Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj pánové

Tak dnes na DAXu SL. Trh se celkem rozjel ale pak si to rozmyslel. Otázka je jestli jsem neměl po prolomení swingu s vrcholem v 9:09 posunout radeji na BE (viz screen). Co na to ostatní?

Ahoj Miloš

Odesláno

Ahojte,
tak jak dneska vstoupil trochu spatne o neco driv a vyhodila me hned ta prvni korekce jeste nez se to trochu rozjelo dolu... Ale i tak by to byl SL...

A asi bych na to BE po prolomeni posunul...:-)

Odesláno

Dlhsiu dobu som tu nebol aby som nebol ovplyvneny inymi nazormi a asi budem kompletne menit OP. Momentalne som na 10% uctu. Dufam ze sa TF nejako postavi na nohy lebo sa budem musiet poobzerat aj po inom trhu. Na zivo zacnem znovu zrejme az zaciatkom buduceho roka, takze mam cas na vsetky backtesty. Nech sa vsetkym dari!

Odesláno

tak nevim jestli se dnešku mám smát anebo brečet :) poslednich několik dnů mám velmi dobrý pocit, že začínám dobře vidět situace kolem prorážení TL (na nich nyní stavím svůj OS), na druhou stranu si prožívám depku , že ještě nejsem schopen tyto situace správně zobchodovat (dnes spíše smůla, ale v posledních dnech několik zbrklých anebo vynechaných vstupů). myslím že stojím na krajíčku třetího stupínku ve vývoji tradera (1.st ztrácející,2.st mírně ztrácející,3.st mírně ziskový) a nějaká síla mně ještě pořád nepouští vpřed (já to vidím na nedostatek cviku a málo sebedůvěry ... na což už mám vymyšlený recept a jdu do toho).

10808

Odesláno

Jak jste tu pořád psali o TF, tak jste mě nakazili a udělal jsem si taky nějaký backtest. Dávám sem tedy jeho výsledky. - TF - testováno od 12.1. 2009 po současnost - PTG = 300 USD - STP = 60 USD - BE = 20 USD (posunutí na BE = vstup + 10 ticků) - BE-2 = 100 USD (posunutí na BE-2 = vstup + 20 ticků) - komise = 4,40 USD - testováno proražení high nebo low range 14:00 - 15:33 o 5 ticků - čas vstupu 15:33 - 16:00 včetně - vstup - pouze 1 obchod denně - filtry - neobchodováno ve středu a pokud rozpětí range je 70 ticků a více V obrázku přikládám výsledky za jednotlivé měsíce a equity křivku. Ještě jednou podotýkám, že leden je počítán až od 12.1. 2009 a říjen po včerejšek 19.10. 2009. Zajímal by mě Váš názor na tenhle systém, jeho kritika, zda ho vůbec obchodovat atd. protože se jedná o jeden z mých prvních komplexnějších backtestů. Třeba mě nějaká rada nebo kritika zkušenějších nakopne ještě jiným směrem. Díky za názory a snad ta moje práce i někomu pomůže třeba v určité myšlence.

10809

Odesláno

Já nejprve čekám až se rozjede trend a pak teprve vstupuji. Dnes hned po 9 se trh rozjel do shortu. Můj vhodný okamžik ke vstupu nastal v 9,21 na ceně 5870. Sl na 5874,5. Vystupuji na PT(ideální 20 b) nebo TSL(ideální posun po swingoch - dnes 50b).

Odesláno

to Kotas,

nepíšeš na jakém tf obchoduješ, ale SL 6 ticků je na TF hodně málo a průměrný zisk na obchod je něco okolo 40$ a to je taky málo. Zkusil bych si trochu pohrát s velikostí SL a s výstupy.

S pozdravem Richard

Odesláno

to Kotas:
současná situace na TF mě přiměněla začít backtestovat znovu na jiném Time Frame, ale prakticky stejný systém, co jsem používal nyní. Včera jsem do noci koumal volatilitu na ostatních trzích a nemyslím si, že jiné trhy jsou na tom lépe, takže ještě u TF zůstanu, ale na jíném časovém rámci. Hold je třeba se přizpůsobit.
K tvým výsledkům bych dodal, že to bych určitě neobchodoval. Ta distibuce zisků je velmi slabá a za 9 měsíců vydělat 4600 USD, mi přijde velmi málo. Systém mám postavený na FinWin s PA (flipy, supporty,průrazy swingů,...), takový hybrid - ale nikdy jsem nedosáhl horšího výsledku než 1500 USD na kontrakt (únor 2009) - tedy až do října 09 (td), tam jsem pořád mínus a to je už po půlce měsíce :(

Odesláno

danek:

- backtestoval jsem to na range bar 5
- věděl jsem, že TF je živější trh a proto jsem ho zkusil backestovat a i jsem tady četl o výši STP, kterou většina lidí používá a to něco kolem 100 USD. Takže jsem jako první testoval se STP 100 USD a PTG 200 USD s tím, že jsem věděl, že PTG budu asi zvyšovat. Nicméně, když jsem si procházel vstupy za ten rok, tak STP 100 USD při tomhle systému byl dost neefektivní. Pokud trh projel range, tak se bud rozjel silně dál nebo se dost otáčel zpátky a abych v obchodu vydržel, tak bych musel mít STP třeba 200 USD a tolik riskovat nechci. I z tohoto důvodu brzy utahuji na BE a to už po 1 bodu. Bud pak trh pojede silně dál, nebo se otočí a já skonščím na BE.

Testoval jsem tedy "ideal" STP od 60 do 100 USD a nejefektivnější mi vyšel STP 60 USD, což jsem se taky divil. Ale je pravda, že jsem se snažil systém postavit na krátkém momentu trhu po proražení range.

Jak říkám, je to jeden z mých prvních komplexnějších backtestů, takže se pořád hledám a nevím, jestli je to správná cesta. Dříve jsem dělal podobný backtest na ES.

Kritéria byla jednoduchý systém, s "menším" STP, postavený na krátkodobém momentu trhu.

Odesláno

bergmann1
Tak dívám se na graf. Mezi 9,00 a 9,10 je jasně vidět jak se trh vydal do shortu. Taky to můžu vidět na vyšším TF. Jako pomocný indikátor může sloužit třeba cci10, které kříží přes nulu shora dolů.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...