účtu. Jaký protiklad k nahánění klientů, kteří nejsou schopni zaplatit pět měsíců starou fakturu. Posléze přestanou zvedat telefony a když jim dojde, že pro ně dál zadarmo dělat nebudete, už vám ani nedají další práci, nýbrž se obrátí na jiného nešťastníka, kterému ještě nedluží. Specifika našeho podnikatelského prostředí. Zatímco s brokerem je to fakt mnohem lepší. Každý den mi napíše, kde jsem včera skončila. Když něco zvrtám, tak vím, že jsem si to zvrtala sama a je to moje vina a vyřešeno.
Dnes mám za sebou 15 obchodů. Úspěšnost mám 92,4%. Vím, že slušná a o něčem vypovídající statistika je možná až tak po šedesátém obchodu. O tom žádná. Ale jak říkám, dělám to teprve měsíc. Za ten rok, co jsem se učila, jsem si vytvořila svůj vlastní systém (vstupy, výstupy atd.) , ale za ten jeden měsíc skutečného obchodování, jsem ten systém dokázala zlepšit asi tak o 100% (to je samozřejmě myšleno knižně). Chci tím jen říct, že s obchodováním na živo se tempo přijímání informací nepředstavitelně zrychluje.
Nevím jak vy ostatní, ale moje momentální největší motivace k tradingu je ta, že mě to prostě obrovsky baví. A to mi na tom přijde asi to nejzásadnější. Mě dokonce bavily a nadchly i moje ztrátové obchody, protože z nich jsem se naučila vůbec nejvíc (což mi doufám, do budoucna k něčemu bude :-)
Tak jo, mějte se všichni fajn a úspěšné obchody!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak to je síla a co obchodujete smím li se zeptat a jak to obchodujete postupy pravidla všekolem toho? ja zaím obchoduju živě teprv rok ze začatku akcie do konce min roku vlastně bež žadnych indikatoru prostě bez ničeho řeknu to takhle zkoušel jsem teprv co uděla tam to a co uděle tohletoze 40 000 jsem se dostal na 15 000 pak jsem přešel na komodity vložil 96 tis začínal s mini zlatem pak přešel na mini soju a pak na mini kukuřici začatkem června jsem se dostal na častku 11 000 bylo za 5 min 12 náct když jsem narazil na zpusob jak to dělat dnes jsem na častce 25 tis před tydnem jsem byl dokonce na častce temeř 40 000 kč dělam to proto abych nemusel řešit zustatek dovolene a pak či do 50 let si naspořím na barák což při vydělku 11 000 skoro nemyslitelne a za další chci si pořidit svoji hudebni aparaturu o velice velkem vykonu takže suma sumarum bych musel žít 3x déle než obyčejny člověk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: vaclav-investicka
dá se říct, že můj obor je rozhodně jedině zlato. Na radu svého makléře jsem přišla o 1000 dolarů na plynu a dluhopisech. (říkala jsem si, že on tomu prostě MUSÍ rozumět) - no nic, dostal šanci :-)
Začala jsem na mini zlatě, první obchod trval týden - nákup za 927, prodej za 944. Jeden bod na mini je cca 33,2 dolarů, takže dost zdlouhavá transakce s výsledkem +540 dolarů. Teď už dělám jen velké zlato. Paradoxně jsem při tom stoupajícím trendu za poslední měsíc vydělala docela slušně na shortech. Tím, že na ty grafy pořád koukám, tak plus minus vím zpaměti, jak se to přes den hýbe. Takže, prodej 2x velký zlato, SL +5 bodů (ale nikdy celý čísla, např. ne 945 ale 945,7). Většinou to při korekcích spadne o víc než dva body. Takže prodej minus nákup krát 100 krát dva minus poplatky. Výsledek je většinou cca 500 dolarů čistýho. Příští týden se chystám na tři kontrakty. Asi to není moc sofistikovaný a už vůbec nelze mluvit o diverzifikaci, ale zatím to pořád funguje. Myslím, že hlavní je, nedoufat zrovna v tuhle chvíli v jackpot a jít prostě po pár stovkách ven. Jasně, že to může během chvilky skočit i o deset bodů a při dvou kontraktech mám riziko 1000 dolarů. Ale jak říkám, po třinácti obchodech ve zlatě zatím všechny plusový. Ale bylo to tak na půl long/short. Ale shorty mám radši, protože jsou rychlejší. Na tři body na long můžu taky čekat celý den a pak se mi to vrátí na nákup, takže držím dál do druhýho dne. Shorty jsou pro mě lepší už proto, že jsem je zatím vždy uzavřela v ten samý den, takže mi blokovaly jen intraday margin, tudíž můžu (na což se chystám) udělat víc kontraktů. No, takže takhle.
Pokud jde o vstupy (výstupy řeším fakt po několika málo bodech, takže vlastně moc neřeším): U zlata se mi osvědčil support a rezistence. Je taky dobrý vstupovat do obchodu, podle low a high z předchozího dne. Nejnevýhodnější varianta pro vstup je, když je cena následující den přesně ve středu mezi low a high z předchozího dne. Takže když to tak je, čekám kam se to pohne a podle toho dělám short nebo long v opačným směru. Korekce (nebo trend :-), se zpravidla dostaví velmi záhy.
Zkušeným traderům, kteří si tohle přečtou, možná budou vstávat hrůzou vlasy na hlavě z mého přístupu, ale tak to prostě dělám.
Jinak za svou vlastní chybu považuju pokus s E-mini SandP. Tam jsem sice všechno odhadla správně, ale těsně vedle. Takže první obchod + 190 a druhý konec na SL -490. Ještě jsem nad tím indexem nezlomila hůl, ale chce to bližší studium :-)
Taky se snažím sledovat fundamentální zprávy, což může napovědět, i když už jsou zpravidla v ceně obsažený, ale i tak je dobré být v obraze.
Tak to je asi vše. Jakou aparaturu si chcete pořídit?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no jedna se o aparaturu něco od rcf nebo značky eaw
ze začatku na vrchy dvoupasmo aktiv 1500 w na bednu jde o typ řady tt a pod to basy asi tts 28 a aktiv 2 kw rms vykon jsou v tom 2 osumnáctky repráky jinak mam na profilu regulocik na libimseti to o co mam zajem jsou tam i fotky tak se mrknětě pak se mrknětě na prodance www.prodance.cz na ty značky kolik to stoji jinak ty dvoupasmo jedna bedna stoji něco kolem 50 000 a ty basy jeden bas přes 90 000 nepočitam procesory a další věci světla to je dalších 150 či 200 000 kč

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...